Zobraziť přihlasovací formulár

môže vzniknúť po očkovaní (Covid-19) ADE?

môže vzniknúť po očkovaní (Covid-19) ADE?

Zástancovia očkovania tvrdia, že očkovanie je bezpečné, o.i. preto, lebo ľudstvo už má 30 ročné skúsenosti s podobným vírusom, konkrétne s vírusom dengue.

Na rozdiel od vírusov ako je vírus mumpsu alebo osýpok, ktoré majú iba jednu jedinú formu, má vírus horúčky dengue 4 rozdielne formy. Tieto formy, zvané serotypy, sú si navzájom veľmi podobné, ale vďaka malým rozdielom vytvárajú predpoklad pre ADE.

Antigen-Dependent Enhancement = zvýšenie (zhoršenie, zosilnenie)

tip na čítanie - článok s názvom "Antigen-Dependent Enhancement (ADE) and Vaccines"

 

Vírus Covid-19 má viacero typov - tak to teraz nazývame. Som laik, a preto sa pýtam - nie je to len nové meno pre to isté (nie je typ koronavírusu = forma?)

Totiž, ak áno, vysvetľovalo by to (aspoň mne ako laikovi) fakt, že reakcia po očkovaní druhou dávkou (Pfizer) býva silnejšia než po prvej dávke.

Po prvej dávke vakcíny sa telo "naučí" vytvoriť si protilátky. Ak vakcína obsahuje iba časť reťazca vírusu (= tú, ktorá sa nemení), malo by to fungovať. Ale je to naozaj tak? Nemalo by to byť naopak? Telo už po prvej vakcíne vie vyrábať protilátky, tak prečo sa choroba rozvinie ďalej??? Prečo sú symptómy silnejšie? Nebojuje telo po podaní druhej dávky vakcíny ešte na inom fronte?

 

 

 

0.0
Publikované , prečtené 753x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku

činčila 5. 11. 2022, 21:36
ADE som "objavila" práve v súvislosti s tvrdením, že skúsenosti nadväzujú na históriu tvorby vakcíny proti Dengue. / Poukazovali na to zástancovia a propagátori vakcinácie. Malo nás to ubezpečiť, že vakcína - podobná - sa vyvíjala už pred nejakými desaťročiami (a teda je zbytočné ju podozrievať z možných vážnych nežiadúcich účinkov)./ Tak som si o Dengue začala googliť...