. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 373 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,38 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

STERILIZOVANÁ ČERVENÁ KAPUSTA k pečenému mäsu /polotovar/



POTREBNÉ PRÍSADY

5kg červenej kapusty Nálev: 2 litre voda, 1/2 litra ocot, 120g soľ, 200g kryšt.cukor, 2dcl olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu nakrájame a zalejeme horúcim nálevom - všetky suroviny na nálev spolu rozvaríme. Občas premiešame a necháme stáť do vychladnutia. Dáme do pohárov uzatvorime a sterilizujeme cca 1/2 hodiny.
Keď potrebujeme k mäsu postupujeme nasledovne:
Na troche oleja orestujeme do sklovita na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu z pohára a dusíme
do mäkka. Podľa chute pridáme mletú rascu, ocot, cukor - kto ako má rád.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Helena B. (hela2) ID 37749 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.3.2009, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané orechy – spôsob uskladnenia vylúpaných orechov



POTREBNÉ PRÍSADY

vylúpané, vyschnuté vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Orechy dáme do čistých suchých fliaš. Zavíčkujeme a sterilizujeme v pare 20 min. Vyberieme a prevrátime aby riadne chytilo víčko. Takto orechy nezostarnú, nezhorknú nezožltnú a vydržia celú zimu. Takto isto sa dajú zavariť aj sušené huby

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 2.1.2021, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Farebná čalamáda



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kusy červenej papriky, 2 kusy zelenej papriky, 2 kusy žltej papriky, 250 g bielej kapusty, 4 cibule, 1 menšia cuketa, 1 šalátová uhorka, 2 feferónky, 4 mrkvy, sladkokyslý nálev urobený podľa Deka

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu si očistíme, papriku a kapustu pokrájame na tenké pásiky, cibuľu, cuketu, uhorku a mrkvu na kolieska. Všetko spolu premiešame a naplníme do pohárov. Poháre zalejeme sladkokyslým nálevom, ktorý si pripravíme podľa návodu na obale. Sterilizujeme 15-20min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 19.8.2010, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Rýchly ríbezľový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg ríbezlí, 1 želírovací cukor (500g)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi rýchly, určite ho mnohé poznáte, ale robila som ho prvý krát, (doteraz som vždy brala hotové od mamy), tak možno sa niektoré odhodláte aj vy....za 30minút bol už aj vo fľaškách

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Zuzana L. (zanabela) ID 17727 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 3.7.2017, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Diabolské tousty-pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg paradajky,2kg papriky,5feferoniek,5 cibulí,3hlavičky cesnaku,2 kuraci luncheon v konzerve, 2dcl oleja, 1deko(nakladač zeleniny)

POSTUP PRÍPRAVY

Ja robím pol dávky pikantné a pol dávky nepikantné. Všetko načistíme a spolu pomelieme.Varíme 1hodinu odkryté. Naplníme do pohárov a sterilizujeme 30minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Viera D. (Scarlettka) ID 58854 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.12.2012, 16:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jablková nutela



POTREBNÉ PRÍSADY

2kg jabĺk°°°750g cukru°°°3 vanilkové cukry°°°2 čoko pudingy°°°150g kakaa°°°100g mletých orieškov /mandlí/ 1 SALKO°°°2dl vody

POSTUP PRÍPRAVY

Tak keď som tu hodila super briošku, tak už si ju aj niečim dobrým namažme:-). Jedna nutela na MMB je bez obrázkov, druhá s inými ingrediencami...
Zdroj: prozeny.cz

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 31.10.2013, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

JABLKOVÝ KOMPÓT



POTREBNÉ PRÍSADY

jabĺčka, citróny, kryštálový cukor, voda, klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

Jabĺčka očistíme a nakrájame na mesiačiky. Z cukru a vody si uvaríme nálev ( na jeden hrček cukru idú dva hrnčeky vody) pridáme pár kúskov klinčekov necháme prevariť 2-3min. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do pripravených fliaš dáme naspodok plátok citrónu, poukladáme pokrájané jabĺčka navrch dáme opäť plátok citrónu (aby nám jabĺčka nezhnedli). Zalejeme pripraveným vychladnutým nálevom (bez klinčekov tie vyhodíme). Dáme sterilizovať stačí 20min. A máme hotovo....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 11.10.2013, 15:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Rýchly a výýýborný banánový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

850g banánov (ja som dala polovicu banánov a polovicu jabĺk a je to tiež super!!!), šťava z jedného citróna, 1/8l vody, 1 Gelfix 2:1, 500g kryšt. cukru, 3-4 PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Viem, že to nie je bežný druh džemu, ale čo s banánmi, ktoré na tretí deň rodinka už nechce, lebo sa na nich začínajú tvoriť čierne bodky... Ale hlavne je to moja chyba! Načo kupujem banány, keď prepuklo obdobie jahôd a čerešní... Recept som si upravila z receptára Dr. Oetkera a je ozaj VYNIKAJÚCI! A hlavne rýchly.

Banány olúpeme, vidličkou alebo rukou roztlačíme, pridáme nastrúhané jablká, prilejeme vodu a šťavu z citróna, premiešame. Dáme na sporák a prisypeme Gelfix zmiešaný s cukrom. Za stáleho miešania povaríme 3 minútky. Po odstavení z ohňa pridáme rum (ak máte ovšem dospelé deti!), chuť sa tým krásne zvýrazní. Nalejeme do pohárov, na 5 minút otočíme hore dnom a fertig.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 9.6.2012, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Paradajková pasta na cestoviny, pizzu (podľa Zlatica K. (kelka23) ID 44449)



POTREBNÉ PRÍSADY

paradajky, cibuľa, mrkva a môj dodatok - hlávka cesnaku, soľ - všetky ingrediencie tak "bajočko"

POSTUP PRÍPRAVY

orestujeme cibuľku, vložíme mrkvu, pridáme paradajky - mne sa veru nechcelo šúpať, tak som ich len pokrájala, a dusíme, kým nevydusíme vačšinu tekutiny. Na záver pridáme cesnak a všetko rozmixujeme. Naplníme poháre a sterilizujeme asi 5-10 min...Mňam, neodolala som a hneď som si uvarila aj cestovinky.
Vďaka KELKA23...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Slavka H. (hoska) ID 31567 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 16.9.2009, 15:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Nátierka na topeničky od Sabíny



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg mletého bravčového mäsa, 1 kg červenej papriky (kápie), 1 kg rajčín, 4 ks zelenej papriky, 1 nakladač, feferónka (nemusí byť ak je to aj pre deti), 5 strúčikov cesnaku, 4 ks cibule, 2 dl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu (okrem oleja) pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme variť. Po hodine varenia pridáme 2 dl oleja, ak bolo mäso tlstejšie, tak pridáme len deci oleja. A varíme ešte pol hodinku, no môžme aj dlhšie, ale tá hodina a pol dokopy stačí. Dáme do pohárikov a zavaríme. Ja som zavárala pri 100 stupňoch 20 minút. Z tejto dávky mi vyšlo 5 trojdecových pohárikov a 11 dvojdecových. Recept mám od švagrinej, nátierku používa na topinky, ale i do omáčky na špagety.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Renáta C. (gucz) ID 51988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 1.12.2013, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 373 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,38 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu