končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Sviatočný orechový koláč bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 bielkov, 250 g prášk.cukru, 250 g mletých orechov. Žĺtkový krém: 5 žĺtkov, 140 g prášk.cukru, 2 lyžice kakaa, 4 lyžičky vody, 70 g čokolády na varenie. Maslový krém: 150 g masla, 120 g prášk. cukru, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si cesto: bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu a zľahka k nemu pridáme orechy. Túto zmes potom rozotrieme pravidelne na plech vystlaný papierom. Upečieme pri teplote 160 st.Celzia. Pripravíme si žĺtkový krém: v parnom kúpeli vymiešamie žĺtka, cukor, kakao, vodu a polámanú čokoládu, až kým sa čokoláda nerozpustí. Krém necháme vychladnúť. Pripravíme si maslový krém: vymiešame maslo, cukor a vanilkový cukor. Oba krémy spolu vymiešame šľahačom a krém odložíme na chvíľu do chladničky. Cesto po vychladnutí prekrojíme na 2 časti. Na jednu z nich natrieme krém (časť krému si odložíme na natretie okrajov koláča). Druhou častou prikryjeme časť natretú krémom. Boky koláča potrieme takisto krémom a ozdobíme vidličkou. Hotový koláč ešte posypeme posekanými orechami a necháme dôkladne odležať v chladničke. Krájame na malé kúsky, pretože koláč je sýty a výdatný. Dobrú chuť ,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 28.4.2015, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medovníky - mäkké a nadýchané hneď po upečeníPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 2 lyžice masla, 125 g práškového cukru, 2 vajcia + 1 vajce na potieranie, 6 lyžíc medu, 2 lyžice marhuľovej marmelády, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 2 lyžičky mletého zázvoru, 1 lyžička mletej škorice, 2 lyžičky perníkového korenia, 1 lyžica kakaa POSTUP PRÍPRAVY Medovníky pečiem každý rok, recepty zvyknem obmieňať, pretože hľadám ten pravý a tento rok som ho našla. S cestom sa úžasne pracovalo, medovníčky majú nádhernú farbu, sú voňavé a mäkké. Naozaj sa oplatí skúsiť.1. Do misy si pripravíme múku. 2. Na miernom ohni v malom hrnci roztopíme maslo a pridáme k nemu cukor. Zmes miešame a vytvoríme tak hladkú hustú pastu. 3. Hrniec odstavíme z ohňa a pridáme do zmesi 2 vajcia, med, marmeládu a sódu bikarbónu. Poctivo miešame do hladka, až kým zmes nechytí jemne penovú konzistenciu a objem. 4. Postupne pridávame kakao a všetky koreninové prísady. 5. Takto pripravenú zmes pridáme k múke a vypracujeme cesto. Netreba sa báť, že cesto je príliš tmavé, medovníčky budú pekné zlatisté ako na obrázku. 6. Cesto potrebuje odpočívať v chlade. Ideálne je, ak ho necháme odpočívať cez noc, prípadne aj 24 hod. 7. Cesto vyložíme z chladničky a počkáme, kým bude mať izbovú teplotu, inak sa s ním bude zle pracovať. 8. Pred vykrajovaním obľúbených tvarov vyvaľkáme cesto na 3 mm tenký plát (cesto pri pečení zväčší svoj objem). 9. Pečieme do hneda, je ťažko určiť čas pečenia, nakoľko každá rúra je iná. Pri prvej dávke si treba dať pozor. Ja som piekla na 180 °C asi 5 minút. Ihneď po upečení potrieme rozšľahaným celým vajcom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 22.12.2014, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |