. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 194 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,20 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Zasnežené hovädzie rezančeky



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie mäsko,syr niva,čierne korenie,soľ,smotana na varenie,hl.múka,syr niva

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík je úplne jednoduchý a hlavne veľmi chutný.Mäsko pokrájame na rezančeky,mierne osolíme,pridáme mleté č.korenie,prudko opražíme na oleji,pridáme vývar a podusíme do mäkka.
V smotane vymiešame PL hl.múky,trochu nastrúhanej nivy a pridáme do mäska.Necháme tr.povariť.Podávame s opečenými zemiačikmi a na tanieri mäso dobre zasypeme strúhanou nivou.Dobrú chuť,)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 2.12.2012, 23:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

ROŠTENKA ESTERHÁZY



POTREBNÉ PRÍSADY

Plátky roštenky, soľ, čierne korenie, hl.múka, koreňová zelenina, cibuľa, zrnká čierneho a nového korenia po 4ks, bobkový list, kúsok citrónovej kôry, citrónová šťava, 1,5 dcl, bieleho vina, kyslá smotana ...vývar ...

POSTUP PRÍPRAVY

Roštenky naklepeme, po okrajoch narežeme, osolíme okoreníme, obalíme v múke a prudko opečieme. Osobitne orestujeme koreňovú zeleninu s cibuľou s koerním a bobkovým listom a citronovou kôrou zalejeme vývarom (aj hovädzím). Do tejto zeleniny potom pridáme opečenú roštenku ktorú dusíme do mäkka (ja to robím v patentnom hrnci a naozaj je to super rýchlo). Potom roštenku preložíme , do šťavy pridáme víno citrónovú šťavu prevaríme–-tá vôňa priláka všetko osadenstvo domova (ja som to zmixovala ale originál sa nemixuje) a zahustíme múkou a kyslou smotanou -je to VINIKAJUCE !!! manžel pred konzumáciu nech Vám naleje víno a chváli Vás do neba lebo potom sa už nezmôže na slovo......
Prajem Dobrú chuť!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Sviečkova na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hovädzieho mäsa,2 menšie mrkvy, 1 menši zeler, 1 väčšia cibula, 2 kysle smotany, 1 lyžica hladkej muky,1 lyžica horčice 1 lyžica kryšt, cukru, bobkový list,4-5 ks celeho korenia, mlete biele korenie,citronova šťava, asi 50 g masla, 4-5 ks borievok sušených

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu očistíme a nastruhame, cibulu na drobno pokrájame, maso nakrájame na platky, ktore naklepeme nasolime a posypeme mletým korenim
Do hrnca ja používam len tlakovy si dáme asi 2 lyžice oleja necháme rozpali a sprudka opečieme maso z oboch stran. maso vyberieme na tanier a do hrnca dame spať sťavu ktorú nám maso pustilo, do vypeku pridáme cibulu a osmažime do zlata ked je cibula zlatistá pridáme lyžicu cukru a premiešame poukladáme maso na maso dame zeleninu bobkovy list sol a korenie, borievky,vrstvy opakujeme pokial máme maso, podlejeme vodou alebo vývarom zavrieme hrniec a dusime do makka. potom mäso vyberieme na tanier, vyberieme bobkový list a zeleninu rozmixujeme ponorným mixerom na kasu, pridáme smotanu zmiešanú s hladkou mukou a horčicou. Dame na zeleninu, necháme prejsť varom pridáme asi 2 cm hrubý platok obyčajného masla, citronovú stavu a kto chce ešte aj cukor, pridáme maso aby sa prehrialo a podávame zo žemlovými knedlami.

Sviečkova chuti najlepšie na druhý deň a preto ju varím vždy den dopredu.

Dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Katarina K. (katarina218) ID 25412 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.9.2011, 18:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

trochu iný GULÁŠ - so smotanou



POTREBNÉ PRÍSADY

2kg hovadzie maso nakrájené na kocečky, cibula, 3stručiky cesnaku, masť, paprika, rasca celá, ocot, majorán, smotana kyslá aj sladká, paradajkový pretlak ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ pre fajnšmekrov aj kocečky slaniny, prípadne korenová zelenina

POSTUP PRÍPRAVY

ZOPAR RÁD od skusených kuchárov k vareniu guláša:

1** veeela cibule- zhruba polovica alebo 3/4 hmotnosti mäsa

2** mletu papriku k smaženej cibuli na začiatku pridávame len symbolicky, vačšiu dávku dávame na záver, aby nezhorkla a zostala pekná červená

3**majorán tiež dávame na záver- aby si zachoval svoju aromu a chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Ingrid D. (ingridd) ID 12073 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.6.2011, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovadzie masko na vinovej omacke so smotanou



POTREBNÉ PRÍSADY

chude hovadzie maso, sampinony, slahackova smotana, 200 ml bujonu, 150 ml cerveneho vina, konzervu lupanych paradajok, bazalka, maslo, cukor, sol, korenie, olivovy olej, muka

POSTUP PRÍPRAVY

omacku si pripravime nasledovne:
roztopime maslo, pridame muku a zalejeme bujonom a vinkom. pomaly varime 15 minut, potom pridame paradajky, cukor podla chuti (ja som dala 2 PL), nasekanu bazalku a varime pri nizkej teplote dalsich 30 minut.

maso naklepeme, nakrajame na tenucke rezanceky a opecime na oleji, pridame sampinony a chvilu opekame. zalejeme rozmixovanou omackou a varime kym masko zmakne. ochutime solou, koreniem a zalejeme smotanou v ktorej sme rozmiesali 1 PL muky. nechame prejst varom a je to hotovo.

vhodnou prilohou su cestoviny alebo ryza

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Miriam B. (MiaLia) ID 12273 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.10.2015, 16:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

HOVADZIA SVIECKOVA NA SMOTANE bez múky*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie stehno,soľ,čierne mleté korenie,1-2 ks nové korenie,bobkový list,olej,cibuľa,mrkva,petržlen,zeler,šľahačková smotana,citron,troška cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Na rozpálenom oleji zo všetkých strán opečieme mäso,ktoré predtým osolíme a okoreníme.Dáme na pekáč,pridáme mrkvu,cibuľu,petržlen , zeler a pol citrona,podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme v rúre za občasného podlievania.Ked je mäso mäkké,ale nie rozvárené,vyberieme ho a necháme vychladnúť.Zeleninu bez citrona rozmixujeme,pridáme do nej šľahačkovú smotanu a prevaríme.Dochutíme soľou,korením a citronovou šťavou.Zjemníme štipkou cukru.
Mrkvy má byť aspoň raz toľko ako ostatnej zeleniny.
Podávame s domácou knedľou.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Chili Con Carne ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

polovica cibule * 1 strúčik cesnaku * polovica zelenej a polovica červenej papriky * 1 konzerva červenej fazule * 25 dkg mletého hovädzieho mäsa * polovica konzervy krájaných paradajok * 2 dl zeleninového vývaru / z kocky / * 1 čajová lyžička sušeného oregana * 1 čajová lyžička čili prášku * olej *

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo je výborné na zohriatie so štipkou čili.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 13.10.2011, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

spanielsky vtacik na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

.

POSTUP PRÍPRAVY

spanielsky vtacik -hovädzie mäso/ môze aj bravcove mäso, divina.../ nakrajat na platky , vyklepat/ zvysne mäsko nakrajat na pasiky/, platky osolit, opeprit a potriet horcicou, dat pasik uhorky, vajicko, slaninku,parok a stocit do batôzka , prichytit ihlicou alebo nitou..v hrnci spenime na oleji cibulu, pridame batôzky,
poobraciame s kazdej strany, kym sa trosku stiahnu a chytia farbu..pridame zvysne nakrajane uhorky, vajicko, slaninu a parok, premiesame a vsetko podlejeme vodou..dusime do mäkka, ked je mäsko mäkke, batôzky vyberieme / aby sa lahsie zahustovalo/ a omacku zahustime sladkou smotanou + muka + sladka cervena paprika...odstavime a do omacky zamiesame velku lyzicu horcice a batôzky vlozime spät ..podavame s knedlou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Roštenka na červenom víne s cícerovým pyré ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g roštenky * hladká múka na obalenie * olej * červené víno * jalovec * med * tymián * vývar * veľká cibuľa * ............PYRÉ : konzerva cíceru * 3 zemiaky * kúsok masla * soľ *

POSTUP PRÍPRAVY

Po dlhej dobe som pripravovala hovädzie mäso. Inšpirácia z TV Paprika. Jedným slovom mňam. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 19.9.2013, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie so zeleninou + yorkshire pudding



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovadzie maso ( mohlo by byt aj bravčove),slaninka,cibula,koreniny,sol PRÍLOHA:zemiaky,mrkva,petržlen,zeler,cesnak,cibula,rozmarín,tymian,rasca,olej YORKSHIRE PUDDING: 110 g hl.muky,2 vajíčka,300 ml studeneho mlieka,vačšia štipka soli,olej DRESING:kysla smotana, 1 čl chrenu,2 čl horčice

POSTUP PRÍPRAVY

Angličani hovadzinu pečú v rure ale ja som dusila v tlakači (pre istotu) ale ak mate kvalitne masko možete ho upect.Maso som nakrajala na rezne ,naklepala a na oleji opražila aby sa zatiahlo.Potom ho nasolíme,nakoreníme.Vypek prelejeme do kuchty a na nom opražime slaninku a cibulu.Pridame maso a zalejeme hovadzím vyvarom.Dusime do makka.Nakoniec maso vyberieme a omačku zahustíme mukou alebo škrobom.Ešte dochutíme ak treba.Zemiaky,mrkvu.petržlen,cibulu a zeler nakrajame na približne rovnake kusky.Nasypeme do pekača,pridame cesnak v šupke,bylinky,sol,korenie,rascu a olej.Všetko dobre premiešame a dame piect na 200 st ,asi za hodinku by to malo byt hotové.Medzitym si pripravíme cesto na pudding.Muku si dame do misy,pridame sol,vajička a mlieko.Dobre vymiešame.Je to riedke ale tak to ma byt.Šupneme to na 1/2 hodinku do chladničky.Do formičiek v ktorych budeme piect (mozu to byt zapekacie šalky alebo muffin formičky) nalejeme asi 1/2 čl oleja.Vložíme do rury vyhriatej na 220 st,nechame asi 5-7 minut a ked sa bude z oleja dymit tak nalejeme cesto do formičiek tak do 1/3-1/2.Teplotu znížime na 200 a pečieme 20 minut.Počas pečenia ruru neotvarajte lebo klesnu !!Najlepšie podavat hned po upečení. Dresing vymiešame a prelejeme ním masko na tanieri.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 24.7.2010, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 194 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,20 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu