Zobraziť přihlasovací formulár

Ako sa správne starať o sviečku

Ako sa správne starať o sviečku

Sviečky zo sójového vosku s prírodnými esenciálnymi olejmi sú skutočne dobrou voľbou. Sú zdravšou alternatívou oproti klasickým parafínovým sviečkam, sú šetrnejšie k zdraviu, sú ekologickejšie a vhodné aj pre alergikov a vegánov.Sviečky sú odliate do nádoby, ktorá je šetrná k životnému prostrediu.

Preto aby Vám sviečka horela správne a mohli ste sa z nej tešiť čo najdlhšie, je potrebné dodržať zopár odporúčaní a dobre sa o sviečku starať. 

 

Prvé zapálenie sviečky

Ak ste si kúpili sviečku s dreveným knôtom, pri prvom zapálení sa môže stať, že drevený knôt budete musieť podpáliť znova a znova. Odporúčame knôtik zapaľovať zapaľovačom. Knôt ako taký nehorí – na to aby začal horieť, potrebuje palivo. A palivom pre knôt je roztopený vosk. Je úplne v poriadku ak sa knôt podarí zapáliť až na 5 – 6 krát. Nie je to chyba knôtu ani chyba výrobného procesu.

Po zapálení sa môže chvíľami zdať, že drevený knôt len tleje. Keď odhorí časť vosku, chytí plameň energiu a začne horieť jasno. Po rozpustení väčšieho množstva vosku, môže znova pôsobiť, akoby sa knôt topil. Je to vporiadku.

Po prvom zapálení je nevyhnutné nechať rozpustiť vosk až po steny sviečky po celom obvode. To môže trvať aj 2-3 hodiny. Ak to dodržíte, predídete tak vytvoreniu tzv. tunela. Sójový vosk má totiž pamäť, a po každom ďalšom zapálení sa vosk roztopí presne tak ako pri prvom zapálení. 

Drevený knôt je potrebné pred ďalším zapálením očistiť od sadzí a nečistôt a skrátiť ho na dľžku cca 0,5 cm. PSKrátením knôtu predídeme vysokému plameňu a tým predĺžime životnosť sviečky. 

 

Prajeme Vám príjemný zážitok, ihneď po prvom zapálení našich sviečok!

 

0.0
Publikované , prečtené 150x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku