Zobraziť přihlasovací formulár

Ako som bojovala s rakovinou

Ako som bojovala s rakovinou

Píšem v minulom čase, ale zatiaľ som nezvíťazila ani ja, ani rakovina. Začiatkom roku 2021 som si našla novú hrčku v prsníku, tvrdú, nepravidelného tvaru. Nuž - patrí sa ísť k lekárovi. Aj keď viem, že chemoterapiu odmietnem a vyoperovanie nádoru tiež. Prečo? Lebo nechcem žiť bez prsa. A ak má moje telo sklon k rakovine, bude mať tento sklon aj po operácii.

Urobila som v ordinácii trochu rozruch a dostala som prednostný termín na vyšetrenie. Veľmi som sa snažila uprosiť svoju gynekologičku, aby mi dala odporúčanie na ultrazvukové vyšetrenie, ale nepodarilo sa. Mamograf mi núka už roky, ja už roky odmietam, ale situácia sa zmenila a tentokrát idem. Výsledok - negatívny.

Teraz je jar 2024. Prsník mi viditeľne narástol, má už aj iný tvar, hrčka je pochopiteľne oveľa väčšia.Už by ju našli aj na mamografe ... 

V roku 2021 som sa nezúčastnila medzinárodného ošiaľu "očkovania" proti novému vírusu. Raz umrieť musím - a v zálohe mám predsa rakovinu, tak načo ešte riskovať novú vakcínu.

Prežila som už tri plné roky s rakovinou prsníka. Tu je návod na to, ako.

Vzdala som sa pitia mlieka, ktoré milujem. To bolo prvé. Po mlieku nasledovali syry, tvaroh. Občas zhreším.

Od jesene až do leta pijem cviklovú šťavu. Odšťavujem, kupujem, raz som aj kvasila cviklu, kvasená šťava mi chutila.

Snažím sa užívať si pekné dni a nerobiť si náročné ani dlhodobé plány do budúcnosti. Udržujem si vedomie vlastnej smrteľnosti.A tiež sa obracam k Bohu. Nech sa deje jeho vôľa. Aj tak neviem, čo by ma čakalo, keby som žila viac, než je naplánované.Možno by sa zo mňa stal bezdomovec, možno by som sa ocitla uprostred nejakej vojny.

Jedzte kapustu, je zdravá. Miroslav Válek vo sovjej básni vyjadril ľudovú múdrosť. Surovú sladkú kapustu považujem za liek. Ale aj varená či dusená, kapusta či kel, karfiol alebo brokolica. Jem, koľko mi chutí, nenútim sa - ani nemusím. karfiolovú polievku varím vynikajúcu.

Aby som sa zasýtila, varím si kaše. Ovsenú s orechami, kukuričnú s hubami, pohánku s dusenou cibuľkou. Vyhýbam sa vajciam aj mäsu. Ale zas nie fanaticky. Radšej vajce ako údeninu. 

A teraz na jar chodievam po zdravú vodu ku prameňu. Nemusí byť "značkový", ani minerálny. Každá voda z lesa je lepšia ako mŕtva vodovodná. Možno je v nej aj trochu vitamínu B12...

S kávou opatrne. Niekto tvrdí, že pôsobí proti rakovine. To je hlúposť. Najmä proti rakovine hrubého čreva nefunguje, ako som pozorovala vo svojom okolí...

Tých rád by som vedela dať ešte veľa, ale to najdôležitejšie už viete. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0.0
Publikované , prečtené 47x