. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

mirbod b. (mirbod) ID 55382
Oblasť: Gelnica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.8.2008
Naposledy: 21.7.2012 14:20
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

ZAVÁRANINY

Údené hríby



POTREBNÉ PRÍSADY

Na údenie sa používajú len hríbovité huby, teda vysokokvalitné, zdravé s tvrdou dužinou, pochopiteľne bez známok červivosti. 2-3 kg menších hríbovitých húb /hríb dubový, smrekový, suchohríb hnedý, kozáky/, 10 zrniek celého čierneho korenia, 5 zrniek celého bieleho korenia, 2 ks bobkový list, 3-4 guličky jalovca, štipka tymiánu,, štipka pamajoránu /oregano/, menší strúčik cesnaku, olej /slnečnicový, sójový, repkový/, 2-3 polievkové lyžice soli

POSTUP PRÍPRAVY

Huby očistíme, väčšie kusy prekrojíme, posolíme a necháme asi 3 hodiny odležať. Potom ich 5-7 minút blanšírujeme, necháme odkvapkať a kladieme na kovové sito jeden vedľa druhého v jednej vrstve. Vložíme do údiarne a pomaly údime 2 hodiny, pričom teplota dymu nesmie prekročiť 55-600 C, počas údenia huby jemne 2-3 pootáčame.

Hotové huby dáme do suchej 3 litrovej fľaše, pridáme celé čierne a biele korenie, bobkový list, gulôčky jalovca, tymián, majoránku a strúčik cesnaku. Zalejeme olejom a sterilizujeme cca. 60 minút pri teplote nie viac ako 100 stupňov. Olej nesmie vrieť!

Doporučujem vložiť fľašu s údenými hubami v oleji do vodného kúpeľa a takto sterilizovať. Takto pripravenú delikatesu necháme potom 21 dní odležať a potom podávame ako samotnú pochúťku s hriankami, ako prílohu k mäsu ale najlepšie je použiť pri príprave roštenky z hovädzieho alebo diviny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.11.2010, 9:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu