. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Irena K. (Iriska13) ID 14906
.
Oblasť: Veľký Krtíš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.4.2007
Naposledy: 19.11.2023 7:05
Aktualizácia: 2.10.2020 17:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 104
RODINNÉ FOTOGRAFIE 305
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 11
RECEPTY 6
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové kapsičky podla tety Margit...



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové karé (myslím, že aj kuracie prsia by neboli zlé) , suchá salama (ja som mala po ruke Gerlach), syr Eidam, údená slaninka, sol, mleté čierne korenie, sl. paprika, grill korenie, olej, špáradlá.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si pokrájame na rezne, poriadne vyklepeme, osolíme, opepríme, ukladáme kúsok slaninku, kúsok syríka, koliesko salámky, prehneme na polovicu a zachytíme šparadlom. Takto si pripravíme všetky rezníky. Keď už sú pripravené, na dno pekáča nalejeme olej, nie vela, aby pokrylo dno, poukladáme rezníky, znova trocha zvrchu osolíme, opepríme, poprášime paprikou, grill korením, pekáč zakryjeme alobalom a šup s ním do rúry. Ja som piekla v teplovzdušnej rure pri 160st. asi 1 hod., potom som alobal odstránila a ešte kusok zapiekla zvrchu.Už nie moc, len aby bolo zvrchu pekne zlatkavé. Ako prílohu sme mali ryžu, hranolky, ale nevylučujem ani zemiakovú kašu......bruuuu chuť. Ešte chcem dodať, že u mna toho korenia je viac, lebo ja ho milujem....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Ked neviete čo detičkám na obed alebo aj na večeru :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčová, al. aj morčacia dobrá vonavučká šunka,syrokrém Apetito, muka, vajce, struhanka, špáradlá na prichytenie......

POSTUP PRÍPRAVY

Postup skoro vidíte na obrázku, kusok syrokrému roztapkate a jednoducho skryjete do šunky, prehnete, zašprajcujete špáratkom, obalíte v trojobale a šup vypražit pekne do zlatova. Ja to podávam so zemiakovou kašou a kompotik......a nielen moje deti to od malička miluju, ale iste aj vaše si to oblubia.........bru chut.....ešte som chcela aby ste si nepopálili jazýčky, lebo syrík dnu je horuuuuuuuuci.........

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 20.7.2008, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Rýchly vajíčkový šalát...ked je doma vela vajec.



POTREBNÉ PRÍSADY

8-9 vajec, 2 vačšie sterilizované uhorky, 1 vačšia cibula, sol, korenie, sl. aj štiplavá mletá paprika, 1 majonéza (ja mám najradšej Hellmans majonézu starej mamy).

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia uvaríme natvrdo, uhorky a cibulu nakrájame na kocočky, uvarené vajíčka tiež, ochutíme koreninami a všetko pekne premiešame s majonézou. Necháme trocha schladit v chladničke a potom už len dobru chut. Pozor na žlčník :-).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.5.2012, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Falošné Tiramisu,alebo najlepšia torta bez pečenia.



POTREBNÉ PRÍSADY

Tortová forma, funkčný mixer :-))), piškotiky, silnu kávu, rum, dve nátierkové maslá( v lepšom prípade bez papriky a pažítky :-) ), dve smotany na šlahanie, cukor (vanilkový je lepší než obyčajný), kakao.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme silnu kávu, taku silnu až sa nedá pit.Rozhodne nie instantu. Ak nemáme žiadny kávový stroj, stačí zalievanu precedit. Necháme vychladnut. Nátierkové maslá vyklopíme do misy, zasypeme 5-6 polievkými lyžicami cukru a zalejeme smotanou. Slaháme elektrickým šlahačom, kým narátame do 90.Pre tých, čo sa mýlia a namiesto počítania sa začnu modlit: 3 Otčenáše, 2 Zdravasy, jedenkrát Sláva. Stačí, máme hustý krém. Tortová forma je vhodná, lebo sa v nej dezert dobre porcuje. No môže bytˇ aj misa, potom ale jediný spôsob je jest priamo z nej velkou lyžicou :-))). Dno formy pokryjeme piškotami. Dôkladne polejeme kávou. Dôkladne polejeme rumom. Dôkladne je viac, ako by sme si mysleli, že sa zdá, ale skončíme skôr, než bude tekutiny viac ako piškot. Na piškoty kydneme polovicu krému, uhladíme, olížeme lyžicu. Druhá vrstva piškot je rozložená a poliata ako prvá. Druhá vrstva krému je kydnutá rovnako ako prvá a uhladená hladšie ako prvá. Lyžica je olízaná ako prvýkrát, zvyšky krému z misy sa už lahšie vydoluju prstom. Uhladenu tortu dôkladne posypeme cez sitko kakaom. Aspon milimetrovu vrstvu. Posýpanie v tejto fáze má tu výhodu, že kakao od krému navlhne, takže pri jedení hrozí zadusenie sa len pažravostou :-))), nie kakaovým práškom. Zákusok potrebuje odpočívat cez noc v chladničke. Na druhý den sa krája ako torta. Nikto nevie ako dlho vydrží, lebo nevydrží viac ako dva dni :-))).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 78 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 19.12.2015, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pochutka s kyslou kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravcova krkovicka udena (moze byt aj udene kolienko), bravcove pliecko, kapusta, zemiaky, korenie cierne mlete, vegeta, sol.

POSTUP PRÍPRAVY

Do vacsieho hrnca vlozime udene maso spolu so surovym, kapustu. Okorenime, pridame vegetu a sol. Zalejeme vodou tak do 3/4 hrnca a varime na miernom ohni ako klasicku kapustnicu. Zemiaky osupeme a nakrajame na velke kusy. Ked je maso makke, vyberieme ho von. Do hrnca kde sa varilo maso vlozime nakrajane zemiaky. Varime ich kym nezmaknu. Ked su zemiaky hotove, dame ich na tanier spolu s masom a kapustou ktora je spolu so zemiakmi ako priloha. Toto jedlo ja naozaj velmi chutne, kapusty a zemiakov musi byt viac lebo sluzia ako priloha. Tento recept varila manzelova stara mama a dodnes toto jedlo zboznuje. Dobru chut........

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 20.1.2013, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Domáca živánska



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky, klobasa (podla chuti napr. udena mozu byt aj spekacky), cibula, slanina-gazdovska alebo oravska, paradajky cerstve, cierne korenie, vegeta, mleta cervena paprika, diabolska zmes, grilovacie korenie, korenie na americke zemiaky, paprikova pasta alebo gulasova pasta, rasca. Olej nie je potrebny lebo klobasa resp. spekacky a slanina pustia hodne stavy.

POSTUP PRÍPRAVY

Do velkej misy vsetko pokrajame na kolieska, tzn. zemiaky, cibulu, klobasu, paradajky, slaninu mozme nakrajat na tenke pruzky. Vsetko posypeme koreninami ktore som uviedla vyssie. Cim viacej prisad korenia date podla vlastnej chuti tym lepsie. Celu tuto zmes dokladne premiesame a nechame odstat cca 30 min (kto je velmi hladny cakat nemusi). Po odstati zmes vysypeme na plech (ja som pouzila alobalovu tacku, da sa bezne kupit v obchode, zemiaky sa potom nelepia) a na vrch poukladame tenko nakrajane paradajky. Zakryjeme alobalom a dame piect na cca 1,20 hod. Pred dopecenim alobal odstranime a nechame este zvrchu zapiect cca. 10 min. Popritom mozme zmes premiesat lyzicou. Tento recept je pomerne rychly a nenarocny na Vasu penazenku a hlavne dobre nasyti. Dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu