Zobraziť přihlasovací formulár

Jardin de Cactus (Lanzarote)

Jardin de Cactus (Lanzarote)

My sme sa vybrali do záhrady individuálne - miestnou dopravou. Autobusom z miesta pobytu do hlavného mesta Arrecife na autobusovú stanicu a odtiaľ autobusom priamo k záhrade a po pár hodinách (na návštevu záhrady je potrebné si vyčleniť minimálne 4-5 hodín) rovnakou cestou späť. Autobusy na Lanzarote fungujú dobre, zastávky sú dobre označené a disponujú cestovným poriadkom v papierovej alebo elektronickej forme, aj keď cestou späť linka, ktorá bola napísaná nefungovala, ale išiel ďalší autobus o pol hodinu - je dobré si cestovný poriadok pozrieť aj na internete.

Záhrada na pohľad nie je plošne rozľahlá, ale má veľa úrovní a chodníčkov, dosť sa nachodíte, ale je tu reštaurácia, kde sa dá oddýchnuť aj občerstviť - podávali nápoje, zmrzlinu aj jednoduchšie jedlá. V záhrade sú vybudované aj veľmi vkusné, čisté a udržiavané toalety (bezplatne - resp. v cene vstupného, ktoré bolo myslím 10€ na osobu).

Ak nechcete stáť v dlhej rade, treba ísť hneď zrána - otvárali myslím o 9.00 hod., my sme prišli asi o 10:00 a pred pokladňou bola dlhá rada, ale išlo to rýchlo. Tí, čo mali lístky zakúpené vopred, cez internet - mali osobitný vstup bokom a nemuseli čakať v rade.

Záhrada stojí za návštevu, aj keď nie ste milovníkom kaktusov a sukulentov. To množstvo a rozmanitosť rastlín dostane každého.

 

 

0.0
Publikované , prečtené 183x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku