končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 97 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Jablkovo-jablkové muffinsPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 hrnčeka Hery (môže byť aj olej), 1/2 hrnčeka kryšt.cukru, 2 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 2 vajíčka, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, mlieko podľa potreby Plnka: jedno stredné jabĺčko, mletá škorica, kryšt.cukor),môžete pridať aj hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie na cesto zmiešame. Jabĺčko nakrájame na menšie kocky a zmiešame so škoricou a cukrom. Pripravíme si formu na muffiny. Pomiešané cesto dáme do formy, ale nie celé. Potom tam pridáme jablká. Zalejeme jablká zvyšným cestom a dáme piecť.Dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.10.2010, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Diviak na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY Toľko som hľadala recept na diviaka,až som sa rozhodla pre klasiku. * (500 g) mladé diviačie mäso * (40 g) údená slanina * (40 g) masť * (50 g) cibuľa * (100 g) koreňová zelenina * celé čierne korenie * (1 ks) bobkový list * soľ * (0, 25 l) kyslá smotana * (30 g) hladká múka * ocot * cukor POSTUP PRÍPRAVY Umyté mäso si prešpikujeme so slaninou, kt. sme si nakrájali na plátky. Do hrnca si vložíme hrudku masti, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, zeleninu, kt. sme si očistili a postrúhali(alebo kúpime mrazenú:), celé čierne korenie, bobkový list, soľ, prilejeme horúcu vodu a necháme celú zmes podusiť. Ak je mäso mäkké, vyberieme ho,zeleninu rozmixujeme, do šťavy primiešame smotanu spolu s múkou, ocot, cukor a privedieme k varu.. Hotové jedlo servírujeme spolu s knedľou a borievkami,kt.jedlu dodajú výbornú chuť. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 27.4.2011, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Karamelovo-slivkováPOTREBNÉ PRÍSADY Nezvyčajná kombinácia,ale stojí za vyskúšanie.Chcela som tortičku trošku osviežiť,tak som pridala to,čoho som mala mom.najviac,slivky.Plnku som našla tu,ale ani za svet ju teraz nemôžem nájsť.Skaramelizovala som cukor,rozdrvila tĺčikom na malé kúsky a postupne zašľahala do hmoty z vajíčok,ktoré som miešala nad parou.Išlo tam maslo a karamelový puding.Ale koľko čoho,to už netuším.Ale plnka bola fantastická!!!Na korpus asi máte každá svoj overený receptík...mne sa veľmi nepodaril:)) POSTUP PRÍPRAVY x) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (24) posledné: 31.1.2011, 0:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Farárske reznePOTREBNÉ PRÍSADY Prečo Farárske,tak to teda netuším.Už dááávno som ich našla na nejakej stránke a pár krát som ich aj robila.Nič zložité ,ale chutné.Takže potrebujeme: bravčové karé asi 6.rezňov, syr údený 20 dkg ,250 ml smotana sladká, cibuľa 3 ks ,horčica 2 pol. lyžice, múka hladká 1 pol. lyžice ,olej ,soľ ,čierne korenie mleté POSTUP PRÍPRAVY Mäso nareže na plátky, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Z jednej strany mäso pomúčime a pomúčenou stranou poukladáme na jemne naolejovaný pekáč. Potrieme dijonskou horčicou, hustejšie poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu, posypeme na hrubo postrúhaným syrom a zalejeme smotanou. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 200 stupňoch 40 minút prikryté alobalom. Alobal odstránime a necháme zapiecť ešte cca 20 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 520 návštěvníkov) KOMENTÁRE (200) posledné: 5.8.2016, 0:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Zdeňkova KulajdaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrste sušených húb(ak máte čerstvé,polievočka bude ešte chutnejšia),cibuľka,soľ,kmín,4 zemiaky,2 PL hladkej múky,2 kyslé smotany,vajce POSTUP PRÍPRAVY Huby zalejeme asi 1L vody,osolte,pridajte na drobno nakrájanú cibuľku a chvíľu povarte.Pridajte kmín,zemiaky a varte,kým niesu mäkké. Múku rozmiešajte v smotane a za stáleho miešania vylejte do polievky.Chvíľu povarte a na koniec pridajte vajíčko a premiešajte.Dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 26.11.2012, 22:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nepečená torta s jahodamiPOTREBNÉ PRÍSADY Nieje síce sezóna,ale aj tak som ju vyskúšala.Použila som jahôdky z mrazničky.A šťavu,čo po nich zostala som dala do plnky:) Takže,na korpus som použila:4oog sušienok,4PL mlieka,160g masla Plnka:1 smotana na šľahanie, 2 pochúťkové smotany, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 stužovač šľahačky (Dr. Oetker Smeta-fix), ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: 1 červené tortové želé (Dr. Oetker), 250 ml vody, 2-3 lyžice cukru POSTUP PRÍPRAVY Sušienky rozdrvíme a zmiešame s mäkkým maslom a vlažným mliečkom.Tortovú formu namažeme maslom a vysypeme práš.cukrom.Sušienkovú hmotu natlačíme do formy a dáme na 30min.stuhnúť. Plnka:Do smotany na šľahanie vmiešame stužovač a spolu to vyšľaháme. Potom do šľahačky vmiešame dve pochúťkové smotany, cukor a vanilkový kaviár (semienka z rozrezanej vanilkovej tobolky). Všetko spolu dobre premiešame.Na stuhnutý korpus naukladáme kúsky ovocia - podľa vlastnej chuti a fantázie a dáme vanilkovo-smotanovú plnku. Tortu vložíme do chladničky. Pripravíme si polevu - tortové želé podľa návodu: Obsah sáčku zmiešame s 2-3 lyžicami cukru, pridáme 250 ml vody a dôkladne premiešame. Za stáleho miešanie privedieme k varu a varíme ešte asi 1 minútu. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. Keď je želé vlažné, zalejeme ním plnku na torte. Tortu zase vložíme na minimálne 2-3 hodiny do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 4.5.2011, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slivkový tarte tatinPOTREBNÉ PRÍSADY Inšpirovala ma pôvodne Zuzana C. (zch) ID 21747 Kalifornský slivkový koláč s mandľovým cestom a karamelovými slivkami,ale trošku som ho zmenila.Takže:600g sliviek(ja som dal koľko vošlo:), 4 PL masla, 150g hnedého kryštálového cukru......CESTO: 130g masla, 125g cukru, 1vanil. cukor, 2 vajcia, 100ml mlieka, 170g polohr. múky, 2ČL prášku do pečiva, 50g mletých mandlí(Ja som dala orechy a vďaka ním bol koláčik FANTASTICKÝ!!!!!!), štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Na panvici som rozpustila maslo,pridala cukor a snažila sa urobiť karamel(neviem prečo,ale maslo sa mi oddelilo)Slivky som na husto uložila do tortovej formy a popolievala karamelom.Pripravíme si cesto. Vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme vanilk. cukor, vajcia a miešame, kým nevznikne rovnomerná hmota.Pridáme mlieko....dobre vymiešame, múku, PDP, mleté orechy a soľ a zasa dobre premiešame. Cesto rovnomerne dáme na slivky v karamele.Povrch vyhladíme. Vložte do predhriatej rury na 180°c a pečte 35 minút. Štava vystupujúca na okraji by mala mierne klokotať,preto som podložila ešte plech.A dobre som urobila:) Niekoľko minút necháme vychladnúť a preklopíme na podnos. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 20.8.2013, 23:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hubový gulášPOTREBNÉ PRÍSADY Fotka je nepodarená,ale neskoro som si to všimla.Guláš už bol fuč:)Takže potrebujeme:200 g cibule, 400 g miešaných lesných húb, 100 g čerstvých šampiňónov(ja som nemala,tak som nedala:), 150 g zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, hubové korenie, mletú sladkú červenú papriku, olej, petržlenovú vňať, bobkový list, 100 g farebných paprík POSTUP PRÍPRAVY Očistenú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme na väčšie kúsky pokrájané huby , posolíme, poprášime mletou sladkou červenou paprikou a spolu opečieme.Zalejeme vodou a necháme zovrieť. Potom vložíme nakrájané zemiaky, pokrájané farebné papriky, bobkový list, ochutíme hubovým korením a spolu uvaríme domäkka.Na záver posypeme mletým čiernym korením.Dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 19.10.2010, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Nakladaný syr Balkánskeho typuPOTREBNÉ PRÍSADY Väčšinou robím Plesnivec,alebo Hermelín,ale tentokrát som vyskúšala Zrejúci syr balkánskeho typu.Nedávam veľa korenín,aby vynikla lepšie chuť syra a cesnaku,) Takže dávam len syr,cesnak,cibuľku,niekedy celé čierne korenie,niekedy papriku,alebo vegetu a olivový olej. POSTUP PRÍPRAVY ,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 21.9.2010, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečená krkovičkaPOTREBNÉ PRÍSADY Krkovičku s kosťou,veľa cesnaku,cibule,korenia,soľ POSTUP PRÍPRAVY Chcela som sa pozrieť,ako pečiete mäsko vy,ale takúto klasicu som tu nenašla.(možno som slepá:)Tak som aspoň napísala,ako pečiem ja,možno niekomu pomôžem. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 1.11.2011, 22:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 97 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >> |