Zobraziť přihlasovací formulár

Casting - námet na poviedku

Casting - námet na poviedku

Castingová agentúra má plán. Navonok vyzerá všetko normálne. Píše sa rok 2010. Ľudia (dospelí) už väčšinou vlastnia mobilné telefóny, ale ešte to nie sú "šmýkacie". Ešte nie sú na mobiloch závislí, nemajú v nich GPS ani internet. Sú to jednoduché vecičky na telefonovanie - a najnovšie aj na písanie a posielanie krátkych správ zvaných SMS. Do povedomia sa tento módny výstrelok dostáva aj vďaka piesni "Najkrajšia esemeska".

 

Castingová s.r.o. je riadne zapísaná v obchodnom registri SR. Lenže - majiteľom, konateľom, členom výboru sú - najatí ľudia. Dôchodcovia vo vyššom veku a smrteľne chorí ľudia z Liečebne dlhodobo chorých, ktorým iná agentúra (čisto fiktívna) ponúkla výhodnú zmluvu. V zmluve sa zaväzuje k zabezpečeniu osobnej asistentky na 8 hodín denne až do konca života. Netušia, aký krátky bude ich zabezpečený život...

 

Tak teda castingová agentúra si prenajme (krátkodobo) priestory vo väčšom meste. Urobí nábor záujemcov o prácu komparzistu.

 

Po istom čase príde záujemcom, ktorých si vybrala, nasledovná SMS: Vo štvrtok, 28. februára, potrebujeme komparz pri nakrúcaní nového seriálu. Pôjde o celodenné natáčanie. V prípade záujmu potvrďte.

 

A potom 43 komparzistom z tých, čo prejavili záujem, príde druhá SMS: Pridte rano o 7:00 na parkovisko pred ... Nakrucat sa bude za kazdeho pocasia, v interieri.

 

V daný deň na parkovisu čakajú dva autobusy. V tom druhom cestujú zdravotné sestry, výkonný riaditeľ agentúry so svojimi pomocníkmi, a zopár lekárov. Zaujíma vás ich špecializácia?

Dozviete sa. V prípade, že prejavíte záujem...

Myslíte si, že autobus s komparzistami sa večer vráti späť?

0.0
Publikované , prečtené 38x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku