. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Viktória T. (Vikulqa) ID 307428
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.11.2014
Naposledy: 20.9.2015 11:45
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Chrumkavý zemiak



POTREBNÉ PRÍSADY

Inšpirovala som sa na dovolenke v Bulharsku , kde sme boli toto leto s priateľom. Predávali tam zvláštne nakrájaný zemiak ako špirála a bol napichnutý na špilke. Bolo to veľmi chrumkavé a po návrate domov ma napadlo toto. Budem to určite robiť častejšie, keďže milujem chipsy a tento zemiak chutí podobne akurát že bez toľkého oleja:P (Dresing na obrázku je z kyslej smotany, červenej mletej papriky a kečupu. Ako prílohu som podávala šalát). Suroviny: 1 ks zemiak, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie čierne mleté, maslo.

POSTUP PRÍPRAVY

Do neošúpaného, poriadne umytého zemiačika urobíme zárezy ako sú na fotke, tak aby sa nerozpadol. Očistíme si cesnak, nakrájame ho na plátky, ktoré napcháme do medzier. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry. ( Môže sa vrch potrieť rozpusteným maslom )
Tento recept je jednoduchý, dá sa povedať že aj rýchly. Veď v jednoduchosti je krása. A keď vám deti nechcú papať, stačí tomu zemiaku urobiť oči, ako urobila moja kamarátka a povedať, že je to húsenica :D Zemiak zvyknem napchať niekedy aj slaninou, cibuľou, červenou paprikou, alebo aj všetkým naraz :D Je úplne jedno čo tam bude :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.1.2015, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Muffinky s pšeničnými klíčkami



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g múka polohrubá, 180 g cukor kryštálový, 6 PL klíčky pšeničné, 1 bal. - prášok do pečiva, štipka - soľ, 100 ml olej, 15 PL mlieko, 2 ks vajcia, 3 kvapky - aróma rumová, lekvár jahodový - podľa chuti,

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky dáme všetky suroviny okrem jahodového lekváru. Zmes poriadne premiešame. Naplníme košíčky ( 1 PL zmesi, 1 ČL lekvár, 1 PL zmesi ). Dáme piecť do rúry na 25 min. 180 °C. Ozdobíme vrch muffkov pšeničnými klíčkami ešte kým sú horúce :) Vyšlo mi 16 muffkov :) Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové pliecko s hrnčekovou knedľou a šóškou



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 1 kg pliecko bravčové, Hrnčeková knedľa: 2 ks rožky biele 200 ml mlieko 1 ks vajcia 300 g múka hladká 1 PL olej olivový 1 bal. prášok do pečiva podľa chuti soľ podľa chuti zmes byliniek 2 hrste vňať zelerová nadrobno nasekaná Omáčka: 3 PL šóška zavarená 500 ml smotana na varenie 1 PL maslo 1 PL múka hladká 100 ml mlieko 3 kvapky balsamico 1 PL cukor podľa chuti soľ

POSTUP PRÍPRAVY

-Dala som do veľkého hrnca vodu, do ktorej som vložila bravčové pliecko v celku a počkala som kým voda nezačala vrieť. Urobila som vlastne polievku k nedeľnajšiemu obedu s tým, že mäsko použijem k druhému jedlu. Keď voda začala vrieť pridala som koreňovú zeleninu, koreniny a nechala som ju bublať cca 2 a pol hodiny. Mäsko bolo šťavnaté a rozpadávalo sa :)

-Hrnčeková knedľa: Nakrájala som si rožky, opiekla ich na panvici a vychladnuté primiešala do zmesi vajec, múky, mlieka, oleja a prášku do pečiva. Po premiešaní som pridala soľ, zelerovú vňať a sušené bylinky a korenie. ( Ja som použila bazalku, majoránku, sušený cesnak, mleté čierne korenie ) Vymastila som hrnčeky olejom, naplnila zmesou a dala variť do veľkého hrnca s vodou prikryté pokrievkou na 30 minút. Vyšlo mi 5 knedlíčkov.

-Šóška: Roztopila som si maslo do ktorého som pridala šóšku, nechala ju trošku rozvariť a pridala som smotanu na šľahanie. Rozmiešala som si v mlieku múku a postupne pridávala do omáčky aby trošku zhustla. Povarila som cca 10 minút a nakoniec som ju dochutila soľou, cukrom a balsamicom.

Toto je podľa mňa jeden z najlepších nedeľných obedov, za ktorý by sa nemusela hanbiť ani tá najskúsenejšia kuchárka :) Knedlíčky sa krásne oddelili nožíkom od hrnčekov, boli šťavnaté a mäkké:) Mäsko som mala problém nakrájať lebo sa krásne oddeľovalo :) Dúfam, že som Vám ulahodila aspoň pohľadom na tento výborný obedík :) Možno niekto aj vyskúša :) Každopádne Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.1.2015, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Špenátové muffiny s prekvapením



POTREBNÉ PRÍSADY

200 mlsmotana na šľahanie 2 ksvajce 5 strúčikov pretlačenýcesnak 250 gmúka polohrubá 120 g nastrúhanýsyr s modrou plesňou 1 bal.prášok do pečiva (PDP) soľ korenie čierne mleté bazalka 2 bal.olivy 1 bal. mrazenýšpenát 5 PLmlieko polotučné

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny okrem olív zmiešame v miske.

-Zmesou naplníme košíčky do polovice. ( ak sa olivy alebo hocičo namočia do múky tak neklesnú na spodok muffinu). Do stredu vložíme olivu a naplníme košíčky po vrch.
-Dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 20-25 minút :)
-Z tejto dávky mi vyšlo až 22 kúskov :) Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia v kôprovo-medovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g prsia kuracie, 2 ks cibuľa, 2 PL med, 500 ml bujón, 2 PL kôpor, 3 PL múka hladká, 300 ml smotana na varenie, olej, soľ, korenie čierne mleté,

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je moje TOP1 ! Najlepšie jedlo aké som kedy jedla, keď ho moja mama robila tanier som vylizovala :P nedám dopustiť na tieto kuracie prsíčka :) Konečne som sa odhodlala aj ja :) Recept mám od mojej mamky : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3820

-Kuracie prsia si umyjeme, osolíme, okoreníme a naklepeme.
-Opečieme na oleji.
-Vo výpeku si opečieme cibuľku do ktorej pridáme med a skaramelizujeme.
-Do skaramelizovanej cibuľky vlejeme bujón.
-Vložíme do hrnca mäsko a pridáme kôpor. Ak treba dolejeme vodu, tak aby mäsko bolo zaliate a dochutíme soľou a korením. Necháme bublať 10 minút.
-Rozmiešame si múku v asi 200ml vody a pridáme smotanu na varenie. Túto zmes vylejeme do hrnca a povaríme ešte asi 5 minút aby nám omáčka zhustla.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 19.2.2017, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Koložvárska kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kapusta kyslá, 500 g mäso mleté, 2 ks klobása, 200 g ryža guľatozrnná, paprika červená sladká, 1 ks cibuľa, cesnak granulovaný, soľ, korenie čierne mleté, 2 ks vajce, 500 ml smotana na varenie,

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu prepláchneme, opražíme na oleji, posolíme, ochutíme granulovaným cesnakom a zalejeme 400-500ml vody. Keď sa odparí voda odstavíme ju zo sporáka a necháme ju trošku vychladnúť. - -Nakrájame na drobno cibuľu, pridáme kyslú kapustu ktorú sme si pred tým vyžmýkali ( nepremývať ! ), pridáme červenú mletú papriku, cesnak ( buď pretlačený alebo granulovaný) a mleté čierne korenie. ( môžeme podliať vodou ak treba ) A dusíme cca 15 minút.- -Mleté mäso si opečieme na oleji a pridáme do neho soľ, korenie, mletú červenú papriku.- -Klobásku nakrájame na kolieska. -

Väčšiu zapekaciu misu vymastíme buď maslom alebo stačí aj olejom a ukladáme vrstvy. Kapusta-ryža-mleté mäso-klobása-kapusta-ryža-mleté mäso-klobása-kapusta. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 20 minút. Zmiešame si vajcia so smotanou a polejeme celý vrch rovnomerne. Necháme zapiecť ešte na 200 stupňov a 10 minút.

Ako neskúsená kuchárka (keď sa tak môžem vôbec nazvať - kuchárkou ) som skúšala už asi 3 koložvárske kapusty, niektoré dokonca z varechy, no fakt sa niektoré ani nedali jesť. Buď priveľa ryže, priveľa mäsa alebo bez chuti. Konečne mám recept ktorý mi absolútne vyhovuje a inú kapustu už ani nebudem robiť :) Priateľ sa oblizoval a mňáámkal asi polhodinu a ja tiež :D Koložvárskych je tu milión, ale táto je podľa mňa tak dobrá, že som sa rozhodla ju sem pridať :) Tak ak sa ju rozhodnete vyskúšať, prajem Vám Dobrú chuť :) Dúfam že Vám táto kapusta pošteklí Vaše chuťové poháriky v tom najlepšom :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 25.10.2017, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu