. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Ivan K. (ikzm1) ID 254041
.
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2012
Naposledy: 14.12.2023 13:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 114
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 114 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ďalšie >>

CUKROVINKY

KOKOSOVÉ GUĽKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóty, puding Dr.Oetker Olé, kakaový likér, strúhaný kokos, zavárané višne, rumová aróma

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame 250 g okrúhlych piškót, 2,5 deci likéru, 100 g nasekaných zaváraných višní, balíček pudingu Dr. Oetker Olé bez varenia a 100 g strúhaného kokosu. Tvarujeme guľky, ktoré obalíme v kokose a odložíme do chladu. Ak chceme nealkoholickú verziu pre deti, namiesto likéru použijeme šťavu z višňového kompótu a pár kvapiek rumovej arómy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2012, 6:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

LINECKÉ KOLÁČIKY II.



POTREBNÉ PRÍSADY

Gustin, hladká múka, práškový cukor, CERA, HERA, vajcia, prášok do pečiva, džem, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto: pol kila hladkej múky, 200 g Gustinu, 250 g práškového cukru, 2 vajcia, pol balíčka prášku do pečiva, 250 g roztopeného 100% tuku CERA, 125 g roztopeného rastlinného tuku Hera alebo Palmarín. Cesto odložíme na dve hodiny do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, vykrajujeme kolieska či iné vzory a pečieme 10 minút pri 170 stupňoch. Upečené a vychladnuté potrieme džemom a zlepíme. Koláčiky nakoniec pofŕkame roztopenou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 19.12.2012, 18:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

LINECKÉ KOLÁČIKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Zlatý klas, hladká múka, práškový cukor, CERA, HERA, vajcia, prášok do pečiva, džem, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto: pol kila hladkej múky, 200 g Zlatého klasu (5 balíčkov alebo 1 krabica), 250 g práškového cukru, 2 vajcia, pol balíčka prášku do pečiva, 250 g roztopeného 100% tuku CERA, 125 g roztopeného rastlinného tuku Hera alebo Palmarín. Cesto odložíme na dve hodiny do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, vykrajujeme kolieska či iné vzory a pečieme 10 minút pri 170 stupňoch. Upečené a vychladnuté potrieme džemom a zlepíme. Koláčiky môžete dozdobiť - pofŕkať roztopenou čokoládou.
Poznámka: ak v Čechách nezoženiete Zlatý klas, použite Gustin od Dr.Oetkera alebo Jemný kukuřičný škrob od Amylonu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.12.2016, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ČOKOLÁDOVÉ PERNÍČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár, cukrárenská ozdoba

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
600 g hladkej múky T650, 300 g práškového cukru, 5 lyžíc medu, 3 vajcia, 1,5 deci oleja, 1 lyžička sódy bikarbóny, 2 lyžičky perníkového korenia, 2 lyžičky mletej škorice, lyžica slivkového lekváru alebo 5 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť lepkavé. Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch.

Plnka a poleva:
10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve, ozdobíme cukrárenskými ozdobami a necháme stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 30.11.2014, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

SYROVÉ SLIMÁČIKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg polohrubej múky, 2 Hery, 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 2 lyžičky soli, 2 lyžičky vegety, sušená pažítka, deci mlieka, 3 syry v črievku Karička alebo Bambino, kvások z 2 balíčkov sušeného droždia, lyžičky cukru a pol deci mlieka, posýpka (sezam, ľan, slnečnica, rasca…)

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesime cesto z kila polohrubej múky, 2 roztopené Hery, 2 celé vajcia, 1 kyslá smotana, 2 lyžičky soli, trochu vegety, sušenú pažítku, deci mlieka, 3 črievka Karička alebo Bambino, kvások z 2 balíčkov sušeného droždia, lyžičky cukru a pol deci mlieka. Necháme hodinku vykysnúť, cesto musí byť lepkavé. Rozdelíme na kúsky veľkosti tenisovej loptičky, rozvaľkáme na kruh 30 cm, nakrájame na osminky, skrútime do slimáka, potrieť žltkom, posypeme strúhaným syrom alebo ľanom, sezamom, rascou, slnečnicou. Pečieme 10 min. pri 160 stupňoch až kým nezhnednú. Sú mäkké, krehké a veľmi chutné …

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

DOMÁCI VIACZRNNÝ CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

Hladká múka T650, soľ, rasca, slnečnicové a tekvicové semienka, voda, olej, sušené droždie, zemiak

POSTUP PRÍPRAVY

Do domácej pekárničky nasypeme pol kila hladkej múky T650, 1 uvarený postrúhaný zemiak, kávovú lyžičku soli, lyžičku rasce, 100 gramov lúpaných slnečnicových a tekvicových semien, 3 deci vlažnej vody, pol deci slnečnicového alebo tekvicového oleja, 7 gramov sušeného droždia. Pečieme na programe Normal, tmavý, 750 gramov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2013, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

VIANOČNÝ NEALKO PUNČ



POTREBNÉ PRÍSADY

Ovocný čaj, jablko, hruška, pomaranč, citrón, cukor, klinčeky, badián, rumová aróma

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci uvaríme ovocný čaj, do neho nakrájame jablká, hrušky, pomaranč a citrón (bez šupky), dochutíme cukrom, celou škoricou, badiánom, klinčekami a pomaly varíme asi hodinu. Do uvareného punču pridáme 2-3 kvapky rumovej arómy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.12.2012, 8:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BANÁNOVÝ BB KOKTAIL



POTREBNÉ PRÍSADY

BB puding, mlieko, banány, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Zo 100 g BB pudingu, litra mlieka a 100 g cukru uvaríme redší puding. Po vychladnutí doň nakrájame 2-3 banány a rozmixujeme ponorným mixérom. Podávame chladené.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.3.2015, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

PIZZA KOLÁČIKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Lístkové cesto, kečup, šunka, syr, vajce, posýpka

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme kečupom, rozložíme naň šunku, plátkový syr a celé zrolujeme. Roládu nakrájame na centimetrové kolieska, ktoré poukladáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom, posypeme posýpkou (sezam, rasca, mak, ľan, slnečnica) a pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri 160 stupňoch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.2.2013, 16:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

CESNAKOVÝ ELIXÍR



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesnak, citróny, med

POSTUP PRÍPRAVY

6 citrónov (bez šupky a jadierok), 30 ošúpaných strúčikov cesnaku a deci medu rozmixujeme na hustú kašu. Nalejeme do pohárika a odložíme do chladničky. Užívame 3 týždne nalačno 1-2 lyžičky denne. Týždeň si dáme pauzu a kúru zopakujeme. Elixír odstraňuje tuk a vápnik v cievach, pôsobí ako prírodne antibiotikum, ničí baktérie a vírusy, prekrvuje organizmus, udržuje správnu hladinu cholesterolu v krvi, pomáha pri žalúdočných a črevných ťažkostiach, posilňuje srdce, upravuje tlak, pôsobí ako prevencia proti rakovine štítnej žľazy, paradentóze, chrípke, ťažkostiam v klimaktériu. Má silné protiparazitické, protipliesňové, protikvasinkové a antibakteriálne účinky, zvyšuje potenciu a libido, je účinný antioxidant, posilňuje imunitu. Skladujeme ho v chladničke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 14.1.2021, 23:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 114 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu