Zobraziť přihlasovací formulár

Nesmrteľný DENIM

Nesmrteľný DENIM

Neviem prečo, ale vždy som si myslela že denim pochádza z USA - asi preto, že tam bol najpopulárnejší. Ale veruže nie ... podľa Wikipédie námorníci v talianskom Janove už v 17. storočí nosili pracovné oblečenie podobné denimu. A "až" v polovici 19. storočia začal Levi Strauss v USA predávať bavlnenú látku "serž", ktorú dovážal z francúzskeho Nimes. A zo spojenia "Serge de Nimes" (číta sa serž de Nim) vznikol názov denim.

Ja som si prvé ešte "tuzexové" rifle našla pod vianočným stromčekom, keď som mala asi 14 rokov a bola to láska na prvý pohľad, či na prvé oblečenie ... odvtedy už pár desaťročí patria džínsy  neodmysliteľne do môjho šatníka - jednoducho ich milujem, iné nohavice vlastne ani nenosím.

Nedávno, keď som premýšľala nad kúpou ďalšieho denimového kúsku do môjho šatníka, som si spomenula na časy dávno minulé ... niekedy pred cca 25 rokmi som už neviem v akej súvislosti dumala nad tým, či aj ako päťdesiatnička budem môcť nosiť rifle (v tom čase sa mi vek päťdesiat rokov zdal priam ako koniec života). 

Päťdesiat budem mať o pár rokov a ktovie prečo 18  sa mi už nezdá že je to nejaký strašný vek - a rifle sú mojou druhou kožou - nosím ich na jar, v lete, na jeseň aj v zime - každý rok pribudne do šatníka aspoň jeden nový kúsok.

Rifle, ktoré sú podľa mňa univerzálnym kusom oblečenia - podľa strihu či farby sa dá vhodnými kombináciami využiť takmer na každú príležitosť - môžu ho nosiť batoľatá aj dôchodcovia a vždy vyzerajú dobre a "IN", pretože denim je jednoducho nesmrteľný ... preto hor sa na nákupy a vyberte si ten "správny" kúsok pre seba.

0.0
Publikované , prečtené 1292x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku