končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
TORTY |
Kubánska torta :)POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 3 vajcia, 125 g kryštálového cukru, 125 g polohrubej múky, 3 PL studenej vody..............................KUBÁNSKY ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 4 vajcia, 120 g práškového cukru, 150 g HERY, 150 g kvalitnej čokolády POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Vajcia rozdelíme a bielka vyšľaháme s vodou na redší sneh. Pridáme cukor a sneh vyšľaháme dotuha. Do snehu postupne zašľaháme žĺtky a múku (ručne :). Cesto pečieme 30-45 minút pri 180°C (podľa typu rúry). Pre nadýchanejšie cesto pridáme lyžičku prášku do pečiva...................................................KRÉM: Vajcia rozdelíme, žĺtky vymiešame s maslom a cukrom do penista. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli (nad parou), poriadne vychladíme (inak sa krém zrazí) a tekutú pridáme do žĺtkovej peny (premiešavame šľahačom). Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a ručne opatrne vmiešavame do krému. Nezľaknite sa, že sa to nespája! Spojí sa to keď to budete premiešavať "zo strany na stranu" . Keď sa to však nespojí (aj to sa mi stalo), niekde ste urobili chybu :( . Chyba môže byť aj v čokoláde, preto používajte naozaj kvalitnú!........................Cesto rozrežeme na dve časti, potrieme džemom, naň poukladáme ovocie (najlepšie čerstvé - banány, maliny, jahody atď.) a potrieme časťou krému. Položíme vrchný plát a celú tortu potrieme zvyšným krémom. Ozdobíme podľa vlastnej predstavy :-) (ja som použila to biele na torte mascarpone s marcipánom, vanilkou a šľahačkou - túto variantu môžme dať aj do stredu na ovocie namiesto čokoládového krému). Naozaj je výborná, preto ju robím stále :-). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (38) posledné: 15.7.2012, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Talianska pizza & skvelá omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 400 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 1 balíček droždia v sáčku (alebo 1 celé čerstvé), 2 PL medu (alebo 3 PL cukru), 2 ČL soli, 50 ml olivového oleja, 150 ml mlieka (nemusí byť presne, stačí od oka :), 250 ml vlažnej vody, papier na pečenie, veľká tortová forma (stačí len spodok na ktorý položíme pizzu)...................................................................................OMÁČKA: paradajkový pretlak (ja používam len značku BONNY alebo PAT), 4 PL kečupu, 1 stredná cibuľka, 3-4 strúčiky cesnaku, maslo, sušená bazalka, sušené oregano, 2 PL medu (alebo cukru), 1 lyžička soli POSTUP PRÍPRAVY Na CESTO si klasicky rozmiešame droždie vo vlažnej vode. Vlejeme ho do pripravenej múky v miske, ktorú sme si predtým rozmiešali so soľou. Pridáme olej, rozmiesime trochu vareškou a nakoniec postupne pridáme mlieko, v ktorom sme si rozpustili med/cukor. Vymiesime ho v miske a nakoniec ho preložíme napr. na silikónovú podložku, kde ho "dorobíme" ručným miesením na hladké a vláčne cesto (ak by sa Vám zdalo že tekutín je na múku priveľa, odoberieme časť mlieka, alebo ak je zas veľa múky a málo tekutín, pridávame len mlieko :). Keď je cesto poriadne ponaťahované, spravíme z neho bochník a necháme cca 20 minút kysnúť pod čistou utierkou na teplom mieste........................................................................................................................Za tých 20 minút čo nám kysne cesto si spravíme základ na pizzu. Na masle si orestujeme cibuľku nakrájanú nadrobno a takisto cesnak. Pridáme pretlak a kečup, rozmiešame a varíme pár minút, aby sa z paradajkových surovín stratila kyslosť. Nakoniec pridáme bylinky, soľ a med/cukor a minútku ešte povaríme a nakoniec odstavíme............................................................................................................................Ideme sa venovať cestu: cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na cca 0,5 cm hrúbku. Dôležité je, aby sa cesto pieklo na papieri na pečenie - tak sa ani nepripáli a na spodku sa upečie dozlatista. Natrieme naň pripravený základ. Takto sme si pripravili základnú pizzu s omáčkou a navrch si môžme poukladať hocičo (napr. šunku, syr, šampiňóny, ananás, kukuricu,...).........................Pečieme asi 8-10 minút pri teplote 200-220°C (záleží od hrúbky cesta)..........Dobrú chuť Vám prajem! :-) Najlepšia pizza na svete! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 7.11.2012, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Úžasné muffiny (podľa originálneho receptu)!POTREBNÉ PRÍSADY 150 g hladkej múky (pre ´zdravšiu´ variantu odporúčam hladkú celozrnnú alebo špaldovú), 100 g polohrubej múky, 125 g masla (najlepšie je klasické 82%), alebo namiesto masla môže byť 100 ml oleja, 120 g kryštálového cukru, 2 polievkové lyžice kakaa (najlepšie holandské), 1/2 vrecka prášku do pečiva, 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 1 vajce, 2 kyslé smotany (klasické 200 g balenie) / 2 biele jogurty / 400 ml podmaslia (zákvasu, acidka), 100 g horkej čokolády, 100 g mliečnej alebo bielej čokolády, forma a košíky na muffiny (ak ešte nemáte - formu aj košíky kúpite napr. v TESCU, majú to tam za celkom dobré ceny, dokopy do 5-7 eur) POSTUP PRÍPRAVY Rozdelíme si suroviny na tuhé a kvapalné - zabránite tak nerovnomernému vymiešaniu cesta. Cesto zásadne NEMIXUJTE v mixéri - to je podstata prípravy dobrého muffinového cesta - musí byť vymiešané krátko a zľahka. Cesto nesmie byť ani riedke ani príliš husté (niekedy sa môže stať, že bude cesto husté - vtedy si môžme pomôcť pridaním malého množstva mlieka - len tak, od oka :-). Naplníme košíky na muffiny tak do 2/3, pretože muffiny počas pečenia naberú objem. Pečieme pri teplote 180-190°C, 25-30 minút. Výsledok? Vláčne, mäkké, nadýchané a šťavnaté muffinky! Mne to vyšlo tak na 28 kusov. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 111 návštěvníkov) KOMENTÁRE (34) posledné: 31.3.2017, 17:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |