Rajčinová polievka troška inak
Potrebujeme:
- 500ml rajčinového pretlaku alebo pasterizované rajčiny
- olivový olej
- parmezán
- vodu
- soľ
- cukor
- bazalku sušenú
Postup:
Do hrnca si dáme rozpáliť olivový olej do ktorého pridáme cukor. Z cukru si urobíme karamel pridáme rajčinový pretlak alebo pasterizované paradajky. Kto má ako rád. Pozor prská !!. Netreba to miešať iba jednoducho vyliať menej to prská, taká malá finta. :) Nevadí keď sa z karamelu urobili hrčky ono sa to rozpustí. Pridáme vodu tak od oka. Dochutíme soľou tiež podľa vlastnej chuti. Počkáme kým to zovrie a pred vypnutím pridáme v rukách rozdrvenú bazalku. Necháme kým bazalka dodá krásnu vôňu a môžeme podávať s parmezánom. Mi polievku nehustíme ale kto chce môže nakoniec urobiť klasickú zátrepku voda a múka. :)
Publikované ,
prečtené 1128x
Páčil sa vám článok? Podeľte sa oň s priateľmi
Články môžu komentovať iba prihlásení užívatelia