končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Palacinkové trhance s tvarohom alebo Palacinkova torta ...POTREBNÉ PRÍSADY Mlieko, hladka muka, 2 vajicka, 250 g tvarohu /hrudkoveho/, 3 bal.vanil.cukru,1 balicek skor.cukru. 4 lyzice krup. cukru, slivkovy lekvar /alebo iny podla chuti, 250 ml sladkej smotany, hrozienka, trosku masla na vytretie formy, olej na vysmazanie palaciniek POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, 1 vajicka, hladkej muky a 1 van.cukru vypracujeme vlacne cesto a urbime priblizne 10 palaciniek. Do tohoto varenia zapojte aj svoje deticky, lebo hotove a vychladnute palacinky mozu vase ratolesti s radostou potrhat na male aj vacsie kusky. Pripravime si zapekaciu misku /malu jensku misku s priemerom asi tak 25 cm-nam taka uplne staci...:)/. Vymazeme jensku misku maslom, trhance zmiesame s tvarohom /ak mate vascie deti, pridajte aj trosku mleteho maku s cukrom/, hrozienkami /namocte ich na hodinku do teplej vody, aby zmakli a napucali/, van. a skoricovym cukrom a 3 lyz.krup.cukru a pridajte slivkovy lekvar. Dobre premioesajte, dajte do zapekacej formy a zalejte zmesou smotany, do ktorej ste pridali 1 vanil.cukor, 1 lyz.cukru a vajicko. Vlozte do vyhriatej rury na 180 C a zapekajte, pokym nie je povrch pekne zlatisty /cca 20 minut/. Ak by ste chceli z toho urobit fantasticku tortu, tak staci, aby ste po dopeceni formu zprudka schladili /teraz stacia aj 2 hodinky na balkone/, potom vyklopte na misu, polejte roztopenou cokoladou a dozdobte slahackou. Je to fantasticke, vrelo odporucam....:) Prajeme Vam dobru chut. Zuzana a Misko...:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mleté gulky so syromPOTREBNÉ PRÍSADY 500 gr mleteho chudeho maska /bravcove, kuracie, hovadzie-no podla chuti/, 30 dkg ementalu nakrajaneho na kocky, 2 vajicka /do hmoty/ a 2 vajicka na obalenie, 3 lyzice struhanky /alebo 1 rohlik/, struhanku na obalenie, sol, nejake korenie podla chuti /majoran, cierne ml.korenie, sladka paprika/. POSTUP PRÍPRAVY Vsetky ingrediencie zmiesame v miske /okrem syra/, z hmoty vytvarujeme v mokrej ruke taku placku a do nej vlozite kocku ementalu a vytvarujete gulku. Takto vytvarovane a naplnene gulky obalite v struhanke a potom vo vajicku a na oleji vyprazate do zlatista. Pri obracani nepouzivajte vidlicku a nenapichujte gulky, vytiekol by Vam syr...:). Je to vyborne so zemiakovou kasou alebo varenymi zemiakmi. U nasho maleho je to velmi oblubene, v kazdej gulke je prekvapenie /roztopeny syr/. Prajeme Vam dobru chut a vela zabavy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg Eidamu, sunka. POSTUP PRÍPRAVY Eidam dame do sacku a poriadne zaviazeme. Vlozime do horucej vody /nie vriacej/ a nechame roztopit. Po roztopenie vyberieme na val a vyvalkame na obdlznik. Naukladame sunku a zavinieme do rolady. Takto hotovu roladu dame do chladnicky ztuhnut a potom pri servirovanui krajame na pekne kolieska s pecivom a podavame navsteve k vinku. Je to parada. S tymto ma prekvapila svagrina a bolo to vyborne, prekvapi to Vasu navstevu velmi milo a bude to mat vacsi uspech ako tradicne chlebicky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.11.2006, 23:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Ryžový nákyp a´la MiškoPOTREBNÉ PRÍSADY gulatozrnna ryza /cca 250 gr/, marhulovy dzem, vykostkovane ceresne alebo visne, mlieko, skorica, kusok masla. POSTUP PRÍPRAVY V 1,5 litry mlieka uvarime ryzu do makka /pozor, velmi rado sa to pripaluje.../Ja mam uz zlepsovak : ryzu najprv uvarim v sladkej vode do makka a potom scedim a dam do sladkeho mlieka rozvarit..../. Polovicu z takto uvarenej ryze dame na pekac, lyzickou robime male kopceky z marhuloveho dzemu /ako ked zdobite kolac ovocim/. medzi kopceky poukladajte ovocie /ceresne, visne.../ a posypte bohato skoricou alebo skoricovym cukrom /ak ste taky maskrtnici ako my..:)/. Na vrch dajte zvysnu ryzu a do kazdeho rozku trosku masielka a dajte na 20-35 minut do vyhriatej rury na 180 C, nez bude povrch taky zlato-hnedy a chrumkavy. Prajeme dobru chut.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Miskove pizza kolieska.POTREBNÉ PRÍSADY balicek listkoveho cesta, 30 dkg struhaneho Eidamu, kecup /podla chuti sladky alebo pikantny/, 10 platkov sunky /alebo aj ineho salamu/, 1 cele vajicko, majoranka. POSTUP PRÍPRAVY Z listkoveho cesta vyvalkame velky obdlznik /hrubka max 2 mm/, na cely povrch rozotrieme kecup, posypeme jemne majorankou, pridame nastruhany tvrdy syr a na vrch poukladama platky sunky. Cele to vsetko zavinieme do rolady a okraje trosku zmackneme, aby nam tie dobrotky nevypadli. Z rolady krajame rovnake kolieska /hrube 1,5 cm/ a ukladame ich na plech /bud mozete vymastit plech, alebo je jednoduchsie pouzit papier na pecenie, potom to nie je mastne/. Ked ich mame poukladame na pekaci, jemne ich navlhcenou rukou roztlacime a potrieme bohato vyslahanym vajickom. Dame piect do vyhriatej rury na cca 15-20 minut /treba to kontrolovat, aby sa nespalili/. Je to vynikajuce za tepla a aj za studena a nas drobec to ma velmi rad. Prijemne tym prekvapite kazdu navstevu. Prajeme Vam dobru chut..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.5.2007, 11:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moja žemlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY mlieko, rozteky, van.cukor/kryst.cukor, ovocie podla chuti /jablcka, broskyne, marhule..../, tvaroh, 5 bielok, mleta skorica POSTUP PRÍPRAVY Do misky si dajte asi liter mlieka /vlazneho/, pridajte asi 6 pol.lyzic cukru, na kolieska nakrajane starsie rohliky namacajte do toho mlieka /nech sa tie rohliky poriadne napiju mlieckom, nezmykajte ich, nech su poriadne mokre/ a vylozte nimi poriadne dno zapekacej misky alebo pekaca /nech tam nemate medzery/. Ked budete mat tuto spodnu vrstvu, tak na nu dajte tvaroh zmiesany s cukrom a skoricou a poukladajte na to zavarane broskyne, marhule alebo struhane jablcka a na to dajte dalsiu vrstvu namocenych rohlikov. Ked to budete mat a ostane vam nejake mliecko v miske tak ho nalejte vsetko na tie rohliky v pekaci dajte cca na 20 minut piect do vyhriatej rury na 180 C. Z piatich vajec /podla velkosti pekaca-5 vajec mam na pekac asi 30 x 25 cm/ si vyslahajte bielka s praskovym cukrom na tuhu penu a ked bude zemlovka po 20 minutach hotova /tie vrchne rohliky budu trosku chrumkave/ tak to vyberte z rury a tieto vyslahane bielka natrite na povrch a dajte este na 2-3 minutky zapiect, kym bielka nebudu také pekne zlatave. Potom uz len dobru chut…:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 6.11.2010, 8:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Búchané kuracie reznePOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: kuracie rezne /prsicka/ - podla poctu hladnych osob, sol, struhanku, vyvar z kuriatka, vegetu, resp. susenu polievkovu zeleninu...:), 2 vajicka, olej, 40 dkg struhany syr na posypanie Eidam /alebo Nivu, hermelin, mozarellu/, cca 3 paradajky POSTUP PRÍPRAVY Priprava: narezeme si pekne velke kuracie rezne z prsicok, jemne posolime, rezniky posypeme velkym mnozstvom struhanky a vklepeme ju do maska. Takto vyklepane rezne namocime do rozslahaneho vajicka a prusko na oleji opecieme z oboch stran. Takto opecene rezniky naukladame do zapekacej misky, podlejeme vyvarom z kuriatka. Dame na 25 minut do rury vyhriatej na max 180 C, potom vyberieme, opat podlejeme vyvarom, na vrch poukladame na kolieska nakrajane paradajky a posypeme syrom. Takto dozdobene dame este na 15 minut zapiect. Podavame s ryzou alebo varenymi zemiakmi. Prajem Vam dobru chut. moj syncek to miluje....:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 16.11.2006, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |