. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Veronika Ž. (zinaz) ID 43809
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.4.2008
Naposledy: 18.4.2012 18:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

MÚČNIKY, POHÁRE

Mrkvový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, štipku soli, 1 lyžičku mletej škorice, 3/4 hrnčeka hnedého cukru (ak nemáte môže byť aj obyčajný kryšt.), 2 vajcia, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček postrúhanej mrkvy, 1/2 hrnčeka kokosu, môžeme primiešať aj nasekané orechy, hrozienka a pod.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame, vypracujeme cesto, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri cca 180 stupňoch asi 25 min.
Ja som teraz nerobila, ale hodila by sa naň aj nejaká poleva (citrónová, pomarančová, ...).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.11.2014, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kávové košíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

na košíčky: linecké cesto plnka: 250 g masla, práš. cukor podľa chuti, lyžička instantnej kávy

POSTUP PRÍPRAVY

Je to veľmi jednoduché ;-) Z lineckého cesta upečieme košíčky, vyklopíme, necháme vychladnúť. Keďže ide o linecké cesto, formičky netreba vymasťovať a ide to krásne vyklopiť, takže je to raz dva.
Vymiešame krém - maslo s cukrom do peny, pridáme kávu. Ak chcete mať takú "štruktúru", tak tam pridáme kávu bez toho, aby sme ju roztopili v troške vody.
Nastriekame na košíčky, ozdobíme a hotovo!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.10.2016, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechová roláda s čokoládovým krémom a roláda s vaječným likérom



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus na jednu roládu: 3 vajcia, 80 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g hladkej múky (ak chceme napr. orechový korpus, tak 70g múky a 30g orechov) čokoládová plnka: maslo, cukor podľa potreby, Zlatý klas, čokoláda plnka s vaječným likérom: 250 g masla, 100 g práš. cukru, 100 ml vaječného likéru džem

POSTUP PRÍPRAVY

Pri týchto roládach som sa tiež inšpirovala z knižky Veľká domáca cukrárka.

Korpus: žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a vanilkovým cukrom, z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh. Hmoty zľahka spojíme a vmiešame múku, príp. ak chcete tak aj trošku citr. kôry.
Hmotu rozlejeme na plech cca 30 x 40 cm, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 200 stupňov asi 8 - 10 min. Po vychladnutí dáme dole papier. Žiadne rolovanie za tepla, príp. aj s papierom na pečenie, ako to býva v iných receptoch na rolády. Potrieme džemom a plnkou a až potom zrolujeme. Odporúčam odkrojiť okraje rolády ešte pred rolovaním, korpus sa nebude na koncoch lámať, ale pekne sa to zroluje. Povrch potrieme plnkou a ozdobíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 24.11.2012, 12:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Babičkine sušienky



POTREBNÉ PRÍSADY

250 masla, 400 hladkej múky, 140 g práš. cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vanilkový pudingový prášok, 2 žĺtky, 4 kvapky mandľovej arómy, práš. cukor na posypanie (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám z úžasnej knižky od Pavlíny Berzsiovej - Veľká domáca cukrárka.
Nejde síce priamo o vianočné pečivo, ale ja tieto sušienky určite na Vianoce upečiem ;-)

Je to veľmi jednoduché - všetky prísady zmiešame, cesto zabalíme do fólie, dáme cca na hodinu do chladničky, vyvaľkáme, vykrojíme rôzne tvary a upečieme.
Autorka píše, že po vychladnutí by sa mali dať do plechovej dózy a nechať týždeň odležať. Nám sa to ešte nepodarilo nedotknúť sa ich tak dlho :-P

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.12.2009, 14:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Starej mame k narodeninám


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

korpus: biela pišóta; krém: vanilkový; poťah z cukríkov som robila som prvýkrát a vyšlo to super, dobre sa s tým robí

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (5) posledné: 5.12.2009, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 180 g práš. cukru, šťava z 1/2 citrónu, 100 g hrubej múky, trochu prášku do pečiva poleva: práškový cukor, šťava z 1/2 citrónu, 1 PL vriacej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som našla niekde na internete ako citrónovú bábovku, ale na bábovku mi príde to cesto veľmi jemné. Ja som to upiekla klasicky na plech a poliala polevou. Veľmi jednoduché, rýchle a výborné!

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme citr. šťavu, postupne pridávame múku s PDP a sneh z bielkov. Vylejeme na múkou vysypaný plech a hotovo!
Po upečení polejeme citrónovou polevou (musí byť, bez nej to nie je ono).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu