Zobraziť přihlasovací formulár
.()

Fotonávod na výrobu podtácok s vlastnou fotkou

Fotonávod na výrobu podtácok s vlastnou fotkou

Dnes sme si pre vás pripravili návod na výrobu dekoratívnych podtáciek s vlastnou fotografiou. Sú štýlové, praktické a navyše aj zaujímavé.  Je to jednoduchý nápad, a napriek tomu výsledok je tak pôsobivý, Môžete si ich vyrobiť pre seba či ako darček pre vašich blízkych.

 

 

Čo budete potrebovať:

  • biele (môžu byť aj inej farby)  keramické dlaždice rozmeru cca 10 x 10 cm
  • vytlačené fotografie
  • lepidlo na decoupage
  • nožnice
  • bezfarebný akrylový sprej
  • štetec najlepšie penový široký
  • penové podložky proti poškriabaniu

 

Postup:

Treba si vybrať fotky ktoré budete chcieť použiť a dať si ich vyvolať  alebo si ich môžete sami vytlačiť na farebnej tlačiarni. Vytlačené fotky treba všetky orezať na rovnakú veľkosť / tvar.

 

 

Zaujímavo vyzerá aj ak fotka nepokrýva celú dlaždičku ale vystrihnete ju o cca 2 cm menšiu a na podtácke zostane biely pás.

Zoberte dlaždičku a celý jej povrch potrite lepidlom.  Priložte fotografiu a tú znovu celú pretrite lepidlom. Nemusíte sa obávať pri použití správneho lepidla vhodného na decoupage bude fotka na dlaždičke vyzerať ako keby tam bolo vytlačená.  Ak nemáte špeciálne lepidlo dá sa použiť aj u nás dostupné lepidlo Hercules to ale trošku zrieďte vodou.

 

 

Po nanesení prvej vrstvy aplikujte lepidlo ešte raz a nechajte dobre preschnúť.

 

Máme pre vás aj typ ako predísť rozmazaniu farby na fotkách pri potretí lepidlom. Ak sa bojíte, aby sa farby na fotkách lepidlom nerozmazala, postriekajte je pred aplikáciou ľahko lakom na vlasy.

 

Po zaschnutí je potrebné naniesť bezfarebný akrylový sprej na celý povrch dlaždičky.  Znovu nechajte dobre preschnúť minimálne pól hodiny (kľudne aj viac) najlepšie na slnku.

 

 

 

 

Poslednou úpravou je nalepenie penových podložiek na spodok dlaždičiek ktoré zabránia poškrábaniu povrchu na ktorý podtácky položíte.

 

A máte hotové.  Tento jednoduchý návod zvládnete aj s detmi a môžete vyrobiť pekný darček napríklad ku dňu otcov či na inú príležitost.

 

 

Článok je inšpirovaný a fotky prevzaté z  http://www.onegoodthingbyjillee.com/2013/11/diy-polaroid-photo-coasters.html

 

 

0.0
Publikované , prečtené 2258x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku