Zobraziť přihlasovací formulár

ako na šupinky na hlave bábätka

ako na šupinky na hlave bábätka

Chcela som si svoju skúsenosť uložiť ako návod - ale kategória návod na zdravie medzi návodmi nebola...

Veľmi odolné šupinky v podobe škaredých fľakov vo vlasovej časti môjho dieťaťa boli tým viditeľnejšie, že dieťa malo riedke a tenučké vlásky... Našťastie, v tej dobe sme mali už starú a teda skúsenú pani doktorku, ako sa vraví, stará škola. Dnes by nejaká mladá absolventka medicíny asi vytiahla nový drahý prípravok, ktorý samozrejme zdravotná poisťovňa neprepláca.

 

Preto možno niekto ocení klasický postup. V lekárni isto majú alebo vedia objednať kyselinu salicylovú, možno majú rovno masť s touto kyselinou. Znie to drasticky, ale nebojte sa. Masť sa nanesie na postihnutú pokožku - iba tam! - a po polhodine môže začať procedúra.

Používala som škrabátko z manikúry - taký mini nožík, aby som mala ostrie pekne pod kontrolou, ak by sa aj dieťa myklo. Ale ostrie je len také hračkové, práve akurátne na odšupinkovávanie. Jemným škrabkaním hlavičky sa darilo šupinky oddeliť od kože, potom poslúžil hrebeň s malými medzierkami, (napríklad ten na vši). Ten najobyčajneší hrebeň s tenkými hustými zubmi je ideálny.

 

Naraz sa toho nepodarí vyčistiť veľa - dieťa to po chvíľke prestane zaujímať a začne vymýšľať niečo zábavnejšie. Ale kúsok po kúsku sa počas pár týždňov dá vyčistiť aj celá hlavička.

Nezľaknite sa, ak po čase šupinky "narastú" znova. Keď bude mať dieťa asi tak dva roky, tento problém vymizne sám od seba. Takže nie je to donekonečna.

 

P.S. Z hrebeňa šupinky dostanete tvrdšou kefkou, takou, aká býva na ruky na špinu spod nechtov. Mydlo a kefa = hrebeň čistý raz dva.

 

 

 

 

 

 

 

0.0
Publikované , prečtené 245x