Zobraziť přihlasovací formulár

Aký nákazlivý je Omikron?

Aký nákazlivý je Omikron?

Tak teda - prežili sme Omikron.

Dcéra má P - prekonaná. Napriek tomu, že sme ju neizolovali, nenakazila nás. Aspoň teda svojho brata, ktorý bol na PCR teste.

Ja som na teste nebola. Nepotrebujem ho. Keby bol aj syn PCR pozitívny, možno by som zvážila zaplatiť si kloktací test. Je výhodné mať P.

Treba otvorene napísať, že dcéra nekašľala, mala ľahký priebeh choroby, v podstate mala iba nádchu a bola viac unavená.

Takže prežili sme 2 týždne v domácnosti s chorou - a - nikto sa nenakazil. Keby som to bola chytila ja, pochybujem, že by to prebehlo bezpríznakovo. Som dosť náchylná na chrípky a podobné sezónne respiračné choroby. Ibaže by bol ten D vitamín, ktorým som sa dopovala - na rozdiel od predchádzajúcich sezón - až taký zázrak.

V tom prípade by som vytkla svojej lekárke, ku ktorej som pred 2 rokmi prišla so zdĺhavým prechladnutím, z ktorého som sa nevedela dostať, prečo mi VTEDY neporadila a nepredpísala tento skvelý vitamín. Vtedy sa totiž bez predpisu kúpiť nedal. Aspoň ten, ktorý som poznala. Ten, s ktorým sa stretne každá matka. Vigantol olej. Sem-tam som ukradla pár kvapiek vlastnému dieťaťu. Nestačilo to na to, aby som vyzdravela.

Namiesto toho mi po zistení, že ma trápi zlatý stafylokok, predpísala akési antibiotiká. Po druhej tabletke ma začali bolieť lýtka. Nechápala som, prečo. Nebola som ani behať, ani som nechodila po schodoch, nebol dôvod. Dala som si tretiu tabletku. Po nej, okrem toho, že som zas cítila bolesť v nohách, na ktorú som ledva stihla zabudnúť, začala som cítiť neprimerané rozrušenie, nebola som schopná byť normálne v kľude. Samozrejme, po prečítaní návodu a možných vedľajších účinkov, som  pochopila - a si ich vysadila.

Vsadila som na účinky resveratrolu obsiahnutom v červenom víne. Pomohlo. Ale keby som mala ten D vitamín, nemusela by som možno ani chlastať. /Preháňam, jedno deci za deň nie je chlastanie./

Ešte a vrátim k tomu COvidu. Odkiaľ viem, že to bol Omikron?

Dcéra sa nakazila od cudzinca. Nemca. V Nemecku fungujú PCR testy tak, že testovanému rovno oznámia, ktorý variant sa u neho našiel.

 Na záver: nechcem zľahčovať žiadne ochorenie. Som vďačná osudu, že som ešte tu.  Živá a zdravá. Na pôvodný variant koronavírusu by som v r. 2020 pravdepodobne skončila veľmi zle.

Ale to, že Omikron je úplne super nákazlivý, je jednoducho asi - blud. *

Pre upresnenie: dcéra je 2 x očkovaná, Modernou. Druhá dávka v júni. O Imunite nadobudnutej týmto očkovaním dosť silno pochybujem. Odvtedy prešlo vyše 5 mesiacov. Keď po prekonaní uznávajú dostatočne vysokú imunitu pred reinfekciou 6 mesiacov, tak po nejakom očkovaní tipujem že to môže fungovať tak asi 3 mesiace. Možno len 2.  Aj to sú len nejaké pamäťové bunky či B-lymfocyty kolujúce v krvi. Kým sa ten vírus, keď na vás niekto kýchne, dostane do krvi, prejde aspoň 4-5 dní. Takže očkovaní-neočkovaní - budú kýchať úplne rovnako, a teda pred rozširovaním vírusu očkovanie nechráni - lebo nemôže. Nie som odborník, ale mám základné vedomosti. Môžete ich získať ľahko aj vy. Stačí si na youtube vyhľadať Vědecké kladivo - tému Ako funguje imunitný systém.

Teda v skratke, netvrdím, že by to fungovalo tak jednoducho, aby sa to dalo za 5 minút vysvetliť. Ale základný princíp tam pochytíte.

 --------------------------------------------------------------------------------

* poznámka 17.1.2022 - Je tu ešte jedno racionálne vysvetlenie pre prípad, že Omikron skutočne JE veľmi nákazlivý. A to, že som v nedávnej minulosti, t.j. niekedy na jeseň 2021, už Covid nepozorovane prekonala. V tom prípade je dobrá správa pre tých, ktorí takto bezpríznakovo prekonali Delta variant: ak práve nie ste duševne na dne alebo vystresovaný, Omegu si s veľkou pravdepodobnosťou tiež ani nevšimnete.

 

 

 

 

0.0
Publikované , prečtené 471x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

Dámské roláky - MOHI 5. 1. 2023, 9:35
MOHITO nové kalhoty, džíny Pravděpodobně máte ve svém šatníku několik párů kalhot. Není divu, vždyť jsou velmi univerzálním kouskem oblečení. V letním dni si například oblečte úzký top k úzkým džínům a na pracovní schůzku si vezměte elegantní halenku s květinami, pruhy, zvířecím potiskem nebo jednoduše hladkou. Džíny jsou velmi módní! Džíny mohou vypadat jednoduše, když je zkombinujete s džínovou košilí, nebo je můžete stoprocentně obměnit tím, že je zkombinujete s obyčejnými nebo výraznými oděvy, jako jsou neonové kabáty nebo trička. https://www.mohito.com/cz/cz/nove