končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medový závinPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 60 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 10 dkg masla, 4 lyžice medu, 4 vajcia, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, postrúhaná kôra z 1 citróna, 1 čajová lyžička mletej škorice a klinčekov Plnka: 1 slivkový lekvár, 20 dkg nasekaných vlašských orechov, 20 dkg hrozienok a/alebo sušených marhúľ, 10 dkg nasekanej čokolády, mletá škorica, kandizovaná pomarančová kôra POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených prísad vymiesime cesto, ktoré necháme v chladničke 24 hodín odpočívať. Na druhý deň ho rozdelíme na 3 rovnaké časti. Z nich na pomúčenej doske vyvaľkáme asi 0,5 cm hrubé pláty. Každý z nich natrieme slivkovým lekvárom, husto posypeme nasekanými vlašskými orechmi, hrozienkami, sušenými marhuľami, čokoládou, kandizovanou pomarančovou kôrou a poprášime mletou škoricou. Plát zvinieme a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme cca 20-25 minút pri 170 stupňoch celzia. Po vychladnutí zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme do krabice. Záviny je vhodné uskladniť na vlhkom mieste, prípadne balkóne. Najchutnejšie sú cca po 2 týždňoch od upečenia, kedy dokonale zmäknú a jednotlivé ingrediencie sa vzájomne chuťovo spoja. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 21.12.2016, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ocinovi k narodeninám...POTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 7 vajec , 150g cukru, 170g polohrubej múky, 3/4 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody. Plnka: 250g Ricotty, 2 smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 4 x 150 g smotanové biele jogurty , želatína v prášku, 2 vanilkové cukre, práškový cukor podľa chuti, pol konzervy ananásu, 1 konzerva jahôd, cca pol balíka piškót namočených v šťave z jahôd a ananásu, džem na potretie prekrojeného korpusu, 4 balíky plnených trubičiek (á 160g), cukrárenská poleva na čokoládové listy POSTUP PRÍPRAVY Korpus: Vajcia oddelíme, z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom dohladka, pridáme vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zľahka vmiešme sneh. Vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupnoch, cca 30 minút. Plnka: Smotanu vyšľaháme so stužovačmi, primiešame Ricottu, vanilkový cukor, jogurty a želatínu pripravenú podľa návodu, dochutíme práškovým cukrom a vložíme na krátky čas do chladničky. Prekrojený korpus natrieme jemne džemom, potom prvou vrstvou plnky, na ktorú poukladáme ananás. Na ananás natrieme ďalšiu vrstvu plnky, na ktorú uložíme piškóty namočené v šťave z jahôd a jahody prekrojené na štvrťky. Na piškóty a jahody natrieme poslednú vrtvu plnky a položíme druhú časť korpusu. Celú tortu potrieme krémom a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí po obvode poukladáme trubičky, prekrojené na polovicu. Stiahneme stuhou. Navrch torty uložíme vopred pripravené čokoládové listy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 9.5.2010, 14:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Narodeninový syr...POTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 7 vajec , 150g cukru, 170g polohrubej múky, 3/4 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody. Plnka: 250g Ricotty, 2 smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 4 x 150 g smotanové biele jogurty , želatína v prášku, 2 vanilkové cukre, práškový cukor podľa chuti, 2 kivi, 1 konzerva jahôd, cca pol balíka piškót namočených v šťave z jahôd, džem na potretie prekrojeného korpusu. Poťahová hmota a myšky z Marshmallow cukríkov. Recept podľa Lucie H. (Luc2) POSTUP PRÍPRAVY Korpus: Vajcia oddelíme, z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom dohladka, pridáme vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zľahka vmiešme sneh. Vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupnoch, cca 30 minút. Plnka: Smotanu vyšľaháme so stužovačmi, primiešame Ricottu, vanilkový cukor, jogurty a želatínu pripravenú podľa návodu, dochutíme práškovým cukrom a vložíme na krátky čas do chladničky. Prekrojený korpus natrieme jemne džemom, potom prvou vrstvou plnky, na ktorú poukladáme natenko nakrájané kivi. Na kivi natrieme ďalšiu vrstvu plnky, na ktorú uložíme piškóty namočené v šťave z jahôd a jahody prekrojené na štvrťky. Na piškóty a jahody natrieme poslednú vrtvu plnky a položíme druhú časť korpusu. Celú tortu potrieme krémom a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí vykrojíme potrebnú časť a obalíme poťahovou hmotou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 19.6.2009, 18:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pre vinára...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ...k šesťdesiatke... POSTUP PRÍPRAVY ...inšpirácia z českého MMB... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.5.2009, 8:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Kvetinková...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Korpus mramorový, naplnený krémom z Ricotty a ovocím...podľa Lucie H., poťah z Marshmallow... POSTUP PRÍPRAVY ...za inšpiráciu ďakujem Lucii H. (Luc2) ID 5741 :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 23.4.2009, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Prvá poťahovaná...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ...hotovou hmotou Fondant icing. Pripravená na oslavu 11-tych narodenín :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (15) posledné: 24.3.2009, 12:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |