končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,38 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
STERILIZOVANÁ ČERVENÁ KAPUSTA k pečenému mäsu /polotovar/POTREBNÉ PRÍSADY 5kg červenej kapusty Nálev: 2 litre voda, 1/2 litra ocot, 120g soľ, 200g kryšt.cukor, 2dcl olej POSTUP PRÍPRAVY Kapustu nakrájame a zalejeme horúcim nálevom - všetky suroviny na nálev spolu rozvaríme. Občas premiešame a necháme stáť do vychladnutia. Dáme do pohárov uzatvorime a sterilizujeme cca 1/2 hodiny. Keď potrebujeme k mäsu postupujeme nasledovne: Na troche oleja orestujeme do sklovita na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu z pohára a dusíme do mäkka. Podľa chute pridáme mletú rascu, ocot, cukor - kto ako má rád. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Helena B. (hela2) ID 37749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 6.3.2009, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zavárané orechy – spôsob uskladnenia vylúpaných orechovPOTREBNÉ PRÍSADY vylúpané, vyschnuté vlašské orechy POSTUP PRÍPRAVY Orechy dáme do čistých suchých fliaš. Zavíčkujeme a sterilizujeme v pare 20 min. Vyberieme a prevrátime aby riadne chytilo víčko. Takto orechy nezostarnú, nezhorknú nezožltnú a vydržia celú zimu. Takto isto sa dajú zavariť aj sušené huby OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 2.1.2021, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Farebná čalamádaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kusy červenej papriky, 2 kusy zelenej papriky, 2 kusy žltej papriky, 250 g bielej kapusty, 4 cibule, 1 menšia cuketa, 1 šalátová uhorka, 2 feferónky, 4 mrkvy, sladkokyslý nálev urobený podľa Deka POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu si očistíme, papriku a kapustu pokrájame na tenké pásiky, cibuľu, cuketu, uhorku a mrkvu na kolieska. Všetko spolu premiešame a naplníme do pohárov. Poháre zalejeme sladkokyslým nálevom, ktorý si pripravíme podľa návodu na obale. Sterilizujeme 15-20min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 19.8.2010, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Rýchly ríbezľový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg ríbezlí, 1 želírovací cukor (500g) POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi rýchly, určite ho mnohé poznáte, ale robila som ho prvý krát, (doteraz som vždy brala hotové od mamy), tak možno sa niektoré odhodláte aj vy....za 30minút bol už aj vo fľaškách OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Zuzana L. (zanabela) ID 17727 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 3.7.2017, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Diabolské tousty-pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg paradajky,2kg papriky,5feferoniek,5 cibulí,3hlavičky cesnaku,2 kuraci luncheon v konzerve, 2dcl oleja, 1deko(nakladač zeleniny) POSTUP PRÍPRAVY Ja robím pol dávky pikantné a pol dávky nepikantné. Všetko načistíme a spolu pomelieme.Varíme 1hodinu odkryté. Naplníme do pohárov a sterilizujeme 30minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Viera D. (Scarlettka) ID 58854 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 21.12.2012, 16:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jablková nutelaPOTREBNÉ PRÍSADY 2kg jabĺk°°°750g cukru°°°3 vanilkové cukry°°°2 čoko pudingy°°°150g kakaa°°°100g mletých orieškov /mandlí/ 1 SALKO°°°2dl vody POSTUP PRÍPRAVY Tak keď som tu hodila super briošku, tak už si ju aj niečim dobrým namažme:-). Jedna nutela na MMB je bez obrázkov, druhá s inými ingrediencami... Zdroj: prozeny.cz OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 31.10.2013, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
JABLKOVÝ KOMPÓTPOTREBNÉ PRÍSADY jabĺčka, citróny, kryštálový cukor, voda, klinčeky POSTUP PRÍPRAVY Jabĺčka očistíme a nakrájame na mesiačiky. Z cukru a vody si uvaríme nálev ( na jeden hrček cukru idú dva hrnčeky vody) pridáme pár kúskov klinčekov necháme prevariť 2-3min. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do pripravených fliaš dáme naspodok plátok citrónu, poukladáme pokrájané jabĺčka navrch dáme opäť plátok citrónu (aby nám jabĺčka nezhnedli). Zalejeme pripraveným vychladnutým nálevom (bez klinčekov tie vyhodíme). Dáme sterilizovať stačí 20min. A máme hotovo.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 11.10.2013, 15:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Rýchly a výýýborný banánový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 850g banánov (ja som dala polovicu banánov a polovicu jabĺk a je to tiež super!!!), šťava z jedného citróna, 1/8l vody, 1 Gelfix 2:1, 500g kryšt. cukru, 3-4 PL rumu POSTUP PRÍPRAVY Viem, že to nie je bežný druh džemu, ale čo s banánmi, ktoré na tretí deň rodinka už nechce, lebo sa na nich začínajú tvoriť čierne bodky... Ale hlavne je to moja chyba! Načo kupujem banány, keď prepuklo obdobie jahôd a čerešní... Recept som si upravila z receptára Dr. Oetkera a je ozaj VYNIKAJÚCI! A hlavne rýchly. Banány olúpeme, vidličkou alebo rukou roztlačíme, pridáme nastrúhané jablká, prilejeme vodu a šťavu z citróna, premiešame. Dáme na sporák a prisypeme Gelfix zmiešaný s cukrom. Za stáleho miešania povaríme 3 minútky. Po odstavení z ohňa pridáme rum (ak máte ovšem dospelé deti!), chuť sa tým krásne zvýrazní. Nalejeme do pohárov, na 5 minút otočíme hore dnom a fertig. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 9.6.2012, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Paradajková pasta na cestoviny, pizzu (podľa Zlatica K. (kelka23) ID 44449)POTREBNÉ PRÍSADY paradajky, cibuľa, mrkva a môj dodatok - hlávka cesnaku, soľ - všetky ingrediencie tak "bajočko" POSTUP PRÍPRAVY orestujeme cibuľku, vložíme mrkvu, pridáme paradajky - mne sa veru nechcelo šúpať, tak som ich len pokrájala, a dusíme, kým nevydusíme vačšinu tekutiny. Na záver pridáme cesnak a všetko rozmixujeme. Naplníme poháre a sterilizujeme asi 5-10 min...Mňam, neodolala som a hneď som si uvarila aj cestovinky. Vďaka KELKA23... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Slavka H. (hoska) ID 31567 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 16.9.2009, 15:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nátierka na topeničky od SabínyPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg mletého bravčového mäsa, 1 kg červenej papriky (kápie), 1 kg rajčín, 4 ks zelenej papriky, 1 nakladač, feferónka (nemusí byť ak je to aj pre deti), 5 strúčikov cesnaku, 4 ks cibule, 2 dl oleja POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu (okrem oleja) pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme variť. Po hodine varenia pridáme 2 dl oleja, ak bolo mäso tlstejšie, tak pridáme len deci oleja. A varíme ešte pol hodinku, no môžme aj dlhšie, ale tá hodina a pol dokopy stačí. Dáme do pohárikov a zavaríme. Ja som zavárala pri 100 stupňoch 20 minút. Z tejto dávky mi vyšlo 5 trojdecových pohárikov a 11 dvojdecových. Recept mám od švagrinej, nátierku používa na topinky, ale i do omáčky na špagety. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Renáta C. (gucz) ID 51988 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 1.12.2013, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,38 ďalšie >> |