Zobraziť přihlasovací formulár

Aká je bezpečná vakcína? (pokračovanie)

Aká je bezpečná vakcína? (pokračovanie)

Počas vakcínového šialenstva sa nechalo úplne zabudnúť na možnosť účinnej liečby nakazených, ktorí majú aj príznaky choroby (čiže nie všetkých, ktorí majú pozitívny test).

Pozornosť verejnosti sa zámerne držala v smere - ako sa registrovať na očkovanie, kedy sa môžem dať očkovať, kde sa očkuje.

Začala sa hlásať "Tečka" (v Česku) a "Vakcína je sloboda" (u nás na Slovensku). Určila sa ďalšia méta plošného očkovania - 75%.

Pôvodný scenár hovoril o tom, že na zastavenie pandémie bude stačiť 65% očkovanosť v populácii. Medzičasom situácia v niektorých štátoch Európy i mimo nej s veľmi vysokou mierou zaočkovanosti toto ubezpečenie (ako 65% tak i 75%) spochybnila či priamo vyvrátila. V krajinách, kde sú takmer všetci zaočkovaní, sa vírus šíri naďalej.

Paradox I:

Už od začiatku očkovania u nás sa objavil nepochopiteľný fenomén. Tí, ktorí sa nakazili a ochoreli už po 1. dávke vakcíny, boli po prekonaní choroby(!) vyzvaní na očkovanie druhou dávkou. Na otázku Prečo? im nebola poskytnutá logická odpoveď. Pochopiteľne. Pretože žiadna logická odpoveď na toto neexistuje.

Moja otázka k tomuto znie: Snaží sa štát alebo kto u týchto ľudí zámerne vytvoriť podmienky na prípadnú skríženú imunitnú odpoveď alebo ADE (Antibody Dependent Enhancement)?

Tí, ktorí sa dobrovoľne nechali zaočkovať prvou dávkou, sú teraz nútení do 2. dávky? Ako to bude s 3. a ďalšími "booster" dávkami vakcíny?

Oficiálne štatistiky sú nastavené tak, aby vyvolali dojem jednoznačnej závislosti medzi očkovaním/zaočkovanosťou a epidemiologickou situáciou v zmysle čím vyššia zaočkovanosť, tým nižší výskyt pozitívnych. Na oficiálnej stránke sa momentálne udávajú údaje o PCR pozitívnych v úvodnom prehľade. Zaujalo ma, že výsledky Ag testov sú až v rozšírenej štatistike. Prečo? Pozitivita Ag testov býva okol 4 - 5 %. To dostatočne nevyvoláva strach z epidémie. Niekomu vyhovuje omnoho vyššia pozitivita PCR testovania.

 

Paradox II:

Mám dojem, že čím viac sa vie vírus šíriť, tým menej je nebezpečný a život ohrozujúci. Doteraz bol nový kmeň/variant/mutácia vždy viac nákazlivý. Tak teda Delta by mala byť oproti tomu "originálnemu" vírusu, ktorý zabíjal v Taliansku a Španielsku na začiatku roku 2020 už len takým slabým odvarom.

A teraz ten paradox: Čím slabší vírus, tým silnejšie protipandemické opatrenia.

 

Keď nestačí strašiť počtom nezaočkovaných v nemocniciach, straší sa číslami pozitívnych v populácii a ľuďom sa vsugerováva, že pozitívne testovaný = smrteľne chorý.

Ak sa vám tento text zdal byť logický, na otázku v nadpise si už viete domyslieť vlastnú odpoveď.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0.0
Publikované , prečtené 256x