. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 159 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,16 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

OVOCNÉ KNEDLE


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500ml mlieka, 100g detskej krupice, 300g polohrubej múky, 1 vajce, soľ, 500g ovocia /jahody,marhule slivky.../ 2 pl masla, práškový cukor, strúhanka alebo mak na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu a necháme ju takmer vychladnúť. Pridáme múku, vajce, trochu soli a vypracujeme cesto /nesmie sa lepiť na ruky/. Na múkou posypanej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, pokrájame ho na štvorce.Vykostkujeme ovocie obalujeme a tvarujeme gule.Varíme v mierne osolenej vode, kým neplávajú na povrchu.Vyberieme ich sitkom, dáme do misy, polejeme rozpusteným maslom a posypeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Klaudia M. (kajatt) ID 146065 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.5.2012, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Francúzke zemiaky ozaj šťavnate :-) podla Martina P. (Mata406)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

nieže by sme nerobievali francuzke zemiaky,ale tieto chutia uplne užastne :-) kysla smotana a šlahačkova smotana spravili svoje :-) vdaka za super receptíky Martinka :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 29.11.2010, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Fašírka z ovsených vločiek s kelovým prívarkom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Fašírky: 1/2 l jemných ovsených vločiek, 1/2 l vody, 2 malé lyžičky vegety, cibuľa, 200 g strúhaného syra, celá hlávka cesnaku, 2 celé vajíčka. Kelový prívarok: 1 kel, cibuľa, mletá červená parika, rasca, soľ, ml. č.korenie, cesnak, 250 ml sladkej smotany, 2 lyžice hladkej múky.

POSTUP PRÍPRAVY

Fašírky : Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou, do ktorej sme pridali 2 malé lyžičky vegety.Necháme vychladnúť.
Medzi tým si podusíme cibuľku, ktorú pridáme k vychladnutým vločkám. Ďalej pridáme postúhaný syr, cesnak, ja som dala 8 strúčikov, 2 celé vajíčka, korenie, dochutíme soľou. Vytvarujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vysmažíme do zlatova.

Podávame so zemiakmi, alebo rôznymi prívarkami.

Kelový prívarok: Cibuľu a kel očistíme, nakrájame. Na oleji speníme cibuľu, prádáme kel, mletú papriku,
opražíme, podlejeme vodu. dochutíme soľou, rascou, cesnakom a dusíme domäkka. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali 2 lyžice múky, premiešame a povaríme. dochutíme mletým čiernym korením.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Slávka B. (bačka) ID 136375 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.12.2012, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

zemiakové placky


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

zemiaky, 1 vajicko, majoranka, pretlaceny cesnak, sol, polohruba muka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.5.2012, 18:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Chlebíkovo-vajíčkové mufinny so syrom a kyslou smotanou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

5 krajcov starého chleba, 2 šálky kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, 4 vajcia, 250g mozzarelly, podľa chuti soľ a čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

https://receptik.babskeveci.sk/recept/chlebikovo-vajickove-mufinny-so-syrom-kyslou-smotanou/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lucia T. (lulu289) ID 326202 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

(Fufikovske) gnoochi zepekane so spenatom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Gnoochi - domace alebo kupene, spenat, smotana, syr v crievku, cesnak, tvrdy syr, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Gnoochi podla receptu Andy-Deni K. (fufik) ID 1652 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1167
a spenatovo syrova omacka s cesnakom. Myslim,ze recept ani netreba,to len tak pre inspiraciu a pripomenutie Andinych super gnoochov ;o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 7.9.2009, 9:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Super ŠPENÁTIK


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

za hrst slaninky, strúčik cesnaku,soľ, 3PL polohr. múky,mrazeny špenát, príloha zemiaky a volske oko

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci opečieme nadrobno pokrájanú slaninku, potom pridame aj trosku oleja a nadrobno posekany cesnak, trochu opečieme, pridame polohrubu muku/záprašku/, asi minutku opečieme a dolejeme vodu.
Potom pridáme špenátik, moze byť aj rozmrazeny a zbaveny tej zbytočnej vody. Nechame ho roztopit a dosolíme. Pridame aj asi 0,5dc mlieka, alebo smotany, kvoli kyseline, kt. obsahuje spenat, aby ju neutralizoval.
Podavame z varenými zemiakmi a volským okom.
Je super...dobrú c h u ť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Daniela U. (danilienka) ID 57919 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.12.2010, 18:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*Dusena mrkva s tofu - inspiracia od Janika G.*


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

najdete tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13467&user=61360

POSTUP PRÍPRAVY

Vrelo odporucam vyskusat! Jedna sa o velmi chutne, zdrave a nenarocne jedlo na cas a suroviny. Tiez si ho mozete prisposobit podla toho, co vam prave chladnicka ponuka. Ja som Jankin zakladny recept "obohatila" o tofu a zeler. :)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Eva H. (Evitchka) ID 26145 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 12.10.2013, 11:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

zemiakové placky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, vajíčko, osmažená cibulka, cesnak,hladká múka, sol, čierne korenie, vegeta, majoránka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lenka G. (podkolienka) ID 38764 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Žemlovka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3/4 sendviča \r\n350 – 400 g strúhaných jabĺk \r\nmaslo na vymastenie pekáčika \r\nstrúhanka na vysypanie pekáčika \r\n250 – 300 ml mlieka \r\n2 bal. Vanilínového cukru Dr.Oetker \r\n50 g rozohriateho masla \r\n250 g mäkkého tvarohu \r\n1 bal. Pudingu s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker \r\n1 PL práškového cukru \r\n3 vajcia (žĺtky a bielky zvlášť) \r\n1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker \r\n1 PL hrozienok

POSTUP PRÍPRAVY

1. Sendvič nakrájame na 1 cm široké plátky. Jablká očistíme a nastrúhame. Vyššiu ohňovzdornú zapekaciu misu (pekáčik) vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. \r\n \r\n2. Do 250 ml mlieka dáme 1 vanilínový cukor. Maslo rozohrejeme. Tvaroh vyšľaháme s pudingovým práškom, práškovým cukrom a 3 žĺtkami. Ak je tvaroh hustý, pridáme 2 – 3 PL mlieka. \r\n \r\n3. Do zapekacej misy striedavo kladieme vrstvy: sendvič namočený v osladenom mlieku, pokvapkaný rozpusteným maslom, následne vrstvu tvarohu, potom opäť sendvič namočený v mlieku a pokvapkaný maslom, potom nastrúhané jablká posypané polovicou škoricového cukru a hrozienkami. Opakujeme do vyčerpania surovín – končíme hore vrstvou sendviča namočeného v mlieku a pokvapkaného maslom. \r\n \r\n4. Žemľovku pečieme priklopenú v predhriatej rúre pri teplote cca 180 – 190 °C asi 50 – 55 minút. Potom žemľovku odklopíme a teplotu pečenia zvýšime na 220 °C. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nastriekame zdobiacim vrecúškom na žemľovku (môžeme iba navrstviť lyžicou) a zapečieme všetko asi 5 – 7 minút doružova. \r\n \r\n5. Pred servírovaním posypeme druhou polovicou škoricového cukru. \r\n \r\nTIP: Žemľovku môžeme piecť aj z 5 – 6 rožkov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Andrea B. (AjkaK) ID 10039 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 159 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,16 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu