končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
POLIEVKY |
Slepačia polievka pre telo i dušuPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 sliepka, 3 litre voda, 1 petržlen, 2 ks mrkva, 1/2 celer, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 4 guľky nové korenie, 4 guľky čierne korenie, petržlenová, celerová vňať, soľ, 1 panák koňaku POSTUP PRÍPRAVY Slepačie mäso očistíme od tuku a kože (kto má rád masnú polievku tak nie) a spolu s kosťami vložíme do studenej vody. Pridáme očistenú zeleninu a koreniny a varíme do mäkka,aspoň 2 hodiny. Po uvarení mäsa aj zeleniny, to celé precedíme. Mäso a mrkvu pokrájame na kúsky a dáme do polievky. Polievku necháme povrieť a pridáme trofku vegety, zavaríme rezance. Na konci frcneme aj panák konaku, Potom vypneme a do polievky nakrájame zelenú vňaťku , dochutíme mletým korením. Ak polievku budú jesť aj malé deti, koreie ani koňak nedáme do celej polievky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 1.2.2018, 6:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zeleninové lievancePOTREBNÉ PRÍSADY zmes sterilizovanej zeleniny (hrášok, fazolka, mrkva, paprika alebo akú máte - z každého tak 4 - 5 lyžic) 3 vajíčka, polohr. muka asi 5 lyžic, hrnček mlieka, trochu soli a černého korenia a pažitky kolko len chcete, olej POSTUP PRÍPRAVY Z vajcových bielkov ušlaháme sneh s trochou soli. Do misky nalejeme mlieko, dáme žltka a rozhabarkujeme a pomaly pridáme múky a zas to rozhabarkujeme do hladka. Prichutíme to trochou soli ,korenia a pažitky. Necháme to odstáť asi 15 minut. \r\nZatiaľ zcedíme zelniny a dáme okvapkať do dresu. \r\nOdstáte cesto zobereme, pridáme tam lyžicu oleja a zamiešame. Potom tam nasypeme zeleninu, premiešame a po lyžiciach pridávame sneh. Opatrne ale dobre rozmišame. \r\nNa panvicu dáme olej a lyžicou kladieme do neho cesto a trochu ho vždycky upravíme na gulaté lievanečky. Smažíme po oboch stranách do hnedkasta. \r\nVýborné sú za tepla a papáme s tatarkou alebo syrovou pomazánkou (spravte si k tomu takú redšiu) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |