Zobraziť přihlasovací formulár

Ako som prežila koronavírus (pokračovanie)

Ako som prežila koronavírus (pokračovanie)

Je 5.1. 2022 večer. Som stále živá. Dcére zajtra končí karanténa.

A mne nič nebolo a stále nie je. Teda okrem toho, že včera pršalo a bola som ospanlivá a bolela ma hlava. Vzala som si acylpyrín spolu s jedlom a neskôr som si uvarila čiernu kávu.

Dnes som tiež cez deň pospávala a potrebovala som sa vyhriať - u mňa nič neobvyklé, keď som doma a nehýbem sa. Hlava už nebolí.

Môj domáci recept na všetky choroby: dobré sudové červené víno, 1 dl denne alebo obdeň.

Trochu detoxikácie, čiže dvakrát som odšťavovala a pila čerstvú šťavu z cvikle (ošúpanej) spolu s pasterizovanou mrkvovou a jablkovou šťavou z obchodu. Vždy ráno. Alebo čerstvo odšťavené pomaranče.

Listová zelenina - sčasti surová, ale viac varená/dusená - už som spomínala v predošlom článku.

Nie iba zelenina - bolo aj vepřo-knedlo, aj vyprážaný syr s majonézovým zemiakovým šalátom - neviem byť askéta. striktný vegetarián či vegán.

Ešte som nebola na teste. Nemôžem s istotou tvrdiť, že som chorobu prekonala, ale vzhľadom k tomu, že sme sa s dcérou normálne kontaktovali a ak je ten Omikron ešte viac nákazlivý ako Delta - verím tomu, že by mi vyšiel PCR test pozitívny.

 

Možno neviete pochopiť, prečo na ten test nejdem. Považujem ho za invazívny. Prečo u nás občan nemá nárok na jeden kloktací alebo slinový test v prípade, že bol v kontakte s pozitívnym na COvid? V Rakúsku by si ľudia tie tyčinky nenechali strkať hlboko do lebky. Sme my, Slováci, podradnejší? Prečo by som si mala za PCR test platiť rádovo 40 - 65 Eur?

Za tie peniaze si radšej nakúpim vitamínov, zeleniny a ovocia pre prípad ďalšieho nakazenia. Alebo sa nechám zaočkovať - ale nie proti Covidu. Proti žltačke. Alebo kliešťovej encefalitíde. Alebo tetanu - keď mi vyprší platnosť. Zaujímavé, že vakcína proti Covidu je zadarmo, pričom za iné očkovania si už občan musí doplácať rádovo desiatky Eur. Hmm-hmmm.

 

 

 

 

 

 

 

0.0
Publikované , prečtené 303x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku