Jednoduché a zdravé keksíky
Sladké, zdravé a chutné raňajky, či dezert ku kávičke sa dá pripraviť aj za 15 minút. Upozorňujem, že recept nie je vhodný pre celiatikov, nakoľko bežne predávané vločky môžu obsahovať lepok (samozrejme, dajú sa nahradiť bezlepkovými vločkami bežne dostupnými v bio - obchodoch). ;)
Stačia nasledujúce 3 ingrediencie:
- jablká (cca 4 väčšie, postrúhané)
- ovsené vločky (množstvo podľa očakávanej konzistencie, teda či chcete mať koláčiky štavňaté, alebo skôr suchšie)
- škorica (1-2 čajové lyžičky)
Ingrediencie zmiešame a zo vzniknutej zmesi tvarujeme koláčiky (približne 1 polievková lyžica zmesi = 1 koláčik). Poukladáme na vystlaný plech a pečieme 15-20 minút pri 180 stupňoch.
Dĺžka pečenia tiež závisí od toho, aký výsledok očakávame: ja mám rada suchšie koláčiky, takže do nich pridávam viac vločiek a dlhšie ich pečiem. Moja mama je presný opak, má tieto koláčiky rada šťavnaté, takže dáva menej vločiek, aby zmes ostala mokrá a pečie ich len 15 minút.
Kedže všetky suroviny sa môžu jesť aj bez tepelnej úpravy, nie je čo pokaziť ani pri kratšom čase pečenia.
Do receptu nejde žiaden pridaný cukor, takže si koláčiky môžu dopriať aj športovci a pokojne ho môžete dávať aj deťom. ;)
Páčil sa vám článok? Podeľte sa oň s priateľmi
Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia