končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 114 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
KOKOSOVÉ GUĽKYPOTREBNÉ PRÍSADY Piškóty, puding Dr.Oetker Olé, kakaový likér, strúhaný kokos, zavárané višne, rumová aróma POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame 250 g okrúhlych piškót, 2,5 deci likéru, 100 g nasekaných zaváraných višní, balíček pudingu Dr. Oetker Olé bez varenia a 100 g strúhaného kokosu. Tvarujeme guľky, ktoré obalíme v kokose a odložíme do chladu. Ak chceme nealkoholickú verziu pre deti, namiesto likéru použijeme šťavu z višňového kompótu a pár kvapiek rumovej arómy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2012, 6:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
LINECKÉ KOLÁČIKY II.POTREBNÉ PRÍSADY Gustin, hladká múka, práškový cukor, CERA, HERA, vajcia, prášok do pečiva, džem, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto: pol kila hladkej múky, 200 g Gustinu, 250 g práškového cukru, 2 vajcia, pol balíčka prášku do pečiva, 250 g roztopeného 100% tuku CERA, 125 g roztopeného rastlinného tuku Hera alebo Palmarín. Cesto odložíme na dve hodiny do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, vykrajujeme kolieska či iné vzory a pečieme 10 minút pri 170 stupňoch. Upečené a vychladnuté potrieme džemom a zlepíme. Koláčiky nakoniec pofŕkame roztopenou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 19.12.2012, 18:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
LINECKÉ KOLÁČIKYPOTREBNÉ PRÍSADY Zlatý klas, hladká múka, práškový cukor, CERA, HERA, vajcia, prášok do pečiva, džem, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto: pol kila hladkej múky, 200 g Zlatého klasu (5 balíčkov alebo 1 krabica), 250 g práškového cukru, 2 vajcia, pol balíčka prášku do pečiva, 250 g roztopeného 100% tuku CERA, 125 g roztopeného rastlinného tuku Hera alebo Palmarín. Cesto odložíme na dve hodiny do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, vykrajujeme kolieska či iné vzory a pečieme 10 minút pri 170 stupňoch. Upečené a vychladnuté potrieme džemom a zlepíme. Koláčiky môžete dozdobiť - pofŕkať roztopenou čokoládou. Poznámka: ak v Čechách nezoženiete Zlatý klas, použite Gustin od Dr.Oetkera alebo Jemný kukuřičný škrob od Amylonu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.12.2016, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
ČOKOLÁDOVÉ PERNÍČKYPOTREBNÉ PRÍSADY hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár, cukrárenská ozdoba POSTUP PRÍPRAVY Cesto: 600 g hladkej múky T650, 300 g práškového cukru, 5 lyžíc medu, 3 vajcia, 1,5 deci oleja, 1 lyžička sódy bikarbóny, 2 lyžičky perníkového korenia, 2 lyžičky mletej škorice, lyžica slivkového lekváru alebo 5 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť lepkavé. Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch. Plnka a poleva: 10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve, ozdobíme cukrárenskými ozdobami a necháme stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 30.11.2014, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
SYROVÉ SLIMÁČIKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrubej múky, 2 Hery, 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 2 lyžičky soli, 2 lyžičky vegety, sušená pažítka, deci mlieka, 3 syry v črievku Karička alebo Bambino, kvások z 2 balíčkov sušeného droždia, lyžičky cukru a pol deci mlieka, posýpka (sezam, ľan, slnečnica, rasca…) POSTUP PRÍPRAVY Vymiesime cesto z kila polohrubej múky, 2 roztopené Hery, 2 celé vajcia, 1 kyslá smotana, 2 lyžičky soli, trochu vegety, sušenú pažítku, deci mlieka, 3 črievka Karička alebo Bambino, kvások z 2 balíčkov sušeného droždia, lyžičky cukru a pol deci mlieka. Necháme hodinku vykysnúť, cesto musí byť lepkavé. Rozdelíme na kúsky veľkosti tenisovej loptičky, rozvaľkáme na kruh 30 cm, nakrájame na osminky, skrútime do slimáka, potrieť žltkom, posypeme strúhaným syrom alebo ľanom, sezamom, rascou, slnečnicou. Pečieme 10 min. pri 160 stupňoch až kým nezhnednú. Sú mäkké, krehké a veľmi chutné … ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
DOMÁCI VIACZRNNÝ CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY Hladká múka T650, soľ, rasca, slnečnicové a tekvicové semienka, voda, olej, sušené droždie, zemiak POSTUP PRÍPRAVY Do domácej pekárničky nasypeme pol kila hladkej múky T650, 1 uvarený postrúhaný zemiak, kávovú lyžičku soli, lyžičku rasce, 100 gramov lúpaných slnečnicových a tekvicových semien, 3 deci vlažnej vody, pol deci slnečnicového alebo tekvicového oleja, 7 gramov sušeného droždia. Pečieme na programe Normal, tmavý, 750 gramov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2013, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
VIANOČNÝ NEALKO PUNČPOTREBNÉ PRÍSADY Ovocný čaj, jablko, hruška, pomaranč, citrón, cukor, klinčeky, badián, rumová aróma POSTUP PRÍPRAVY V hrnci uvaríme ovocný čaj, do neho nakrájame jablká, hrušky, pomaranč a citrón (bez šupky), dochutíme cukrom, celou škoricou, badiánom, klinčekami a pomaly varíme asi hodinu. Do uvareného punču pridáme 2-3 kvapky rumovej arómy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.12.2012, 8:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BANÁNOVÝ BB KOKTAILPOTREBNÉ PRÍSADY BB puding, mlieko, banány, cukor POSTUP PRÍPRAVY Zo 100 g BB pudingu, litra mlieka a 100 g cukru uvaríme redší puding. Po vychladnutí doň nakrájame 2-3 banány a rozmixujeme ponorným mixérom. Podávame chladené. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 24.3.2015, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
PIZZA KOLÁČIKYPOTREBNÉ PRÍSADY Lístkové cesto, kečup, šunka, syr, vajce, posýpka POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme kečupom, rozložíme naň šunku, plátkový syr a celé zrolujeme. Roládu nakrájame na centimetrové kolieska, ktoré poukladáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom, posypeme posýpkou (sezam, rasca, mak, ľan, slnečnica) a pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri 160 stupňoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.2.2013, 16:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
CESNAKOVÝ ELIXÍRPOTREBNÉ PRÍSADY Cesnak, citróny, med POSTUP PRÍPRAVY 6 citrónov (bez šupky a jadierok), 30 ošúpaných strúčikov cesnaku a deci medu rozmixujeme na hustú kašu. Nalejeme do pohárika a odložíme do chladničky. Užívame 3 týždne nalačno 1-2 lyžičky denne. Týždeň si dáme pauzu a kúru zopakujeme. Elixír odstraňuje tuk a vápnik v cievach, pôsobí ako prírodne antibiotikum, ničí baktérie a vírusy, prekrvuje organizmus, udržuje správnu hladinu cholesterolu v krvi, pomáha pri žalúdočných a črevných ťažkostiach, posilňuje srdce, upravuje tlak, pôsobí ako prevencia proti rakovine štítnej žľazy, paradentóze, chrípke, ťažkostiam v klimaktériu. Má silné protiparazitické, protipliesňové, protikvasinkové a antibakteriálne účinky, zvyšuje potenciu a libido, je účinný antioxidant, posilňuje imunitu. Skladujeme ho v chladničke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 14.1.2021, 23:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 114 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ďalšie >> |