končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborný makovo-orechový koláč s tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 200g múka hladká, 1 prášok do pečiva, 75g margarínu alebo masla, 75 g cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajce. Maková plnka: 250g mletého maku, 50-60g cukru / použila som hnedý/ 1 dl mlieka, 50g masla. Orechová plnka: 200g zomletých orechov, 50-60 g cukru, 1 dl mlieka, 50 g masla Tvarohová plnka: 500 g tvarohu, 2 žĺtka, niekoľko lyžičiek maizeny čiže kukuričný škrob, 1 vanilkový cukor, citrónová šťava podľa chuti. Z 2 bielkov a 50 g cukru sa vyšľahá sneh. POSTUP PRÍPRAVY Obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.2.2012, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Broskyňové himaláje - šťavnané a rýchlePOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 / 250 ml/ hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček krupicového cukru, 1 hrnček vlažného mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 celé vajíčka, 1 prášok do pečiva. Náplň: 2 tvarohy jemné, 1 vanilkový cukor, 1 hrnček práškového cukru, 1 celé vajíčko, 1 hrnček mlieka, 1 práškový kokosový puding- navarí sa, citrónová kôra, ovocie podľa chuti.. marhule, broskyne...kompótované, alebo mrazené. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom, cukru dávam oveľa menej a dosladím medom, alebo sirupom s agáve. Postupne pridávame ostatné prísady a dobre vyšľaháme. Náplň: tvaroh, vanilkový cukor, práškový cukor, vajíčko, mlieko puding a citrónovú kôru spolu vyšľaháme. Vyšší plech vyložíme papierom, alebo vymažeme máslom a vysypeme hrubou múkou. Najprv si na plech dáme polovicu cesta, potom pridáme tvarohovú náplň, na ktorú položíme na jemno nakrájané ovocie a navrch druhú polovicu cesta. Pečieme pri teplote 120 ° C pomaly, aby sa tvaroh dopre prepiekol. Špajdlou si vyskúšame, či je koláč upečený. Piekla som na 120 ° C v teplovzdušnej rúre cca 40 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 28.1.2013, 15:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vrstvený koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 280 gr poloh.múky, 50gr. ml. cukru, 1 prášok do pečiva, l kyslá smotana, 1 dcl oleja, necelý dcl. mlieka, citrónová kôra. Cesto je bez vajíčok. Tvarohová náplň: 300 gr. jemného tvarohu, 1 kokosový puding, citrónová kôra, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica rumu, cukor podľa chuti. Všetko spolu zmiešať. Puding. nevaríme. Slivková náplň: Lekvár rozmiešať tak, aby bol redší s rumom a pridať korenie badyán. 4 jablká nastúhať nahrubo, škorica a vanilkový cukor. Drobenička. polohrubá múka, vanilkový cukor a ml.cukor. maslo. POSTUP PRÍPRAVY V mise premiešame sypké ingrediencie, pridáme kyslú smotanu, 1 dcl. oleja a necelé 1 dcl. mlieka. Spracujeme cesto. Plech vymažeme tukom a cesto rukami rozprestrieme. Trochu som si ruky namočila vo vode, ide to lepšie. Ako prvú náplň dáme lekvárovú, potom tvarohovú a nakoniec nastrúhané jablká, ktoré trochu zbavíme šťavy.Posypeme vanilkovým cukrom a škoricou a už nesladím. Nakoniec posypeme drobeničkou. Pečieme 20-25 min. Po upečení drobeničku zvyknem pokropiť sladkou smotanou, aby nemola suchá. Dobrú chuť. Zdroj: mimibazar.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.11.2011, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pečená tekvica na tymianePOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľká tekvica hokkaido, alebo tekvica na pečenie, 2 lyžice olivového oleja, 2 vetvičky čerstvého tymianu, môže byť aj sušený asi 1 ĆL, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ. Na dresing: 250 g kyslej smotany, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička proventálskych byliniek, štipku soli., POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu opláchneme pod tečúcou vodou, prekrojíme pozdľžne na polovicu, Vyberieme jadierka a nakrájeme na širšie mesiačiky. Lyžicu oleja zmiešame s pretlačeným cesnakom, so štipkou soli a tymianom. Zmesou potrieme kúsky tekvice. So zvyšným olejom potrieme alobal, ktorý sme dali na dno pekáča a rozložíme naň tekvicu šupkou nadol. Rúru vyhrejeme na 200 ° C a pečieme asi 20 minút. Kyslú smotanu vymiešame s pretlačeným cesnakom, bylinkami a so štipkou soli. Smotanový dresing. podávame k pečenej tekvici. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.10.2011, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohovo hrušková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru /ja som dala len 60 g/ 120 g masla , 1 vajce, 1 lyžica kakaa. Tvarohová plnka: 400 g mäkkého tvarohu, 500 ml. smotany na šľahanie, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vanilkový puding bez varenia. K tomu: 3 zrelé sladké hrušky, čokoláčové hobliny POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Všetky suroviny spolu zmiešame , vypracujeme cesto a necháme ho 2 hodiny v chladničke odležať. Po odležaní cesto rozvaľkáme na kruh o rozmere formy, časť necháme na vyloženie bokov. Prenesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy, po bokoch popritláčame rovnaké kúsky cesta. Pečieme pri teplote 180 ° asi 15 minút. Tvarohová plnka: Smotanu vyšlaháme s 2 lyžicami práškového cukru , Keď začne smotana tuhnúť, prisypávame puding bez varenia, Nakoniec primiešame polovicu rozmixovaného tvarohu, Zvyšný tvaroh rozmixujeme s kakaom, vanilkovým cukrom a 2 lyžicami práškového cukru. Na vychladnutý korpus poukladáme nakrájané hrušky, nanesieme šľahačku s tvarohom a potom kakaový tvaroh. Necháme stuhnúť a posypeme čokoládovými hoblinami OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.10.2011, 22:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohové kúsky s marhuľamiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g tvarohu, 20g želatíny, 2 vanilkové cukry, 150 g masla, 100 g cukru, okrúhle piškóty, scedené sterilizované marhule, kompótová šťava, Poleva: rozustená čokoláda, maslo POSTUP PRÍPRAVY Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Dala som len 50 g cukru, 100 g sa mi zdalo veľa. Treba osladiť podľa chuti. Potom doň pridáme tvahoh, vanilkový cukor, želatínu pripravenú podľa návodu a spolu premiešame. Formu vystelieme potravinárskou fóliou. Striedavo do nej dávame časť plnky, piškóty namočené do kompótovej štavy a scedené marhule.Postup ešte raz opakujeme. Naplnenú formu odložíme do chladničky stuhnúť. Potom masu z formy vyklopíme, odstránime fóliu a polejeme čokoládovou polevou. Zdroj: internet OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 17.11.2011, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie mištičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 6 ks kuracie rezne, 3 ks vajcia na tvrdo, 6 ks plátkový syr, 3 ks sterilizovaná uhorka, 6 plátkov šunky, 6 lyžíc horčica.\r\npodľa chuti: mleté biele korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Kuracie rezne rozklepať, okoreníme a osolíme. Alobal nastriháme na väčšie štvorce. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Na každý štvorec položíme jeden kurací plátok, potrieme lyžícou horčie, obložíme plátkom šunky, syra, polovicou vajíčka a polkou uhorky. Pomocou alobalu stiahneme mäso do mištičiek a narovnáme na plech. Pečieme asi 40 až 50 minút. Príloha:. restované, opekané zemiaky, zelenina. Zdroj: varenie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.10.2011, 18:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Dobrý slivkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 200 ml bieleho jogurtu, 100 g krupicového cukru, 2 vajíčka, 5 lyžíc oleja, 100 g hladkej múky, 80 g hrubej múky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, tuk na vymastenie, hrubá múka na vysypanie formy, asi 500 g sliviek. Drobenička: 60 g polohrubej múky, 50 g práškového cukru, 50 g masla POSTUP PRÍPRAVY Cesto: -Jogurt rozšľaháme v mise s krupicovým cukrom, vajíčkami a olejom, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, vanilkový cukor a všetko ľahko premiešame. - Cesto nalejeme do vymazanej, múkou vysypanej koláčovej formy, pokladieme polovičkami sliviek šupkou dole, posypeme drobeničkou a upečieme v stredne vyhratej trúbe. V teplovzdušnej na 170 cca 20-25 min. Drobenička: preosiatu múku zmiešame s cukrom a maslom. Slivky možno nahradiť aj iným ovocím. Koláč je ľahký a veľmi rýchly. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.9.2016, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Rybie karbonátky so špenátom a smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY Pre dve osoby:\r\n200g filé z morského lososa alebo inej ryby\r\n2 lyžice citrónovej šťavy, 1 malá cibuľa, 1 vajce, soľ, čierne korenie, 1 zväzok pažítky, 2 lyžice oleja.\r\nPríloha: 300g špenátu, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica masla, 1 lyžica žervé, muškátový oriešok POSTUP PRÍPRAVY viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maliny v smotanePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250g ovsených sušienok s kakaom /Hobbits/, 150 g masla. Plnka: 500 g mascarpone, 200 g bieleho smotanového jogurtu, 3 lyžice medu, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 300 g malín, 150 g čučoriedok, 1 želatínový stužovač. Plech 21x31 cm OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |