. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

marketa g. (alexanat) ID 119697
Oblasť: Poprad
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.10.2009
Naposledy: 22.12.2013 19:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 17
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

KURACIE MÄSO A HYDINA

pečená kačica delikatesna pochútka pre mlsné jazýčky, zaručený úspech


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mrazená al. chladená kačica , tymián, sol, 3 ks hrusky , červené víno, zeleninový bujón, mletá škorica, červená kapusta sladká sterelizovaná - ja osoben kupujem v LIDL je perfektná, knedlík, kryšt. cukor, kmín, knedlík,

POSTUP PRÍPRAVY

kačicu riadne umyjeme , povytrhávame prípadné chlpky , riadne nasolíme zvonká aj zvútra, očistíme si hrušky odjadríime , odstránime šupky a rozkrájeme na trtinky , kačicu zvnútra tiež povytierame mletou škoricou a tymiánom a vložíme tie nakrájané hrušky do vnútra, zašijeme pevnejšou niťou -kačicu, potomzoberieme vidličku a kožu natiahneme a popicháme - urobíme dierky aby vytiekol pri pečení tuk, po celej koži, nebojte sa toho poprepichovať kožku, tuk je výborný vo výpeku potom . no ked toto máme do pekáča na kačicu tažký oválny hrniec s pokrievkou vložíme tam našu kačicu , ktorá je aj zvrchu potretá ty mianom a škoricou a samozrejme solou . v 1/2 litra prevarenej vody rozmiesame 1 kocku zeleninového bujóna ktorým podlejeme kačicu, dalej tam hned velejeme 3 dcl. červeného vínka , odokryté dáme do rúry piect na pol hodinu , podlievame asi tak 2 krát., potom opatrne po pol hodine priložíme pokrievku a pečieme 1 hodinu, zo 3 krát poliať vrch kačky výpekom a po pol hodine kačicu obrátit , toto sme piekli 1 1/2 , a potom znova odokryt a piet otvorené ešte tak 1/ 2 hodinu až hodinu , pribežne polievať výpekom , budete vidiet , že sa masko oddeluje od kosti a potom už je kačica upečená , mnamky , \r\nmedzi tým si urobíme kausticku ja robím z tej kapusty LIDL 2 flaše , kapustu ocedím , štavu pozor nechávame si, očistíme trosku cibulky , jemne speníme , opečeime do ružovo zlata pridáme kapusticku ,trosku rasce ,asi tak 2 čajové lyžičky kryštal. cukru zamiešame do kapusty trochu to skaramelizuje , stuhne , nebojte pohoda, prídame tú štavičku z kapusty a dusíme do mäkka tak do necelých 20 mn je hotová , no a možeme servírovat s knedlíkom , kapustičku potom polejte výpekom , je to delikatesa , výborné, moj manžel by len to jedol ...., kačicu upečenu osobne porucujem tak , že vyberiem z pekáca na drevené pláto a rozrežem na 4 časti ide to ľahko až sa rozpadáva a vtedy je kačica upečená na obrovskú 1 ! vyskúšajte recpet od našej milovanej krsnej Zuzky našej najmladšej dcérenky . \r\nMäsko je nasladkasté takže nezabudnite servírovať k tomu vínko červené ..\r\ndobrú chut \r\nu mna to piekla naša krsná , pokukala som , potom o týžden či dva som to piekla sama a mala som úspech ..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.9.2011, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

fantastický krémik pre deti , pre kojace mamicky a mlsné jazýčky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 krabička šlahačky na šlahanie - tekutá 1 balíček vanilkový cukor 2 lyžiče krystal. cukor 1 čajová lyžička rumu / možte dať nemusíte / ale vyskúšajte super / 2 balenia jemného tvarohu zn. Kapucín , - kúpite ho v BILLE 1 konzerva jahod tekutá čokoláda - granko 1 kiwi

POSTUP PRÍPRAVY

šlahačku si vyšlahame s 2 lyžicami kryšt. cukru, potom si vyšalahame tie 2 tvarohy s l balíčkom vanilk. cukrku, vmiešame do toho tu šlahačku soplu trosku vyšlahame, pridáme 1 lyžičku rumu .
do pohárov si dáme jahody trošičku štavy, minimálne naložíme hotový krém, ozdobíme tekutou čokoládou alebo grankom a na vrch položíme plátok kiwi ,je to tak fantastické ako pribináčik , kamoška to papa na mliečko lebo úspešné kojí . vrele odporúčam , mňa, mňam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

fantastické kurča na kapuste s knedlíkom pochúťka pre manžela a chutí aj deťom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kurča alebo kuracie stehná, soľ, červená paprika , korenie na kurča, bobkový list, čierne korenie celé, kyslá kapusta / v sáčku/ , slanina , cesnak, knedlík

POSTUP PRÍPRAVY

takže zoberieme kurča ak máme celé rozporcujeme ho na 4 časti , umyjeme , posolíme, posypeme zmesou na kurča, pretačíme na každý jeden kus kuraťa jeden cesnak ., trošku posypeme sladkou červ. paprikouPotom zoberieme pekáč do neho dáme kapustu aj so šťavou , /pozor nepremývať/ musí tam byť aj tá šťava / pridáme na kapustu bobkový list 5 ks , pretlačený cesnak 2 , celé korenie 6 guličiek, posypeme trošku červenou paprikou na to položíme ochutné kuča , na to položíme alobal a vložíme to do rúry aj s tým alobalom , pečieme na 180 C asi tak 60 min, potom odoberieme alobal, toršku kurča polejeme tou šťavou čo je pod ním a na kuriatko poukladáme plátky prerstanej slaninky , dáme znovu pcieť asi tak 15 min, potom by to malo byť už upečené , závisí to od kuraťa aké bolo veľké , každá gazdinka to vie odhadnúť a, no a ked je hotové servírujeme s knedlíkom a papkáme , je to tak vynikajúce....
typ, ja knedlík hrejem v mikrovlnke a to tak , že si nakrájam na kúsky a vložím to do mikr. sáčka a pár sekúnd ohrejem potom je ako domáca parená knedla . prajem dobrú chuť .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.4.2010, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

fantastická brokolicová polievka , vitamínová bomba pre celú rodinu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

brokolica, bud mrazená alebo čerstvá, sol, voda, obyčané maslo, hladká múka, vegeta, vajce

POSTUP PRÍPRAVY

do hrnca dáme variť vodu spolu s brokolicou pridáme čajovú lyžičku soli, necháme variť na miernom ohni resp. stupni a ked je brokolica mäkká asi tak do 20 min podľa toho akú varíme či surovú alebo mrazenú , následne nato dáme do malého hrnca roztopiť tretinku obyčajného masla a do toho pridáme tak 2-3 lyžice hl. múky trošku pomiešame - zápražka vlejeme do hrnca s brokolicou a necháme prevrieť , pomiešame a prídáme vegetu na dochutenie , najlepšia je bez glutamánu , potom si urobíme halušky : 1 vajíčko ku nemu pridáme hl. múku al. polohrubú štipka soli a vidličkou premiešame a pomocou lyžiče a vidličky porcujeme halušky do polievky, necháme prevariť a podávame, je to perfektná polievočka , mňam , mňam, dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.6.2013, 11:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu