. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Baška F. (Berushka.F) ID 247940
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.7.2012
Naposledy: 25.2.2013 10:36
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

TORTY

Kubánska torta :)



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 3 vajcia, 125 g kryštálového cukru, 125 g polohrubej múky, 3 PL studenej vody..............................KUBÁNSKY ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 4 vajcia, 120 g práškového cukru, 150 g HERY, 150 g kvalitnej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Vajcia rozdelíme a bielka vyšľaháme s vodou na redší sneh. Pridáme cukor a sneh vyšľaháme dotuha. Do snehu postupne zašľaháme žĺtky a múku (ručne :). Cesto pečieme 30-45 minút pri 180°C (podľa typu rúry). Pre nadýchanejšie cesto pridáme lyžičku prášku do pečiva...................................................KRÉM: Vajcia rozdelíme, žĺtky vymiešame s maslom a cukrom do penista. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli (nad parou), poriadne vychladíme (inak sa krém zrazí) a tekutú pridáme do žĺtkovej peny (premiešavame šľahačom). Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a ručne opatrne vmiešavame do krému. Nezľaknite sa, že sa to nespája! Spojí sa to keď to budete premiešavať "zo strany na stranu" . Keď sa to však nespojí (aj to sa mi stalo), niekde ste urobili chybu :( . Chyba môže byť aj v čokoláde, preto používajte naozaj kvalitnú!........................Cesto rozrežeme na dve časti, potrieme džemom, naň poukladáme ovocie (najlepšie čerstvé - banány, maliny, jahody atď.) a potrieme časťou krému. Položíme vrchný plát a celú tortu potrieme zvyšným krémom. Ozdobíme podľa vlastnej predstavy :-) (ja som použila to biele na torte mascarpone s marcipánom, vanilkou a šľahačkou - túto variantu môžme dať aj do stredu na ovocie namiesto čokoládového krému). Naozaj je výborná, preto ju robím stále :-).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (38) posledné: 15.7.2012, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Talianska pizza & skvelá omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 400 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 1 balíček droždia v sáčku (alebo 1 celé čerstvé), 2 PL medu (alebo 3 PL cukru), 2 ČL soli, 50 ml olivového oleja, 150 ml mlieka (nemusí byť presne, stačí od oka :), 250 ml vlažnej vody, papier na pečenie, veľká tortová forma (stačí len spodok na ktorý položíme pizzu)...................................................................................OMÁČKA: paradajkový pretlak (ja používam len značku BONNY alebo PAT), 4 PL kečupu, 1 stredná cibuľka, 3-4 strúčiky cesnaku, maslo, sušená bazalka, sušené oregano, 2 PL medu (alebo cukru), 1 lyžička soli

POSTUP PRÍPRAVY

Na CESTO si klasicky rozmiešame droždie vo vlažnej vode. Vlejeme ho do pripravenej múky v miske, ktorú sme si predtým rozmiešali so soľou. Pridáme olej, rozmiesime trochu vareškou a nakoniec postupne pridáme mlieko, v ktorom sme si rozpustili med/cukor. Vymiesime ho v miske a nakoniec ho preložíme napr. na silikónovú podložku, kde ho "dorobíme" ručným miesením na hladké a vláčne cesto (ak by sa Vám zdalo že tekutín je na múku priveľa, odoberieme časť mlieka, alebo ak je zas veľa múky a málo tekutín, pridávame len mlieko :). Keď je cesto poriadne ponaťahované, spravíme z neho bochník a necháme cca 20 minút kysnúť pod čistou utierkou na teplom mieste........................................................................................................................Za tých 20 minút čo nám kysne cesto si spravíme základ na pizzu. Na masle si orestujeme cibuľku nakrájanú nadrobno a takisto cesnak. Pridáme pretlak a kečup, rozmiešame a varíme pár minút, aby sa z paradajkových surovín stratila kyslosť. Nakoniec pridáme bylinky, soľ a med/cukor a minútku ešte povaríme a nakoniec odstavíme............................................................................................................................Ideme sa venovať cestu: cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na cca 0,5 cm hrúbku. Dôležité je, aby sa cesto pieklo na papieri na pečenie - tak sa ani nepripáli a na spodku sa upečie dozlatista. Natrieme naň pripravený základ. Takto sme si pripravili základnú pizzu s omáčkou a navrch si môžme poukladať hocičo (napr. šunku, syr, šampiňóny, ananás, kukuricu,...).........................Pečieme asi 8-10 minút pri teplote 200-220°C (záleží od hrúbky cesta)..........Dobrú chuť Vám prajem! :-) Najlepšia pizza na svete!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 7.11.2012, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Úžasné muffiny (podľa originálneho receptu)!



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g hladkej múky (pre ´zdravšiu´ variantu odporúčam hladkú celozrnnú alebo špaldovú), 100 g polohrubej múky, 125 g masla (najlepšie je klasické 82%), alebo namiesto masla môže byť 100 ml oleja, 120 g kryštálového cukru, 2 polievkové lyžice kakaa (najlepšie holandské), 1/2 vrecka prášku do pečiva, 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 1 vajce, 2 kyslé smotany (klasické 200 g balenie) / 2 biele jogurty / 400 ml podmaslia (zákvasu, acidka), 100 g horkej čokolády, 100 g mliečnej alebo bielej čokolády, forma a košíky na muffiny (ak ešte nemáte - formu aj košíky kúpite napr. v TESCU, majú to tam za celkom dobré ceny, dokopy do 5-7 eur)

POSTUP PRÍPRAVY

Rozdelíme si suroviny na tuhé a kvapalné - zabránite tak nerovnomernému vymiešaniu cesta. Cesto zásadne NEMIXUJTE v mixéri - to je podstata prípravy dobrého muffinového cesta - musí byť vymiešané krátko a zľahka. Cesto nesmie byť ani riedke ani príliš husté (niekedy sa môže stať, že bude cesto husté - vtedy si môžme pomôcť pridaním malého množstva mlieka - len tak, od oka :-). Naplníme košíky na muffiny tak do 2/3, pretože muffiny počas pečenia naberú objem. Pečieme pri teplote 180-190°C, 25-30 minút. Výsledok? Vláčne, mäkké, nadýchané a šťavnaté muffinky! Mne to vyšlo tak na 28 kusov. Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 111 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (34) posledné: 31.3.2017, 17:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu