Zobraziť přihlasovací formulár

Najkrajšia ulica na svete: Goethestraße

Najkrajšia ulica na svete: Goethestraße

Pred XY rokmi som sa presťahovala do Nemecka, samozrejme kvôli peniazom, aby som si svoje dieťa mojla uživiť. A prečo? Lebo môj exmanžel si myslel a aj povedal keď už som bola taká hnusná, že som sa s ním rozviedla 18mám sa o syna postarať sama. Povedal, že na svoje dieťa alimenti platiť nemieni a ani neplatil. Po krátkom čase keď už všetky moje úspory sa minuli som si uvedomila, že niečo musím spraviť. Asi viaceré z Vás to poznajú, že ostať sama s dieťaťom na Slovensku s platom okolo 500 Eur nie je jednoduché. Rozhodla som sa, že odídem do Nemecka. Vybrala som si Frankfurt am Main lebo moja sesternica tam už dlhé roky žila a ponúkla mi svoju pomoc. Vybavila mi podnájom a pomohla mi nájsť aj prácu. Keďže moja nemčina vtedy nebola ešte adekvátna môjmu vzdelaniu, mohla som sa zamestnať len ako chyžná8. No čo už je to práca ako každá iná a ja som bola šťastná, že konečne mám prácu s ktorou zarobím toľko, koľko som doma zarobila za 4 mesiace!! O tom ani nehovoriac, že príspevok na dieťa v Nemecku je 195 Eur. MESAČNE! ( Doma som dostala okolo 22 Eur)

Keď som dostala svoju vprvú výplatu, hmmm...čo Vám poviem, od radosti som lietala meter nad zemou.  1. Ako poďakovanie za jej pomoc som pozvala sesternicu na obed. Bol to jeden teplý májový deň preto po obede sme si išli ešte poprechádzať do mesta. A vtedy sa to stalo! V ten deň som sa po prvý krát prešla po Goethestrasse čo má takú atmosféru, ako žiadna iná ulica na svete (teda pre mňa). Ako prvá som uvidela budovu na rohu s nápisom Louis Vuitton. Že wow 6. Stála som tam pred výkladom asi 10 minút dlho a pozerala na tie úžasné kabelky a topánky a peňaženky ...a samozrejme aj na to čo sa deje vo vnútri. Videla som ako jedna žena tam sedela na gauči so šampanským v ruke a jeden predávač jej ukazoval kabelky. 

Na nič iné som nemohla myslieť, len na to, že ja to chcem  tiež prežiť. Chcem byť raz na mieste tej ženy vo vnútri, chcem tam sedieť so šampusom v ruke a kúpiť si jednu z tých kabeliek ktorú zabalia do toho krásneho tmavohnedého boxu a ten box vložia do tej krásnej tmavohnedej tašky. Chcem! Chcem! A čo ja chcem, to aj dostanem 15

Preto o dva roky neskôr som sedela ja u Louisa Vuittona so šampusom v ruke, a kúpila som si svoju prvú Vuittonku....Ale vtedy už som nepracovala ako chyžná. Zaujíma Vás čo som vtedy robila? Tak možno nabudúce napíšem aj o tom.

 

0.0
Publikované , prečtené 1244x

Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia

Komentáre k článku