končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
RYŽA A CESTOVINY |
Ľahulinke špagety s prošutom a mozzarellouPOTREBNÉ PRÍSADY Ja robím z dvoch balíčkov špagiet, lebo mi to mame radi a je to výborne aj na druhy deň.\r\nTakže 2 balíčky (ja kupujem v lidli zelene balenie,tie sa nerozvaraju), 2-3 balicky mozzarella, 3 baličky schwartzwaldskej šunky, 9 rajčín, trochu oleja, 1-2 PL oregana, sol POSTUP PRÍPRAVY postup aj s fotkami OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 18.11.2013, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fantastická hrachová polievočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 šálka hrach polený žltý, 2 litre voda, 2 KL soľ, 1 PL ovsené vločky, 300 g saláma šunková, 500 g zemiaky, 3-4 strúčiky cesnaku, 1 KL majoránka sušená, maggi korenie do polievky, vegeta, cibula, masť POSTUP PRÍPRAVY Od detstva som nemala rada strukovinové polievky, ale dospelosť je iná a dostala som veľkú chuť na hrachovú polievku. Nasla som si nejaké recepty, ale nakoniec som si ich upravila podla seba. \\r\\n\\r\\nTakže, deň vopred som si prepláchla žltý hrach a nechala cez noc namočený vo vode. Krásne do rána napučal.\\r\\nDala som ho aj s tou vodou do hrnca, pridala tam ovsené vločky a nakrájanú salámu (kupujem v lidli šunkovú salámu v celku za 2,29 350g Dulano) na malé slížiky a doliala som vodou a nechala variť asi pol hodinu kým hrášok nezmäkol. Potom som salámu vytiahla sitkom (plávala na vrchu) a hrášok s vločkami som rozmixovala tyčovým mixérom. Potom som tam dala naspäť salámu a pridala nakrájané na malé kocky zemiaky, osolila 2 lyžičkami soli. Medzitým som si na panvici osmažila na masti cibuľku nakrájanú nadrobno a dáme do hrnca. Môžete to spraviť aj pred tým ako dávate hrach do hrnca, len ja som sa najskôr držala receptu z internetu a potom som začala robiť si podla svojej chuti. Ešte tam pridáme lyžičku vegety a trochu maggi polievkového korenia, nemusí byť. \\r\\nA keď sú už zemiaky uvarené doliala som si vody, lebo by bolo málo polievky a zriedila sa mi, tak som ešte trochu pomixovala polievku, ale len pri spodku hrnca, aby sa mi len pár zemiačikov rozdrvilo, a tak som zahustila. Nakoniec som dala majoránku a povarila tak 3-5 minút. Bola som prekvapená ako veľmi mi tá polievočka chutila. To iste prajem aj ja Vám, kto sa rozhodne si ju uvariť. Mužom bude určite chutiť. Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie zadné s oblohouPOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie zadné, (ale môže byť akékoľvek, ale z hovädzieho je to najlepšie), cibulka,čierne mleté korenie, šampióny - konzerva, sojóva omáčka, maggi omáčka, soľ, olej, zemiaky, ryža, voľské oko, uhorka, kápia a cvikla - zavárané a trošičku kečupíku. POSTUP PRÍPRAVY Na rozpálenom oleji orestujeme hovädzie pátky , trošku vyklepane, osolené a okorenené MČK. Keď sa orestujú, tak ich vyberieme a vo výpeku osmažíme na drobno nakrájanú cibulku. Potom pridáme plátky mäsa, trošku podlejeme vodou a dusíme. Ja asi tak po pol hodine dam tekuté omacky, vždy tak 4 krát s tým poprskám, neviem ci to je čajová lyžička, tak podľa chuti...a dusíme a dusíme...potom pridáme šampióny a dusíme, sem tam si ochutnajte ak vám tam chýba soľ, dosoľte si alebo dochuťte omáčkami. \\\\r\\\\nZatiaľ, kým sa mäso dusí si naškrábeme zemiaky, umyjeme, narežeme na hranolky a nechame odkvapkat od vody. V hrnci si dáme tak trištvrte litra oleja, záleží aký hrniec máte a necháme rozpáliť olej. Keď je pripravený, tak tam vložíme zemiaky tak aby boli ponorené. Prvá dávka sa smaží tak vyše 20 min. ale druhé sú rýchlejšie. sem tam premiešame. Tieto hranolky sú oveľa lepšie ako kupované. :D\\\\r\\\\nĎalej si spravíme ryžu. Keď je mäsko udusené zahustime zátriepkou (voda rozšľahaná s hladkou múkou). \\\\r\\\\nNazáver si spravíme voľské oká. A servírujeme s kopčekom ryže, hranolkami (sú výborné osolené aj vegetou), volským okom a plátkom uhorky, trochou cvikle a kápie. Na volské očko šuplneme trošku kečupu. Robila som to aj s bravčoveho, ale nie je to ono, tá hovädzinka si pustí takú svojskú chuť. \\\\r\\\\nPrajem dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.2.2012, 10:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vysmážané šampióny, syr a oblohaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY syr, sunka, sampiony, trojobal, zemiaky, zelenina POSTUP PRÍPRAVY syr naplnime sunkou a obalime v trojobale. Sampiony umyjeme a osolime. Tiez obalime v trojobale. vysmazime. Ja som supla par zemiakov do toho oleja a vysmazila, no dojedli sme aj tie co nam zostali z predosleho dna. Obloha podla vlastnej fantazie :D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 18.7.2011, 9:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie stehna narýchloPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie stehna, sol, zemiaky, korenie na kurca, čerstve maslo, zelenina POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehná umyjeme, osolíme a poukladáme na pekáč. poukladáme na ne platky masla podlejeme vodou a dame na 200 stupnov do rury. Po pol hodine vyberieme a odoberieme si asi deci vypeku. Do neho nasipeme korenie na kura-podla mnozstva a tym ponatierame stehna. Dame opäť do rúry. o 20 min. ponatierame vypekom a popripade ak je niekde menej natrete mozme ponatierat este korenim. Pecieme do chrumkava. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou. \r\nDobru chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 30.11.2013, 16:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |