Zobraziť přihlasovací formulár

Dovolenka na výletnej lodi

Dovolenka na výletnej lodi

Kedysi veľmi dávno som si tak iba v duchu pomyslela na to, že raz by som takúto dovolenku na veľkej výletnej lodi chcela zažiť, ale neprikladala som tomu žiadny väčší význam a už vôbec som si nepomyslela, že sa to niekedy splní. A stalo sa keď som na stránke jednej cestovnej kancelárie našla inzerát, že pani hľadá spolucestujúcu na plavbu loďou a aj cena bola prijateľná (rovnaká ako bežná letná dovolenka v zahraničí). Priznám sa, že som išla najmä preto, že som chcela navštíviť dve miesta, ktoré boli na programe - Santorini a Mykonos, pretože milujem ostrovy a špeciálne tie grécke. Podmienky neboli nijako špeciálne - pas (jedna zo zastávok bola mimo EÚ) a plné očkovanie proti Covidu. Bola som prekvapená množstvom kontrol, ktoré sme museli absolvovať pred nalodením - myslím si, že ich bolo päť, oveľa viac ako na letisku pred odletom. Aj kontroly na lodi boli vždy pri vylodení aj nalodení.

Naša loď mala "iba" 3*, ale nič nám nechýbalo. Ubytovanie - loď ponúka kajuty rôznych kategórií : vnútornú (bez príplatku), kajutu s obmedzeným výhľadom alebo s veľkým oknom, kajutu s balkónom (za poplatok). Všetko bolo čisté a denne viackrát udržiavané. Strava - nikto určite nezostane hladný - ponuka bola bohatá. Bufety boli otvorené 20 hodín denne, ponuka jedál sa menila 4x denne. Reštaurácie boli na vysokej úrovni čo sa obsluhy aj stravy týka - o stravu počas plavby sa staralo 170 kuchárov a o servis 150 čašníkov. 

Každý deň bol bohatý program od rána cca od 9.00 hodiny až do noci, a to tak vonku na palube ako vo vnútri v baroch či v divadle, kde bolo každý deň iné predstavenie. Nasadenie personálu bolo naozaj enormné - recepcia fungovala 24 hodín denne, zvyšok neskoro do noci. Na lodi bolo k dispozícii fitness, herne, wellnes, bazény, kaderníctvo - na čo si len človek spomenul (väčšina bola v cene dovolenky, za poplatok bol wellness a služby (napr. kaderníctvo).Kto sa rád zabáva má možnosť - bohatý kultúrny program každý deň až do neskorej noci, pritom v kajutách nebolo nič počuť.

Ja milujem more, a pohľad na šíre more, bezoblačnú oblohu zaliatu slnkom ma neuveriteľne nabíjal energiou. Zažili sme aj jednu búrlivú noci vo veternom počastí a vtedy sme si povedali nikdy viac, ale ako sa hovorí nikdy nehovor nikdy. Už cestou späť sme hľadali plavbu na budúci rok - s inými zastávkami. Je to presne tak ako mi niekto raz povedal - kto zažije dovolenku na lodi, už nechce inú. Zistili sme na stránkach lodnej spoločnosti, s ktorou sme sa plavili, že viac sa oplatí plavba vybavená priamo cez lodnú spoločnosť, je však potrebné počítať s tým, že dopravu do prístavu si potom musíte zabezpečiť sami.

Takže ak netrpíte fóbiou z mora smelo do toho. Triedu lode si možno vybrať - spoločnosť s ktoru sme sa plavili mala flotilu niekoľkých lodí, rôznych kategórií (v závislosti od kategórie lode treba počítať aj s rôznymi cenovými reláciami za plavbu), aj rôzne dĺžky plavby - od 2 dní až po vyše 20 dňové plavby. My sme cestovali za zážitkami a za spoznaním nových miest a boli sme nadmieru spokojné. Určite sme sa neplavili posledný krát.

0.0
Publikované , prečtené 280x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku