. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Stanislava M. (24stanielka01) ID 284354
Oblasť: Lučenec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.9.2013
Naposledy: 2.12.2014 19:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

CUKROVINKY

SNICKERS rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO - 225 g hladká múka 75 g cukor 175 g maslo KRÉM - 200 g maslo 400 g salko 4 PL cukor 250 g slané arašidy POLEVA - 125 g mliečna čokoláda 125 g horká čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO - Z prísad na cesto spravíme hmotu, ktorú vylejeme na plech. Cesto pečieme pri 160 stupňoch asi 40 minút. Po dopečení necháme cesto vychladnúť.
PLNKA - Do hrnca si dáme všetky suroviny okrem arašidov. Za stáleho miešania pomaly varíme. Zhruba po 10 minútach začne krém pomaly hustnúť a karamelizovať, tak pridáme arašidy a ešte teplé nanesieme na vychladnuté cesto.
POLEVA - Rozpustíme čokolády a vylejeme na krém. Dáme na hodinu do chladničky a môžme podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.11.2014, 12:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Vynikajúce PUNČOVÉ REZY



POTREBNÉ PRÍSADY

2x opakujeme (vrchná a spodná piškóta): 3 vajcia, 150 g práškový cukor, 3 štamperlíky olej, 3 štamperlíky voda, 150 g polohrubá múka, 1 čajová lyžička prášku do pečiva STREDNÁ PIŠKÓTA : 4 vajcia, 200 g práškový cukor, 1 dcl voda, 1 dcl olej, 200 g polohrubá múka, 2 čajové lyžičky prášku do pečiva, potravinárske farbivo (červené, alebo podľa vlastného výberu) RUMOVÁ ZMES : 3 dcl jahodový sirup, 1 dcl rum, 1 dcl voda 2 poháre mahrhuľový lekvár POLEVA : 2 punčové polevy (dajú sa kúpiť v obchode v prášku)

POSTUP PRÍPRAVY

VRCHNÁ a SPODNÁ PIŠKÓTA - vyšľaháme si vajcia, postupne pridávame pol.múku. Pridávame olej a vodu,je lepšie ked striedame, raz olej raz voda po troške nie naraz. Potom pridáme práškový cukor a prášok do pečiva. Necháme to ešte asi 2 minútky šľahať a potom cesto vylejeme na vopred priprávený pekáč s papierom na pečenie.
STREDNÁ PIŠKÓTA - vyšľaháme si vajcia, postupne pridávame pol.múku. Pridávame olej a vodu,je lepšie ked striedame, raz olej raz voda po troške nie naraz. Potom pridáme práškový cukor a prášok do pečiva. Pridáme potravinárske farbivo, každý podľa toho akú sýtu farbu chce. Cesto vylejeme na pekáč s papierom napečenie. Je dobré keď všetky tri piškóty pečieme na rovnako veľkom plechu aby to bolo neskôr symetricky na sebe.
Piškóty máme upečené. Na spodnú piškótu potrieme marhuľový lekvár čím viac tým lepšie. Položime na ňu ružovú piškótu. Tú popicháme vydličkou po celej ploche (rumová zmes lepšie vpije) . Keď máme piškótu popichanú pomaly začneme vylievať rumovú zmes. Môžme si pomôcť aj rukou a piškótu pocapkať aby lepšie vpila zmes. Asi dcl si necháme v nádobe. Na vrchnú piškótu natrieme lekvár a tou lekvárou časťou nadol ju dáme na červenú piškótu. Zvyšnú rumovú zmes vylejeme na vrchnú piškótu. na koláč položíme papier na pečenie a naň prázdny pekáč na ktorý poukladáme hmotnosť 3 kg. Takto zaťažený koláč dáme do chladu (buď chladnička, ja dávam do špajze) na 3-4hod. Po 3-4 hodinách koláč odťažíme a pripravýme si punčovú polevu. Keď polevu vylejeme na koláč a roztieme ju a koláč znova odložíme na chladné miesto. Polevu necháme stuhnúť.


A môžme podávať. :) Dobrú chuť.
V prípade nejakých otázok som tu pre vás :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.2.2014, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Vynikajúce PUNČOVÉ REZY



POTREBNÉ PRÍSADY

2x opakujeme (vrchná a spodná piškóta): 3 vajcia, 150 g práškový cukor, 3 štamperlíky olej, 3 štamperlíky voda, 150 g polohrubá múka, 1 čajová lyžička prášku do pečiva STREDNÁ PIŠKÓTA : 4 vajcia, 200 g práškový cukor, 1 dcl voda, 1 dcl olej, 200 g polohrubá múka, 2 čajové lyžičky prášku do pečiva, potravinárske farbivo (červené, alebo podľa vlastného výberu) RUMOVÁ ZMES : 3 dcl jahodový sirup, 1 dcl rum, 1 dcl voda 2 poháre mahrhuľový lekvár POLEVA : 2 punčové polevy (dajú sa kúpiť v obchode v prášku)

POSTUP PRÍPRAVY

VRCHNÁ a SPODNÁ PIŠKÓTA - vyšľaháme si vajcia, postupne pridávame pol.múku. Pridávame olej a vodu,je lepšie ked striedame, raz olej raz voda po troške nie naraz. Potom pridáme práškový cukor a prášok do pečiva. Necháme to ešte asi 2 minútky šľahať a potom cesto vylejeme na vopred priprávený pekáč s papierom na pečenie.
STREDNÁ PIŠKÓTA - vyšľaháme si vajcia, postupne pridávame pol.múku. Pridávame olej a vodu,je lepšie ked striedame, raz olej raz voda po troške nie naraz. Potom pridáme práškový cukor a prášok do pečiva. Pridáme potravinárske farbivo, každý podľa toho akú sýtu farbu chce. Cesto vylejeme na pekáč s papierom napečenie. Je dobré keď všetky tri piškóty pečieme na rovnako veľkom plechu aby to bolo neskôr symetricky na sebe.
Piškóty máme upečené. Na spodnú piškótu potrieme marhuľový lekvár čím viac tým lepšie. Položime na ňu ružovú piškótu. Tú popicháme vydličkou po celej ploche (rumová zmes lepšie vpije) . Keď máme piškótu popichanú pomaly začneme vylievať rumovú zmes. Môžme si pomôcť aj rukou a piškótu pocapkať aby lepšie vpila zmes. Asi dcl si necháme v nádobe. Na vrchnú piškótu natrieme lekvár a tou lekvárou časťou nadol ju dáme na červenú piškótu. Zvyšnú rumovú zmes vylejeme na vrchnú piškótu. na koláč položíme papier na pečenie a naň prázdny pekáč na ktorý poukladáme hmotnosť 3 kg. Takto zaťažený koláč dáme do chladu (buď chladnička, ja dávam do špajze) na 3-4hod. Po 3-4 hodinách koláč odťažíme a pripravýme si punčovú polevu. Keď polevu vylejeme na koláč a roztieme ju a koláč znova odložíme na chladné miesto. Polevu necháme stuhnúť.


A môžme podávať. :) Dobrú chuť.
V prípade nejakých otázok som tu pre vás :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.7.2015, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špenátové rizoto :)



POTREBNÉ PRÍSADY

ryža, kuracie prsia, konzerva kukurice, konzerva šampionóv, syrokrém v črievku, špenátový pretlak

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si ryžu. Do hrnca si naleje olej a orestujeme si kuracie prsia nakrájané na kocky. Keď sú prsia orestované ochutíme ich vegetou alebo soľou, podľa chuti. Pridáme si kukuricu a šampióny a zalejeme vodou. Asi 15 minut podusíme. Po 15 minútach pridáme špenát a syrokrém. Kým nezačne vrieť pár krát premiešame. Keď začne vrieť ešte 10 minút povaríme. Omáčku odstavíme a pridáme do toho ryžu. Všetko spolu premiešame a môžme papať. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.1.2015, 0:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu