končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
CUKROVINKY |
Kakaová roláda s mascarpone krémom a ovocím BEZ MÚKYPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 70 g práškového cukru, 1 pol. lyžica kakaa, štipka soli. Krém: 250 g mascarpone, 2 pol. lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, ovocie podľa fantázie POSTUP PRÍPRAVY Rozdelíme žĺtka a bielka, do žĺtiek pridáme cukor a vymixujeme do penista, pridáme kakao a vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli. Na papier na pečenie vylejeme cesto a pečieme pri 200 stupňoch 10 min. Po upečení dáme cesto na mokrú utierku a pomaly stiahneme papier na pečenie. Hned zrolujeme a čakáme kým úplne vychladne. Krém: všetko vymiešame, natrieme na cestom poukladáme ľubovoľné ovocie, zvinieme a necháme v chlade aspon 3 hod. Na koniec posypeme práškovým cukrom :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Vynikajúci trojfarebný cheescake :)POTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 400 g maslových sušienok, 100 g masla Krém: tvaroh mäkký - 750 g mascarpone - 250 g cukor - 2 poliev. lyžice 1 vanilkový cukor citrónová kôra, troška citrónovej šťavy tmavé ovocie ja som použila čučoriedky - 1 hrnček Čokovrstva: 200 g horkej čokolády, 200 ml smotany na šľahanie Čokoládová poleva : 100g horkej čokolády, 100 ml smotany na šľahanie - ovocie na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Celú prípravu začneme čokovrstvou a čokopolevou príprava oboch je rovnaká. Do malého hrnca vlejeme šľahačkovú smotanu a necháme zohriať, pozor nesmie vrieť! Vylejeme do misky. Do horúcej šľahačky pridáme nalámanú čokoládu a miešame aby sa rozpustila.Toto urobíme 2x - raz s 200 ml a raz so 100 ml šlahačky. Misku s väčším množstvom - na čokovrstvu - dáme do chladničky. Tú menšiu s čokopolevou necháme vonku pri izbovej teplote. Tortovú formu ( priemer 24 cm) vyložíme papierom na pečenie, Sušienky podrvíme, zmiešame s maslom a natlačíme do formy. V miske zmiešame všetko na tvarohovú vrstvu - tvaroh, mascarpone, cukor (dejte podľa chuti, nám stačí 2 lyžice, ale ochutnáveajte) a citrónovú kôru so šťavou. Mixérom spojte a cca 1/2 nalejte na sušienky. Do zvyšnej polovice zamixujte šťavu z ovocia. Tu získate roztlačením prípadne vymixovaním tyčovým mixérom. Zafarbený tvaroh preneste na bielu tvarohovú vrstvu a opatrne uhlaďte. Tortu dajte na chvíľku do chladničky a vyberte misku so smesou na čokohmotu. Keď je studená, môžete začať šlahať mixérom , vyšľahajte do konzistencie podobnej šlehačke. Rozotrite na čučoriedkovú vrstvu a uhlaďte. Na tortu dajte čokoládovú polevu, dozdobte ovocím prípadne ako sa vám páči a dajte na 24 hodín do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Maďarský guľáš s karlovarskou knedľouPOTREBNÉ PRÍSADY Guľáš: hovädzie mäso 800g, cibuľa, bravčová masť, soľ, mleté čierne korenie, korenie na maďarský guľáš , štipľavá paprika, zelená paprika 3 ks, paradajky 3 - 4ks. POSTUP PRÍPRAVY Guľáš: Cibuľu osmažíme na masti, pridáme hovädzie mäso, necháme zatiahnuť, osolíme, okoreníme, pridáme korenie na madarský guľáš, zalejeme horúcou vodou a necháme dusiť cca hodinu a pol, zároveň kontrolujeme a dolievame vodu podľa potreby. Po hodine a pol pridáme nakrájanú zelenú papriku a ošupané nakrájané paradajky a necháme dusiť dalšiu hodinu až hodinu a pol na miernom ohni. Ku koncu pridáme štipľavú papriku, prípadne dochutíme soľou. Karlovarský knedlík: použila som 5 starších rožkov, pridala 3 žltka, 2 dcl mlieka do ktorého som pridala cca štvrťku rozpusteného masla, osolila, okorenila, pridala pažítku, sušenú petržlenovú vňať, vyšľahala sneh z bielkov a všetko premiešala. Vytvarovala som na potravinovej fólii 2 knedle a vložila do vriacej vody. Varila som 10 min z jednej a 10 min z druhej strany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 15.1.2021, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |