. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana O. (zuzanaor) ID 6619
.
Oblasť: Šamorín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.9.2006
Naposledy: 13.4.2014 18:28
Aktualizácia: 18.5.2009 15:34
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 18
RODINNÉ FOTOGRAFIE 14
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 7
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

SLADKÉ JEDLÁ

Palacinkové trhance s tvarohom alebo Palacinkova torta ...



POTREBNÉ PRÍSADY

Mlieko, hladka muka, 2 vajicka, 250 g tvarohu /hrudkoveho/, 3 bal.vanil.cukru,1 balicek skor.cukru. 4 lyzice krup. cukru, slivkovy lekvar /alebo iny podla chuti, 250 ml sladkej smotany, hrozienka, trosku masla na vytretie formy, olej na vysmazanie palaciniek

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, 1 vajicka, hladkej muky a 1 van.cukru vypracujeme vlacne cesto a urbime priblizne 10 palaciniek. Do tohoto varenia zapojte aj svoje deticky, lebo hotove a vychladnute palacinky mozu vase ratolesti s radostou potrhat na male aj vacsie kusky. Pripravime si zapekaciu misku /malu jensku misku s priemerom asi tak 25 cm-nam taka uplne staci...:)/. Vymazeme jensku misku maslom, trhance zmiesame s tvarohom /ak mate vascie deti, pridajte aj trosku mleteho maku s cukrom/, hrozienkami /namocte ich na hodinku do teplej vody, aby zmakli a napucali/, van. a skoricovym cukrom a 3 lyz.krup.cukru a pridajte slivkovy lekvar. Dobre premioesajte, dajte do zapekacej formy a zalejte zmesou smotany, do ktorej ste pridali 1 vanil.cukor, 1 lyz.cukru a vajicko. Vlozte do vyhriatej rury na 180 C a zapekajte, pokym nie je povrch pekne zlatisty /cca 20 minut/.
Ak by ste chceli z toho urobit fantasticku tortu, tak staci, aby ste po dopeceni formu zprudka schladili /teraz stacia aj 2 hodinky na balkone/, potom vyklopte na misu, polejte roztopenou cokoladou a dozdobte slahackou. Je to fantasticke, vrelo odporucam....:)
Prajeme Vam dobru chut.
Zuzana a Misko...:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mleté gulky so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

500 gr mleteho chudeho maska /bravcove, kuracie, hovadzie-no podla chuti/, 30 dkg ementalu nakrajaneho na kocky, 2 vajicka /do hmoty/ a 2 vajicka na obalenie, 3 lyzice struhanky /alebo 1 rohlik/, struhanku na obalenie, sol, nejake korenie podla chuti /majoran, cierne ml.korenie, sladka paprika/.

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky ingrediencie zmiesame v miske /okrem syra/, z hmoty vytvarujeme v mokrej ruke taku placku a do nej vlozite kocku ementalu a vytvarujete gulku. Takto vytvarovane a naplnene gulky obalite v struhanke a potom vo vajicku a na oleji vyprazate do zlatista. Pri obracani nepouzivajte vidlicku a nenapichujte gulky, vytiekol by Vam syr...:). Je to vyborne so zemiakovou kasou alebo varenymi zemiakmi. U nasho maleho je to velmi oblubene, v kazdej gulke je prekvapenie /roztopeny syr/. Prajeme Vam dobru chut a vela zabavy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg Eidamu, sunka.

POSTUP PRÍPRAVY

Eidam dame do sacku a poriadne zaviazeme. Vlozime do horucej vody /nie vriacej/ a nechame roztopit. Po roztopenie vyberieme na val a vyvalkame na obdlznik. Naukladame sunku a zavinieme do rolady. Takto hotovu roladu dame do chladnicky ztuhnut a potom pri servirovanui krajame na pekne kolieska s pecivom a podavame navsteve k vinku. Je to parada. S tymto ma prekvapila svagrina a bolo to vyborne, prekvapi to Vasu navstevu velmi milo a bude to mat vacsi uspech ako tradicne chlebicky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.11.2006, 23:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Ryžový nákyp a´la Miško



POTREBNÉ PRÍSADY

gulatozrnna ryza /cca 250 gr/, marhulovy dzem, vykostkovane ceresne alebo visne, mlieko, skorica, kusok masla.

POSTUP PRÍPRAVY

V 1,5 litry mlieka uvarime ryzu do makka /pozor, velmi rado sa to pripaluje.../Ja mam uz zlepsovak : ryzu najprv uvarim v sladkej vode do makka a potom scedim a dam do sladkeho mlieka rozvarit..../.
Polovicu z takto uvarenej ryze dame na pekac, lyzickou robime male kopceky z marhuloveho dzemu /ako ked zdobite kolac ovocim/. medzi kopceky poukladajte ovocie /ceresne, visne.../ a posypte bohato skoricou alebo skoricovym cukrom /ak ste taky maskrtnici ako my..:)/. Na vrch dajte zvysnu ryzu a do kazdeho rozku trosku masielka a dajte na 20-35 minut do vyhriatej rury na 180 C, nez bude povrch taky zlato-hnedy a chrumkavy. Prajeme dobru chut....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Miskove pizza kolieska.



POTREBNÉ PRÍSADY

balicek listkoveho cesta, 30 dkg struhaneho Eidamu, kecup /podla chuti sladky alebo pikantny/, 10 platkov sunky /alebo aj ineho salamu/, 1 cele vajicko, majoranka.

POSTUP PRÍPRAVY

Z listkoveho cesta vyvalkame velky obdlznik /hrubka max 2 mm/, na cely povrch rozotrieme kecup, posypeme jemne majorankou, pridame nastruhany tvrdy syr a na vrch poukladama platky sunky. Cele to vsetko zavinieme do rolady a okraje trosku zmackneme, aby nam tie dobrotky nevypadli. Z rolady krajame rovnake kolieska /hrube 1,5 cm/ a ukladame ich na plech /bud mozete vymastit plech, alebo je jednoduchsie pouzit papier na pecenie, potom to nie je mastne/. Ked ich mame poukladame na pekaci, jemne ich navlhcenou rukou roztlacime a potrieme bohato vyslahanym vajickom. Dame piect do vyhriatej rury na cca 15-20 minut /treba to kontrolovat, aby sa nespalili/. Je to vynikajuce za tepla a aj za studena a nas drobec to ma velmi rad. Prijemne tym prekvapite kazdu navstevu. Prajeme Vam dobru chut.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.5.2007, 11:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Moja žemlovka



POTREBNÉ PRÍSADY

mlieko, rozteky, van.cukor/kryst.cukor, ovocie podla chuti /jablcka, broskyne, marhule..../, tvaroh, 5 bielok, mleta skorica

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si dajte asi liter mlieka /vlazneho/, pridajte asi 6 pol.lyzic cukru, na kolieska nakrajane starsie rohliky namacajte do toho mlieka /nech sa tie rohliky poriadne napiju mlieckom, nezmykajte ich, nech su poriadne mokre/ a vylozte nimi poriadne dno zapekacej misky alebo pekaca /nech tam nemate medzery/. Ked budete mat tuto spodnu vrstvu, tak na nu dajte tvaroh zmiesany s cukrom a skoricou a poukladajte na to zavarane broskyne, marhule alebo struhane jablcka a na to dajte dalsiu vrstvu namocenych rohlikov. Ked to budete mat a ostane vam nejake mliecko v miske tak ho nalejte vsetko na tie rohliky v pekaci dajte cca na 20 minut piect do vyhriatej rury na 180 C. Z piatich vajec /podla velkosti pekaca-5 vajec mam na pekac asi 30 x 25 cm/ si vyslahajte bielka s praskovym cukrom na tuhu penu a ked bude zemlovka po 20 minutach hotova /tie vrchne rohliky budu trosku chrumkave/ tak to vyberte z rury a tieto vyslahane bielka natrite na povrch a dajte este na 2-3 minutky zapiect, kym bielka nebudu také pekne zlatave. Potom uz len dobru chut…:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (9) posledné: 6.11.2010, 8:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Búchané kuracie rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: kuracie rezne /prsicka/ - podla poctu hladnych osob, sol, struhanku, vyvar z kuriatka, vegetu, resp. susenu polievkovu zeleninu...:), 2 vajicka, olej, 40 dkg struhany syr na posypanie Eidam /alebo Nivu, hermelin, mozarellu/, cca 3 paradajky

POSTUP PRÍPRAVY

Priprava: narezeme si pekne velke kuracie rezne z prsicok, jemne posolime, rezniky posypeme velkym mnozstvom struhanky a vklepeme ju do maska. Takto vyklepane rezne namocime do rozslahaneho vajicka a prusko na oleji opecieme z oboch stran. Takto opecene rezniky naukladame do zapekacej misky, podlejeme vyvarom z kuriatka. Dame na 25 minut do rury vyhriatej na max 180 C, potom vyberieme, opat podlejeme vyvarom, na vrch poukladame na kolieska nakrajane paradajky a posypeme syrom. Takto dozdobene dame este na 15 minut zapiect. Podavame s ryzou alebo varenymi zemiakmi.

Prajem Vam dobru chut.
moj syncek to miluje....:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.11.2006, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu