Zobraziť přihlasovací formulár

Poučíme sa z histórie?

Poučíme sa z histórie?

V poslednom čase mávam pocit, že sa dejú nezvratné zmeny. V prírode aj v spoločnosti.

V škole som "preskočila" obdobie 20. storočia a tak sa zaujímam, čo o tom píšu v súčasných učebniciach dejepisu. Dopĺňam si vzdelanie.

Nie je to márne. Všeličo sa objasňuje.

(učebnica pre 9. ročník) - citujem

str. 60 - Mračná nad Československom. Zdá sa mi to, alebo sa tento nadpis (s výhradou názvu štátu) hodí aj do súčasnosti?

str. 62 - Nástup totality (Iba jeden názor je ten správny).

str. 66 - Európa - obeť diktátorov

Tu sa zastavím a uvediem kúsok textu.

Západné veľmoci stále Hitlerovi ustupovali, čo jeho agresivitu nielenže nezastavilo, ale naopak. Dohoda Nemecka a ZSSR o neútočení a jej tajný dodatok ( o rozdelení si území medzi sebou) bola toho dôkazom. 1. septembra 1939 Nemecko prepadlo Poľsko.

/poznámka: nie je tu zmienka o vykonštruovanej zámienke na tento prepad, "obsadenie rozhlasového vysielača v Gliwiciach (v tom čase na území Nemecka) Poliakmi"./

Tento akt už západné veľmoci nemohli tolerovať a vypovedali Nemecku vojnu.

Takto sa začala Druhá svetová vojna.

-------------------------------------------------

No, biologická zbraň v 2020-2022 nevyšla. Mohla by vyjsť provokácia k "odvete za ruské rakety" - k tomu len toľko, že ako priemerná diváčka krimi serálov mi tu chýba motív. Prečo by, preboha, Ruská strana pri súčasnom napätí, robila takúto nezmyselnú akciu?

Totalitu tu máme, niečo, čo sa "nebude dať tolerovať" sa už nájde...

Len neviem - mám zháňať plynovú masku (s ochranou tváre pred radiáciou), alebu bude stačiť poriadny respirátor na osobnú ochranu - taký, v ktorom sa dá ľahko vydychovať, lebo dusiť sa v FFP2 bez výdychového ventilu už nejdem ?

-----------------------------------------------------

Toto sú moje osobné názory a myšlienkové paralely. Nemôžem niesť zodpovednosť za to, ak sa niekto rozhodne napríklad preventívne obesiť. Každý má svoj mozog a mal by sa riadiť predovšetkým tým, čo mu vyplodí ten jeho vlastný. Alebo odporúčaniami vlády. Toľko slobody nám ešte ostalo.

 

 

 

 

0.0
Publikované , prečtené 239x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku