končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mrkvový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, štipku soli, 1 lyžičku mletej škorice, 3/4 hrnčeka hnedého cukru (ak nemáte môže byť aj obyčajný kryšt.), 2 vajcia, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček postrúhanej mrkvy, 1/2 hrnčeka kokosu, môžeme primiešať aj nasekané orechy, hrozienka a pod. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiešame, vypracujeme cesto, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri cca 180 stupňoch asi 25 min. Ja som teraz nerobila, ale hodila by sa naň aj nejaká poleva (citrónová, pomarančová, ...). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 3.11.2014, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kávové košíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY na košíčky: linecké cesto plnka: 250 g masla, práš. cukor podľa chuti, lyžička instantnej kávy POSTUP PRÍPRAVY Je to veľmi jednoduché ;-) Z lineckého cesta upečieme košíčky, vyklopíme, necháme vychladnúť. Keďže ide o linecké cesto, formičky netreba vymasťovať a ide to krásne vyklopiť, takže je to raz dva. Vymiešame krém - maslo s cukrom do peny, pridáme kávu. Ak chcete mať takú "štruktúru", tak tam pridáme kávu bez toho, aby sme ju roztopili v troške vody. Nastriekame na košíčky, ozdobíme a hotovo! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 5.10.2016, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechová roláda s čokoládovým krémom a roláda s vaječným likéromPOTREBNÉ PRÍSADY korpus na jednu roládu: 3 vajcia, 80 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g hladkej múky (ak chceme napr. orechový korpus, tak 70g múky a 30g orechov) čokoládová plnka: maslo, cukor podľa potreby, Zlatý klas, čokoláda plnka s vaječným likérom: 250 g masla, 100 g práš. cukru, 100 ml vaječného likéru džem POSTUP PRÍPRAVY Pri týchto roládach som sa tiež inšpirovala z knižky Veľká domáca cukrárka. Korpus: žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a vanilkovým cukrom, z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh. Hmoty zľahka spojíme a vmiešame múku, príp. ak chcete tak aj trošku citr. kôry. Hmotu rozlejeme na plech cca 30 x 40 cm, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 200 stupňov asi 8 - 10 min. Po vychladnutí dáme dole papier. Žiadne rolovanie za tepla, príp. aj s papierom na pečenie, ako to býva v iných receptoch na rolády. Potrieme džemom a plnkou a až potom zrolujeme. Odporúčam odkrojiť okraje rolády ešte pred rolovaním, korpus sa nebude na koncoch lámať, ale pekne sa to zroluje. Povrch potrieme plnkou a ozdobíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 24.11.2012, 12:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Babičkine sušienkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 masla, 400 hladkej múky, 140 g práš. cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vanilkový pudingový prášok, 2 žĺtky, 4 kvapky mandľovej arómy, práš. cukor na posypanie (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám z úžasnej knižky od Pavlíny Berzsiovej - Veľká domáca cukrárka. Nejde síce priamo o vianočné pečivo, ale ja tieto sušienky určite na Vianoce upečiem ;-) Je to veľmi jednoduché - všetky prísady zmiešame, cesto zabalíme do fólie, dáme cca na hodinu do chladničky, vyvaľkáme, vykrojíme rôzne tvary a upečieme. Autorka píše, že po vychladnutí by sa mali dať do plechovej dózy a nechať týždeň odležať. Nám sa to ešte nepodarilo nedotknúť sa ich tak dlho :-P ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 6.12.2009, 14:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Starej mame k narodeninámPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY korpus: biela pišóta; krém: vanilkový; poťah z cukríkov som robila som prvýkrát a vyšlo to super, dobre sa s tým robí ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 5.12.2009, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 180 g práš. cukru, šťava z 1/2 citrónu, 100 g hrubej múky, trochu prášku do pečiva poleva: práškový cukor, šťava z 1/2 citrónu, 1 PL vriacej vody POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som našla niekde na internete ako citrónovú bábovku, ale na bábovku mi príde to cesto veľmi jemné. Ja som to upiekla klasicky na plech a poliala polevou. Veľmi jednoduché, rýchle a výborné! Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme citr. šťavu, postupne pridávame múku s PDP a sneh z bielkov. Vylejeme na múkou vysypaný plech a hotovo! Po upečení polejeme citrónovou polevou (musí byť, bez nej to nie je ono). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |