. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana H. (zuzu69) ID 87892
.
mimibazar.sk/zuzu69
Oblasť: Spišská Nová Ves
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.3.2009
Naposledy: 30.6.2018 20:55
Aktualizácia: 14.11.2012 20:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 55
RODINNÉ FOTOGRAFIE 42
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 9
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

TORTY

..smotanová pre môjho 4 ročného synčeka..


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

..

POSTUP PRÍPRAVY

..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.6.2012, 8:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

...smotanová tortička pre môjho 8 ročného synčeka....


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

piškoty, smotana, šlahačka, ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.2.2012, 16:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

...moja malinová Charlottka na narodeniny...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 ks piškotové roládky...na každú potrebujeme 5 ks vajíčka, 5 PL polohrubej múky, 5 PL jemného kryštálového cukru . Bielky vyšľahať na tuhú penu, cukor+žltky vyšľahať šlahačom do "biela" postupne pridať po kúskoch sneh z bielkov a nakoniec po lyžičkách múku ....pomaličky, aby sme nezničili sneh... Upečieme vo vyhriatej rúre 180°C asi 7 min. treba sledovať. Teplú roládku vyklopíme na čistý papier na pečenie....stiahneme papier na ktorom sa piekla a potrieme pikantným lekvárom...naj je ríbezlový. Roládku stočíme a necháme vychladnúť.

POSTUP PRÍPRAVY

Na plnku potrebujeme 250g jemného tvarohu, 2ks kyslé smotany, 3ks vanilkové cukry, "kaviár" z jedného vanilkového struku..... poriadne vymiešať...ked sa zdá málo sladké pridať práškový cukor. V inej nádobe si vyšľaháme šlahačkovú smotanu so stužovačom šlahačky. Vyšlahanú šlahačku pomaly zamiešame do tvarohovej masy... Vychladnuté roládky si narežeme na pribl 1cm hrúbku. Misku si vyložíme potravinovou foliou rozložíme na ňu pokrájané roládky zalejeme 1/3 tvarohovej šľahačky pridáme ovocie...aké kto má rád...ja som mala malinky. Na malinky poukladáme okrúhle piškoty, zalejeme 2/3 tvarohovej šlahačky a zase poukladáme ovocie podľa chuti, piškoty a zvyšnú tvarohovú náplň. Na záver dáme piškoty, alebo zvyšné roládky ked sa nám zvýšili...mne sa nezvýšili lebo nádoba v ktorej som to robila bola dosť veľká a hlboká...postačili piškoty ale nabudúce si upečiem nižší piškotový korpus...
Tortičku trošku zaťažíme a necháme do druhého dna stuhnúť v chladničke.....
Je to úúúúúúžasná mňamka ....malinová verzia je božskáááá

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.2.2012, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

..moje tohtoročné vianočné ...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

takto sme si ich s mojimi chlapcami vyzdobili tento rok

POSTUP PRÍPRAVY

recept na medovníčky nájdete tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21344&user=87892

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.3.2014, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

..moje "pankušky" s 3-mi***


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 30g masla, 30 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor- ja dávam 3PL domáceho vanilkového cukru, 1 vajce, štipka soli, 25g droždia, 4-5dl vlažného mlieka, 1 PL rumu-nemusí byť, trošku nastrúhanej citrónovej kôry z umytého citrónika

POSTUP PRÍPRAVY

Do malého množstva teplého mlieka pridáme trošku cukru, štipku soli, droždie a necháme vzísť kvások. Do hlbšej misy dáme preosiatu múku,vanilkový cukor a zvyšný práškový cukor, mäkké maslo, vajíčko(izbovej teploty) pridáme vykysnutý kvások a zvyšné mlieko- ja nedávam naraz celé ale potom podľa potreby dolejem :). Nakoniec pridáme postrúhanú citrónovú kôru, rum a vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť cca 25-30 minút. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku- a vyvaľkáme na 1-1,5cm hrúbku. Ja ho nevaľkám len jemne rukou pritlačim aby nebolo také hrubé. Potom vykrajujeme kolieska a do každého urobíme malú jamku. Necháme 10min podkysnúť a vyprážame v horúcom oleji z obidvoch strán. Potom len poprášime preosiatym práškovým cukrom a môžeme sa pustiť do jedenia. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.2.2011, 22:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

...moja na 30 tku


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mramorový korpus+čučoriedkový lekvár+banány+parížska šlahačka celá potretá plnkou zo šlahačky bielej čokolády a pravej vanilky+ celá potiahnutá hmotou z cukríkov

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.1.2011, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Moja druhá poťahovaná torta


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.8.2010, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

..moja prvá poťahovaná torta...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

ďakujem za super receptík Iveta. Š. (narcis)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.5.2010, 14:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Najlepšie medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky T650, 200 g palmarín, 4ks celé vajíčka, 400 g práškového cukru, 300 g medu, 2 čl sody bikarbony, 1-2 čl mletej škorice, 1-2 čl mletých klinčekov

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si pripravíme 2-3 dni vopred. Palmarín rozpustíme, múku s ml. klinčekami, škoricou a sodou bicarbonou aspon 2x preosejeme. Aj práškový cukor preosejeme. Do väčšej nádoby rozbijeme vajíčka, pridáme preosiaty cukor, med a vymiešame najlepšie vareškou. Posupne pridávame vychladnutý- ale ešte tekutý palmarin striedavo s preosiatou múkou. Vypacujeme cesto. Bude dosť lepkavé- miesiť aspon 10 minút kým sa cesto nebude odlepovať od nádoby. Ked je cesto vypracované jemne ho poprášime múkou a odložíme v uzatvárateľnej nádobe do chladničky. Každý den cesto vyberieme a na jemne múkou poprášenej doske premiesime. Po 2-3 dnoch cesto vyberieme, na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Ja pečiem v teplovzdušnej rúre pri teplote 170-180 °C 5-6 minút. Ked sú upečené vyberieme ich z rúry a ešte horúce na plechu ich potrieme rozšlahaným vajíčkom- ja ich potieram štetcom na maľovanie-samozrejme novým!! a sú potom nádherne lesklé. Necháme vychladnúť a dáme do uzatvárateľných nádob. Ja ich zdobím tak o 3 dni od upečenia. Sú jemnučké a výbornééé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.11.2014, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu