končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Jahoda+kiwi dzemPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/05/jahodakiwi-dzem.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:2 poh pokrajanych jahod 1 poh pokrajaneho kiwi 1 1/4 poh krystaloveho cukru stava z polky citronu Postup:Do misky si dame jahody,kiwi a krystalovy cukor a premiesavame pokial nam ovocie pusti stavu.Dame do panvice/hrnca a varime na najvyssom ohni az pokial nam to nezhustne.(cca 8-10min).Dzem bude pripraveni ked varechou prejdete po strede a dzem sa pomalicky k sebe vrati.Pocas poslednych dvoch minut varenia som pridala citronovu stavu.Kedze tento dzem je iba malinka davka tak som ho naliala do pohara a dala do chladnicky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.5.2014, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Medvedí cesnak.POTREBNÉ PRÍSADY medvedí cesnak,voda,osoľ,korenie,olivový olej. POSTUP PRÍPRAVY Medvedí cesnak som videla teraz prvý krát.Doniesla som si hojne.Trošku som zmrazila,z trošky urobila pesto-nasekaný som zmiešala so soľou a olejom a napchala do pohárov.Uskladím v chladničke.Ale keďže si chcem urobiť zásobu aj na zimu,tak som si uvarila nálev.Do vody som dala soľ,korenie a olivový olej a prevarila.Zaliala teplým cesnak natlačený v pohárochteplým nálevom a budem pri 85C sterilizovať 5-10 m min.Snáď vydrží :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Jana L. (lilijana) ID 138752 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 18.4.2014, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ŠAMPIŇÓNY V SLANOM NÁLEVEPOTREBNÉ PRÍSADY šampiňóny, voda, soľ POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny očistíme, umyjeme, naplníme do pohárov, zalejeme nálevom (1 lyžica soli na liter vody) a sterilizujeme 30 minút. Takto sterilizované šampiňóny vydržia v pohári niekoľko rokov a sú vhodné na ďalšiu úpravu (okrem grilovania a vyprážania). Energetická hodnota 100 g je 150 kJ. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 1.9.2015, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
UTOPENCIPOTREBNÉ PRÍSADY špekáčiky, cibuľa, ocot, voda, korenie, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Špekáčiky zbavíme šupky a nakrájame na 2 cm kolieska. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Navrstvíme do pohárov a zalejeme vriacim nálevom z 2 deci octu, litra vody, lyžičky čierneho mletého korenia a lyžice vegety. Poháre uzatvoríme viečkom a po vychladnutí odložíme do chladničky, kde ich necháme 1-2 dni odležať. Energetická hodnota 100 g je 1400 kJ. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 10.8.2014, 19:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
DŽEM Z MELÓNOVEJ ŠUPKYPOTREBNÉ PRÍSADY šupky z červeného melónu, želírovací cukor, citrón, voda, jablčný ocot POSTUP PRÍPRAVY Melónové šupky zbavíme tmavozeleného okraju, nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca. Džem je chutnejší, keď na šupkách bude aj trochu červenej časti melónu. Pridáme 2 litre vody, 2 deci jablčného octu a pomaly varíme 2 hodiny. Po uvarení zlejeme, prepláchneme studenou vodou, pridáme kilo želírovacieho cukru, pol litra vody, citrónovú kôru, šťavu z 1 citróna a varíme až kým džem nezhustne. Môžeme si pomôcť ponorným mixérom a časť melónových kúskov rozmixovať na kašu. Horúci džem naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 13.12.2013, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Dozrievanie zelenych rajcinPOTREBNÉ PRÍSADY 4 L pohar , zel , rajcony a servitky POSTUP PRÍPRAVY do 4 L pohara , naukladame ,vyutierane do sucha rajciny , nie umyte .Na vrch dame servitky a dame hore dnom a na okno . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2013, 7:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čalamáda so zelenými paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg zelené paradajky , 2 kg uhorky nešúpať , 2 kg cibuľe , 2 kg červenej papriky , 5 kg bielej kapusty , Nálev : 0,7 dcl octu , 0,5 kg cukru , hrst soli ,1 deko alebo podobné , 1 kávová lyžička Borkly - nevarit iba rozpustit POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu klasicky nakrájeme ako na čalamádu , ja na robote na koliečka všetko premiešame a zalejeme rozpusteným nálevom . Premiešame a necháme odstat aspoň pár hodín . Plníme do fliaš a klasicky sterilizujeme . Jedla som už naozaj rôzne čalamády ale tato je EXTRA chrumkavá a jedinečnú chut tam dodajú práve tie zelené paradajky . Skúšala som to aj nahradit ale to je práve to čaro tej zelenej paradajky . Vyšo mi 14 x 0,7 dcl + 3 malé fľašky Tento recept mám Maďarska kde sú vyhlásený majstri v nakladaní zeleniny . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Katarína O. (Kati99) ID 207946 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.9.2013, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
HriankaPOTREBNÉ PRÍSADY Toto doniesla susedka ochutnať ako chuťovku na hrianky. Odvtedy to jedávam s kadečím len tak s pečivom na špagety s ryžou alebo k zemiakom a rezňu. ^^^1kg rajčín 4-6 strúčikov cesnaku 2ks cibule 2ks fefrónky 2 pol. lyžice vegety 1 malá lyžička kari 1 malá lyžička zázvoru 1 malá lyžička mletej papriky 4 pol. lyžice hrozienok 2 pol. lyžice soli 1 pol. lyžica cukru pol dcl octu^^^ POSTUP PRÍPRAVY Je nutné očistiť rajčiny od zrniečok a šupy. To kilo je váha čistej dužiny. Na toto sú vhodné tie dužinaté. Hodím všetko spolu do hrnca a varím na miernom plameni 30 nim. Naplním do pohárov a sterilizujem. Tento rok som to švacla do myčky dúfam že vydržia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 12.9.2013, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KečupPOTREBNÉ PRÍSADY 5 kg rajčín 2 čajové šalky cukru pol hrnčeka octu 2 pol. lyžice soli **** koreniny dávam do bieleho plátienka **** 15 zrniek čierneho korenia 15 zrniek nového korenia 2 malé lyžičky kari štvrť lyžičky tymianu 2 klinčeky POSTUP PRÍPRAVY Rajčiny, cukor, ocot, sol, rozvarím. Prepasírujem a potom ešte prebehnem ponorným do hladka. Pridám ostatné koreniny a varím až zostane polovičné množstvo. Tento čas si skracujem tým že očistím rajčiny od zrniečok. Môže sa pridať polievková lyžica pektogelu alebo iného konzervantu krátko prevariť. Horúce plním do phárikov zaviečkujem a ukladám do deky. Ak chem mať kečup čípoš dám s koreninami 2-3 feferónky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Sterilizovaná kápia do šalátovPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 liter vody potrebujeme: 2 dl octu, 1 dl oleja, 50 g kryštálového cukru, 20 g soli, feferónka - nemusí byť -, nové korenie čierne korenie, bobkový list, kápia POSTUP PRÍPRAVY Tento nálev mám od mojej maminy, ale nezaváram ju celú ani ju neobáram ako ona, ale nakrájam, natlačím, zalejem, sterilizujem. Používam ju do šalátov spolu s nálevom, ktorý nikdy nevylievam. POSTUP: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 9.10.2022, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >> |