. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 110 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

TORTY

Gaštanovo - smotanová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

PIŠKÓTA: * 4 vajíčka * 120g pr.cukru * 120g pol.múka * 2 ML PDP * 2 PL kakao * .......... GAŠTANOVO-SMOTANOVÁ PLNKA: * 250g gaštanové pyré * 1 vanilk.cukor * 1-2 PL pr.cukor * 125g maslo * 200g kyslá smotana * ........ SMOTANOVÁ PLNKA : * 250ml šľahačková smotana * 200g kyslá smotana * 1 stužovač * 1 vanilkový cukor * .......... dlhé piškóty, pikantný džem

POSTUP PRÍPRAVY

- pre žabky za vysvedčenie .....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 103 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (106) posledné: 27.10.2013, 7:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Roláda z orezkov s gaštanovým krémom a banánom



POTREBNÉ PRÍSADY

Orezky zo zákuskov, alebo nejaký upečený nepodarok, čokoládový puding uvarený v káve, na plnku - 3-4 dl mlieka, 1 vanilkový puding, 1 maslo (250g), 1 gaštanové pyré, 3 PL kryš. cukru, banány

POSTUP PRÍPRAVY

Z orezkov robievam najčastejšie tieto rolády, ale bez banánov, ktoré dám potom do mrazáku a už len vyťahujem, keď je príležitosť, alebo dám synom na internát. Už sa mi zas nakopilo kopec orezkov a pretože má dnes manžel meniny, urobila som mu do práce tieto rolády, úliky, ktoré som tiež plnila gaštanovým krémom a guľky, obalené v kokose, do ktorých som dala nahrubo pomleté mandle, sušené marhule a ananás. PLNKA - Mlieko s cukrom a pudingom uvaríme, potom pridáme do vychladnutého maslo a gaštanové pyré, rozmixujeme. Cukru som dala preto tak málo, lebo pyré býva sladké.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (86) posledné: 23.2.2013, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládovo - gaštanová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Originál recept: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22673 - ja som si prácu zjednodušila a upiekla som len obyčajnú kakaovú piškótu - nabudúce už budem možno odvážnejšia a upečiem ju presne podľa receptu :o))) - JE VÝBORNÁÁÁ

POSTUP PRÍPRAVY

Adriana S. (adrika280) ID 34442

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22673

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra P. (alebat) ID 55021 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 31.1.2010, 23:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Twister - Famozna cokoladovo-gastanova torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Spodny korpus: 150 g polohr. muky, 60 g cukru (moze byt jemna krupica), 60 g masla, 1 KL PRDOPEC.(PRDOPEC=prasok do peciva), 1 vajce Piskota: 5 vajec, 5 PL kopcovitych cukru, 5 PL zarovnanych polohr. muky, 1 PL kakaa, stipka soli do bielok. K trojakej plnke: 600 ml slahackovej smotany ( ja som mala 2x284ml a bohate stacilo), 3 smetafixy, 750 g mascarpone ( ja som pouzila tvaroh Quark), 200 g horkej cokolady, 200 g bielej (prip. mliecnej) cokolady, 250 g gastanoveho pyre, 1-2 PL rumu (prip. rumova esencia) 2PL pr. cukru, papier na pecenie, tortova forma s odopinatelnym bokom o priemere 24 cm, dva cukrarenske sacky (ak nemate dva , posluzia aj z tvrdsieho igelitu, prip euroobal)

POSTUP PRÍPRAVY

Na tuto torticku som sa odhodlavala dost dlho. Nakoniec odvaha prisla. Viem, viem, ze vzhladovo sa mi moc nevydarila. Iste, keby ju robila robila napr. Evulqa T., tak by vzhladovo vyzerala urcite omnoho lepsie. Nepodarila sa mi moc ta spirala na priklope. Ruky sa mi triasli ako nejakej alkacke a to mi ten moj drahy ani len poldeci neulial, aby mi robota isla lepsie. Aspon by som sa mala naco vyhovorit:). No, koniec koncov nemienim ju prihlasit na Miss torta:), ani do ziadnej inej sutaze, ale jej famozna chut mi neda, aby som sa s vami nepodelila o tento skvely receptik

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 293 návštěvníkov)

Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (371) posledné: 13.10.2016, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanová torta - NEPEČENÁ, jednoduchá a rýchla, chutná, svieža!



POTREBNÉ PRÍSADY

1 krabica čajové sušienky Esíčka (neodporúčam nahradiť piškótami, nie je to vôbec ono), 1 maslo 125g + ak je zmes suchá a sypká pridáme aj viac, aby bola vláčna, 2 gaštanové pyré (teda 2x250g), 3 smotany na šľahanie, stužovač šľahačky (príslušné množstvo na tri šľahačky), džem alebo zaváranina najlepšie červený sladkokyslejší, ja mám najradšej jahodu ale dobrá je napríklad aj višňa, čokoláda na postrúhanie a ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Esíčka vysypeme do misy, rozmrvíme najemno rukami alebo niečím roztlačíme. Pridáme zmäknuté maslo, vypracujeme na hmotu. Natlačíme na spodok tortovej formy. Navrch natrieme džem alebo rozotrieme zaváraninu. Zmrznuté gaštanové pyré nahrubo nastrúhame a natlačíme do tortovej formy napevno (aby sa potom pri krájaní rez nerozsypal). Šľahačky vyšľaháme so stužovačom (nesladíme ich, môžeme ovoňať vanilkou) a hotovú šľahačku dáme do tortovej formy navrch na gaštanové pyré. Dozdobíme strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky na cca hodinku, ak vydržíme, ak nevydržíme, podávame hneď :)))
Krásne vyzerá celkovo aj na reze a je úžasná, vynikajúca, osviežujúca, rýchla a jednoduchá na prípravu, proste skvelý zákusok nielen ku káve!
Recept mám od kamarátky L, ktorej týmto ďakujem :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 117 návštěvníkov)

Aba F. (ababazarik) ID 18726 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 19.4.2016, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechové rohlíčky, gaštanové guličky



POTREBNÉ PRÍSADY

1. Orechové rohlíčky: 280 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g orechov, 2 žĺtky, 220 g masla. 2. Gaštanové guličky: 1 balík piškót, 1 kocka gaštanového pyré, 1 vanilkový cukor, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 40 g roztopeného masla, rum, čokoláda na polevu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Orechové rohlíčky: Všetky suroviny spolu vymiesime na hladké cesto a napĺňame do formičiek. Ja mám silikónový plech, čiže mastenie nie je potrebné a rohlíčky z neho sami utekajú von. Pečieme pri teplote 160 stupňov dozlatista. Okraje rohlíkov po dopečení namáčame do čokolády.

2. Gaštanové guličky: Všetky suroviny spolu vymiešame, vypracujeme cest, z ktprého tvarujeme guličky. Necháme stáť v chlade celú noc a na druhý deň oblievame čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Katarína Š. (winslet) ID 67466 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 8.1.2014, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kakaovo-gaštanové kolieska



POTREBNÉ PRÍSADY

360g hladkej muky (cast sa moze nahradit celozrnnou,ale potom treba do cesta pridat trochu mlieka) * 300 g masla alebo palmarinu * 120 g prask.cukru * 100 g mletych orechov * 50 g kakaa * 1 zltok ***** gastanovo-maslovy krem: gramaz neviem,robila som od oka, ale vymiesame si zmaknute maslo (kravske) a rozmrazene gastanove pyre, podla chuti pridame par kvapiek rumu, cukor netreba,pyre je sladke dost. ja som dala maslo a pyre asi v pomere 1:2

POSTUP PRÍPRAVY

Moj dnesny pokus, zajtra dopisem,ako sa to sprava dalej ,o))) keksiky su dobre aj same o sebe, take jemne sladke, dost kakaove, super ku kave. Mne tam velmi zapasovala celozrnna muka, nie vela,mozno 50-60g.
Tiez sa mozu zlepovat dzemom,ale kupila som gastanove pyre,tak som chcela vyskusat a chuti to spolu uuuuuzasne :-p
Rozpis surovin je na celu davku, ja som robila 2/3-novu a kolacikov je celkom dost.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 7.6.2012, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

moje "ježkové klbkovanie"a gaštanové guľkovanie



POTREBNÉ PRÍSADY

žienky ďakujem za nápadíky-klbkám som neodolala a sú neodolateľnééééééééé!!!!!!Ja so robila polovicu s kakaovým pudingom a polovicu s vanilkovým a sú mňamkovééééééééééééé!!!!! Kedže každý rok robím gaštanové guľky tak som výskúšala aj gaštanových ježkov a urobila som aj gaštanové hlavičky8-))))))

POSTUP PRÍPRAVY

Prajem všetkým žienkam Krááááásne vianoce a ďakujem za skveléééééé náááápadíky na super mňamky!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Andrea H. (AdaHeis-metráž) ID 99318 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 5.2.2010, 22:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Úliky z orezkov a gaštanového pyré



POTREBNÉ PRÍSADY

orezky, gaštanové pyré, piškótové omrvinky 2 ks čokoládový puding, malé a veľké piškóty, plnka - 1 gaštanové pyré, 1 malé maslo, mala som aj zbytok čokoládového krému, poleva - 200 g čokolády, cera podľa potreby, ozdoby

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes mi mamina poslala orezky z pečenia, tak som ich zarobila a vyskúšala nové formičky na úliky, ktoré som veľmi dlho zháňala.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (50) posledné: 18.11.2012, 15:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Gaštanové rožteky



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg hery, 25 dkg práškového cukru, 30 dkg gaštanového pyré, 30 dkg polohrubej múky, 3 žĺtky, 1 vanilkový cukor, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a so žĺtkami. Postupne pridávame gaštanové pyré a múku. Vypracujeme cesto, z ktorého vyformujeme rožteky. Pečieme na mastnom papieri pri teptote 180 C.
Upečené rožteky môžeme obaliť v práškovom cukre alebo konce namáčame do čokoládovej polevy

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 18.12.2018, 9:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 110 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu