. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Gabriela H. (tansam) ID 59793
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.9.2008
Naposledy: 18.1.2013 9:03
Aktualizácia: 26.2.2012 10:23
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 5
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vanilkové rožky - výborné



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladkej múky, 200g masla (alebo tuku hera, palmarín), 120g mletých orechov, 80g práškového cukru, vanilkový cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín spracujeme cesto , dáme stuhnúť na pol hodiny do chladničky a potom už pracujeme klasicky, po častiach si vypracujeme valčeky ktoré nakrájame a tvarujeme do rožtekov tie ukladáme na vymastený plech. Pečieme v predhriatej rúre na strednej teplote.
Pozor aby nezhoreli! - treba sledovať zmenu farby
Ešte teplé obaľujeme vo vanilkovom cukre.
Chystám sa na ne cez týždeň tak pak hodím aj foto.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 17.12.2008, 0:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tvarohová torta s ovocím - rýchlo a chutne



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus : 2 vajíčka, 50g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 40g hladkej múky, 25g maizeny, 1/2 prášku do pečiva Krém: 250g tvarohu, 250 ml smotany na šľahanie, 75g práškového cukru, ovocie podľa chuti - u nás máme najradšej ananás alebo broskyne Na vrch : 1 balíček tortovej želatíny čírej (Dr. Oetker)

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme múku s PDP a maizenu. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme ( 200°C, plynová stupeň 3-4, asi 15 minút).
Po vychladnutí korpus zvlhčíme kompótovou šťavou (nemusí to byť ale my máme radšej keď cesto nie je suché).
Smotanu vyšľaháme a pridáme tvaroh a cukor (nemusíme dať celé množstvo cukru, záleží to aj od sladkosti ovocia), pridáme nakrájané ovocie - pár kúskov necháme na ozdobu. Hmotu dáme na korpus, vrch ozdobíme ovocím a zalejeme želatínou. Necháme stuhnúť v chladničke a už po 2 hodinkách môžeme maškrtiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.7.2010, 14:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu