Zobraziť přihlasovací formulár

Ikonický robot Kitchen Aid

Ikonický robot Kitchen Aid

Pred pár rokmi som sa zaradila medzi majiteľky tohto toľko ospevovaného kuchynského pomocníka. Priznám sa, že som po tomto fešákovi túžila už dlhšie - možno práve kvôli toľkému ospevovaniu jeho majiteliek, ale páčil sa mi aj dizajnovo - zaujal ma práve tým, že nepôsobí tak robustne ako iné veľké roboty - pretože tento robot sa neschováva - na presúvanie je ťažký - má asi 10 kg a bola by to aj škoda, pretože je to krásny doplnok kuchyne. 

Tento robot funguje na inom princípe ako bežne dostupné roboty od iných značiek, preto nech vás neklame uvádzaný výkon iba 300 W. V pohode utiahne aj 1300 - 1400 g tuhého chlebového cesta. A nikdy som nemala tak rýchlo a skvelo vyšľahané krémy a vymiesené či vyšľahané cestá. Predtým som roky používala robot MUM od firmy Bosch, ktorý fungoval celé roky bez poruchy. Menila som iba kvôli veľkosti misy. Mám KA štandardnej veľkosti - s misou o objeme 4,8 l.

Výhodou je, že sa dá vybrať z množstva farieb - od najtradičnejšej kráľovskej červenej cez neutrálne odtiene (biela, sivá, mandľová, čierna), sýte farby, pastelové farby - jednoducho vyberie si každý. Ja mám rada neutrálne farby  a váhala som medzi čiernou, sivou, bielou ale aj okatou jablkovo zelenou.. Nakoniec som zvolila bielu, pretože čierna a sivá mi prišli smutné a zelená mi doma neprešla. Pre malé domácnosti je aj verzia "mini" s menšou misou (objem 3,3 litra, príkon 250 W) a polovičnou cenou - neviem posúdiť schopnosti tohto malého robota, my sme malá domácnosť a 3,3 l misa by mi nestačila.

U nás je cena v porovnaní so zahraničím vysoká - za dobrú cenu sa dá kúpiť v Rakúsku či Nemecku. Pred Vianocami bývajú veľké zľavy. Ak môžem poradiť je dobré hľadať akciu kde sú v cene dve misy a šľahacia metla so stierkou - je to výhoda, najmä tie dve misy - určite ich využijete. Bývajú akcie aj s iným príslušenstvom (mlynček na mäso, strojček na cestoviny, ...). K typu Artisan sa dá dokúpiť kopec príslušenstva. 

Za mňa tento Mercedes medzi robotmi môžem odporučiť - okrem veľmi dobrého výkonu ma vždy poteší už len pohľad naň.

5.0
Publikované , prečtené 603x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku