. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Veronika P. (zabenka) ID 139101
.
Oblasť: Považská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.2.2010
Naposledy: 8.9.2023 20:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 5
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

RYŽA A CESTOVINY

Ľahulinke špagety s prošutom a mozzarellou



POTREBNÉ PRÍSADY

Ja robím z dvoch balíčkov špagiet, lebo mi to mame radi a je to výborne aj na druhy deň.\r\nTakže 2 balíčky (ja kupujem v lidli zelene balenie,tie sa nerozvaraju), 2-3 balicky mozzarella, 3 baličky schwartzwaldskej šunky, 9 rajčín, trochu oleja, 1-2 PL oregana, sol

POSTUP PRÍPRAVY

postup aj s fotkami

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 18.11.2013, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Fantastická hrachová polievočka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka hrach polený žltý, 2 litre voda, 2 KL soľ, 1 PL ovsené vločky, 300 g saláma šunková, 500 g zemiaky, 3-4 strúčiky cesnaku, 1 KL majoránka sušená, maggi korenie do polievky, vegeta, cibula, masť

POSTUP PRÍPRAVY

Od detstva som nemala rada strukovinové polievky, ale dospelosť je iná a dostala som veľkú chuť na hrachovú polievku. Nasla som si nejaké recepty, ale nakoniec som si ich upravila podla seba. \\r\\n\\r\\nTakže, deň vopred som si prepláchla žltý hrach a nechala cez noc namočený vo vode. Krásne do rána napučal.\\r\\nDala som ho aj s tou vodou do hrnca, pridala tam ovsené vločky a nakrájanú salámu (kupujem v lidli šunkovú salámu v celku za 2,29 350g Dulano) na malé slížiky a doliala som vodou a nechala variť asi pol hodinu kým hrášok nezmäkol. Potom som salámu vytiahla sitkom (plávala na vrchu) a hrášok s vločkami som rozmixovala tyčovým mixérom. Potom som tam dala naspäť salámu a pridala nakrájané na malé kocky zemiaky, osolila 2 lyžičkami soli. Medzitým som si na panvici osmažila na masti cibuľku nakrájanú nadrobno a dáme do hrnca. Môžete to spraviť aj pred tým ako dávate hrach do hrnca, len ja som sa najskôr držala receptu z internetu a potom som začala robiť si podla svojej chuti. Ešte tam pridáme lyžičku vegety a trochu maggi polievkového korenia, nemusí byť. \\r\\nA keď sú už zemiaky uvarené doliala som si vody, lebo by bolo málo polievky a zriedila sa mi, tak som ešte trochu pomixovala polievku, ale len pri spodku hrnca, aby sa mi len pár zemiačikov rozdrvilo, a tak som zahustila. Nakoniec som dala majoránku a povarila tak 3-5 minút. Bola som prekvapená ako veľmi mi tá polievočka chutila. To iste prajem aj ja Vám, kto sa rozhodne si ju uvariť. Mužom bude určite chutiť. Dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie zadné s oblohou



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie zadné, (ale môže byť akékoľvek, ale z hovädzieho je to najlepšie), cibulka,čierne mleté korenie, šampióny - konzerva, sojóva omáčka, maggi omáčka, soľ, olej, zemiaky, ryža, voľské oko, uhorka, kápia a cvikla - zavárané a trošičku kečupíku.

POSTUP PRÍPRAVY

Na rozpálenom oleji orestujeme hovädzie pátky , trošku vyklepane, osolené a okorenené MČK. Keď sa orestujú, tak ich vyberieme a vo výpeku osmažíme na drobno nakrájanú cibulku. Potom pridáme plátky mäsa, trošku podlejeme vodou a dusíme. Ja asi tak po pol hodine dam tekuté omacky, vždy tak 4 krát s tým poprskám, neviem ci to je čajová lyžička, tak podľa chuti...a dusíme a dusíme...potom pridáme šampióny a dusíme, sem tam si ochutnajte ak vám tam chýba soľ, dosoľte si alebo dochuťte omáčkami. \\\\r\\\\nZatiaľ, kým sa mäso dusí si naškrábeme zemiaky, umyjeme, narežeme na hranolky a nechame odkvapkat od vody. V hrnci si dáme tak trištvrte litra oleja, záleží aký hrniec máte a necháme rozpáliť olej. Keď je pripravený, tak tam vložíme zemiaky tak aby boli ponorené. Prvá dávka sa smaží tak vyše 20 min. ale druhé sú rýchlejšie. sem tam premiešame. Tieto hranolky sú oveľa lepšie ako kupované. :D\\\\r\\\\nĎalej si spravíme ryžu. Keď je mäsko udusené zahustime zátriepkou (voda rozšľahaná s hladkou múkou). \\\\r\\\\nNazáver si spravíme voľské oká. A servírujeme s kopčekom ryže, hranolkami (sú výborné osolené aj vegetou), volským okom a plátkom uhorky, trochou cvikle a kápie. Na volské očko šuplneme trošku kečupu. Robila som to aj s bravčoveho, ale nie je to ono, tá hovädzinka si pustí takú svojskú chuť. \\\\r\\\\nPrajem dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.2.2012, 10:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Vysmážané šampióny, syr a obloha


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

syr, sunka, sampiony, trojobal, zemiaky, zelenina

POSTUP PRÍPRAVY

syr naplnime sunkou a obalime v trojobale. Sampiony umyjeme a osolime. Tiez obalime v trojobale. vysmazime. Ja som supla par zemiakov do toho oleja a vysmazila, no dojedli sme aj tie co nam zostali z predosleho dna. Obloha podla vlastnej fantazie :D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.7.2011, 9:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie stehna narýchlo



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie stehna, sol, zemiaky, korenie na kurca, čerstve maslo, zelenina

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie stehná umyjeme, osolíme a poukladáme na pekáč. poukladáme na ne platky masla podlejeme vodou a dame na 200 stupnov do rury. Po pol hodine vyberieme a odoberieme si asi deci vypeku. Do neho nasipeme korenie na kura-podla mnozstva a tym ponatierame stehna. Dame opäť do rúry. o 20 min. ponatierame vypekom a popripade ak je niekde menej natrete mozme ponatierat este korenim. Pecieme do chrumkava. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou. \r\nDobru chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 30.11.2013, 16:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu