končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
DIETY |
halušky s medvedím cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky múka soľ medvedí cesnak bryndza, slaninka POSTUP PRÍPRAVY Ošúpané zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle alebo v robote, pridáme podľa uváženia rozmixovaný medvedí cesnak (1-2 hrste), múku a soľ podľa potreby. Uvariť vo vriacej vode, precediť, pridať bryndzu a opraženú slaninku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Zemiakové-ovsené placky s medvedím cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY 4 zemiaky 4 PL ovsených vločiek 1 PL hladká múka 1 hrsť nakrájaného medvedieho cesnaku soľ,rasca, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Ovsené vločky namočíme do vody, necháme 20 minút postáť, potom scedíme zbytočnú vodu. Medzitým očistené zemiaky nastrúhame, pridáme všetky ingrediencie a pečieme na suchej panvici (pre nediétujúcich v oleji) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Krémová polievka s medvedím cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY olivový olej pór cuketa hubový bujón medvedí cesnak POSTUP PRÍPRAVY Na olivovom oleji podusíme pokrájaný pór, pridáme pokrájanú cuketu, trošku podusíme, pridáme vodu a hubové bujóny. 20 minút varíme, odstavíme, pridáme dve hrste medvedieho cesnaku a rozmixujeme tyčových mixérom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Banánová nutelaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrsť nesolených arašídov (alebo vlašských orechov, lieskovcov)\r\n1 hrsť nelúpané mandle\r\n2-3 PL olivový olej\r\n1 banán\r\n1 PL karob (popr.kakao)\r\n1 malá lyžička škorice\r\n1 PL mleté ľanové semiačka\r\n1 ČL med POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spracujeme ponorným mixérom, do krémovej konzistencie. Použitie: na chlieb,či pečivo, na lievance alebo palacinky, alebo len tak ujedať, samozrejme pre udržanie línie v doobedňajších hodinách. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Delená strava SPLK - cícerový šalát (rastlinná skupina)POTREBNÉ PRÍSADY cícer uvarený zemiak pohánka červená šošovica rukola sojová majonéza soľ, korenie, horčica, kečup POSTUP PRÍPRAVY Cícer som použila z konzervy, stačí polovica. Zemiak ošúpeme a nakrájame na malé kocky (ja som uvarila v mikrovlnke za 4 minúty). Pohánku varíme 5 minút v osolenej vode s trochou oleja, potom pridáme tak za hrsť červenej šošovice. Varíme cca 3 minúty a necháme pod pokrievkou dôjsť. Rukolu nakrájame/natrháme na menšie kúsky, keď všetko vychladne, zmiešame. Pridáme 1 PL horčice, 1 PL kečupu, asi polovicou soj.majonézy, dochutíme koreninami. Z tohto množstva mi vyšli dobré 2 porcie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Delená strava SPLK - Zelerový šalát s kuracím mäsom (živočíšna skupina)POTREBNÉ PRÍSADY 1 ks kuracie prsia 1/2 zeler 1 malá cuketa 2-3 stopky stonkového zeleru majonéza zmiešaná s jogurtom (alebo light majonéza) baby špenát (alebo iný zelený šalát) koreniny (soľ, čierne korenie, kajen.korenie a pod) POSTUP PRÍPRAVY V osolenej vode varíme asi 15 minút kuracie prsia, medzitým si na drobno (kocky) nakrájame zeler a cuketu. Po 15 minútach pridáme nakrájaný zeler, varíme ďalších 5 minút, pridáme nakrájanú cuketu a dovarame cca 3 minúty. Precedíme (vývar môžeme použiť na polievku), kuracie prsia nakrájame na drobno, stonkový zeler nevaríme, len ho pokrájame tiež na menšie kúsky. Baby špenát (také dve hrste) natrháme alebo nakrájame na drobno a všetko zmiešame, dochutíme koreninami, spojíme majonézou zmiešanou s jogurtom. Chutné jedlo, uvarená zelenina nahrádza zemiaky, niektorí ani nevedeli, že jedli zeler a nie zemiaky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Delená strava SPLK - Karbonátky so sojovou salámou a tofu syrom (rastlinná skupina)POTREBNÉ PRÍSADY 1 ks údené/lahôdkové tofu 1 balíček talianska saláma 1 hrsť ovsené vločky trošku hl.múky soľ korenie cesnak 2 PL hraška pikantná voda POSTUP PRÍPRAVY Sojový salám (kupujem vo vegetariánskej predajni) nakrájame na drobno, tofu syr postrúhame na slzičkovom strúhadle, pridáme koreniny (množstvo podľa potreby), pretlačený cesnak, ovsené vločky, hrašku (nahrádza v tomto prípade vajce, tiež dostať vo vegeriánskej predajni), vodu a trošku zaprášiť múkou. Získame hmotu, z ktorej vytvarujeme 8 ks fašírok. Opekáme buď na sucho na teflónovej panvici alebo ja som opekala na troške kokosového oleja. Ako príloha môžu byť rôzne zeleninové šaláty alebo samozrejme aj zemiaky trebárs so sojovou tatarskou omáčkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Delená strava SPKL - mandľové maslo (neutrál)POTREBNÉ PRÍSADY 70 g mandle 2 PL olej (olivový, alebo iný) štipka soli 1 PL med (popr. javorový sirup, agave sirup) POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmixujeme ponorným mixerom na krémovú konzistenciu. Skladujeme v chladničke. Použitie: namiesto masla do koláčov (cesto), len tak na chlieb, potrieť ešte lekvárom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Delená strava - živočíšny deň - Talianska tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 3 vajcia 3 PL cukor 2 PL kakao trocha prášku do pečiva Plnka: 1 šľahačka + stužovač 1 tvaroh 250 g hladký trstinový cukor podľa potreby višňový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Žltky oddelíme od bielkov. Najprv si vyšľaháme do tuha bielka, pridáme postupne cukor a žĺtka,nakoniec zamiešame kakao s práškom do pečiva. Pečieme v tortovej forme vystlanej pečiacim papierom 30 minút na 170 °C. Necháme vychladnúť. Natrieme višňovým (alebo iným pikantným džemom) a rozotrieme plnku, ktorú si pripravíme nasledovne: tvaroh vymiešame s cukrom (2-3 PL trstrinového cukru) a zamiešame vyšľahanú šľahačku. Po vrchu môžeme posypať kakaom alebo postrúhať horkú čokoládu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.2.2012, 7:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Delená strava (rastlinný deň) Zemiaky s cícerom a pohánkouPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky cícer pohánka cibuľa olivový olej soľ, korenie, kajenská zmes POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájanú na slíže osmažíme na olivovom oleji, pridáme uvarené zemiaky, opekáme cca 5 minúť, pridáme cícer (ja som dala z konzervy) a uvarenú pohánku (1 diel pohánka, 2 diely voda, trocha soli a oleja, variť 10 minút), spolu ešte opekať cca 5 minút, dosoliť a dokoreniť podľa potreby. Konzumujeme so šalátom, pre nedeliacich možno posypať postrúhaným parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2012, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |