Zobraziť přihlasovací formulár

Aká je bezpečná vakcína?

Aká je bezpečná vakcína?

Na bezpečnosť očkovacej vakcíny by mal dohliadať predovšetkým jej výrobca. Logicky z toho vyplýva, že vakcína vyrábaná napríklad mongolskou firmou s určením pre obyvateľov Mongolska bude bezpečná. Vakcínu proti covid-19 u nás najviac používanú vyrábajú v USA. Je naozaj bezpečná?

Urobme si pomyselnú kroniku boja s pandémiou v našej krajine.

Ešte pred uvedením vakcíny u nás úrady znemožnili lekárnikom dovoz účinného a zároveň lacného lieku, ktorý včas podaný spolu s vitamínmi a obyčajným aspirínom veľmi výrazne zvýšil chorým šancu na miernejší priebeh ochorenia a znížil riziko ocitnutia sa v nemocnici v ťažkom stave. Zároveň bola v hlavných médiách spustená intenzívna reklamná kampaň diskreditujúca toto liečivo.

Teraz si odskočme do dnešného obdobia. Veľmi nás, ľudí, masmédiá presviedčajú, aby sme sa dali zaočkovať. Je to už na prvý pohľad podozrivé. Keby ľudia verili vakcíne, nebolo by im treba vsugerovávať jej účinnosť a bezpečnosť. Naopak, ľudia by si s radosťou a dobrovoľne boli kupovali liek, ktorého cena sa v Indii pohybuje od 10 do 300 indických rupií za jedno balenie. Keby vláda namiesto špajdľových Ag testov nakúpila pre celý národ tento liek, nemuselo by toľko  obetí "vírusu" skončiť na umelej ventilácii a na JIS. Nemuseli by v prvej vlne pandémie byť obete v počte vyše 10 tisíc.

 

Toto nebolo v pláne. Namiesto toho sa národ nastavoval na príchod zázračnej vakcíny.

Počas zúrenia epidémie (epidémia na Slovensku ako súčasť globálnej pandémie) sa na prelome 2020/2021 začali očkovať rizikové skupiny. Potiaľ logický postup. Keďže však bol o očkovanie záujem aj u ostatných vrstiev obyvateľov, vláda objednala veľkorysé množstvo očkovacej látky. A už sa spustilo očkovanie vo veľkom. V čase epidémie pritom nie je plošná vakcinácia vôbec vhodným a rozumným riešením. Upozorňovali na to epidemiológovia. Je to úplne pochopiteľné, prečo nie je vhodným riešením. Vírus mutuje a ak sú všetci očkovaní (rovnakou alebo takmer rovnakou látkou - v našom prípade časť RNA obsahujúcu recept na vytvorenie S-proteínu), vírus si časom môže nájsť cestu, ako očkovaciu látku obísť a vytvorí mutáciu, ktorá bude na túto predtým účinnú očkovaciu formulu rezistentná. A čo potom? Toto riziko zmietli politici zo stola ako poplašnú správu a hŕŕ do celoplošného - tentokrát očkovania.

Prosím čitateľov, aby ospravedlnili a zároveň upozornili na prípadné nepresnosti v texte. Som laik a chcem porozumieť, čo sa tu deje. Používam logické uvažovanie a paralely s javmi, ktoré poznám zo života pred koronou. Napríklad viem, že baktérie si vedia vytvoriť rezistenciu na antibiotiká a že takéto baktérie sú najmä tam, kde sa antibiotiká často a vo veľkom používajú - v nemocniciach. Z toho mi vyplýva, že ak všetci budú očkovaní tou istou vakcínou, vírusu sa môže podariť to, čo sa podarilo napríklad zlatému stafylokokovi.

 

... pokračovanie kroniky skúsim dodať v najbližších dňoch.

 

 

 

 

 

3.0
Publikované , prečtené 232x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku