končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 6901-6910) | << predošlé 1,.,686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zdobený medovníkPOTREBNÉ PRÍSADY Toto je rozpis na tretinu...čiže celá dávka je x3. :( Som si to teraz pozerala, že čo som tu dala... Ospravedlňujem sa :) Perníkové cesto: Hladká múka .....325gramov. Práškový cukor...125gramov. Palmarin..............25gramov. Med.....................75gramov. Perníkové korenie... ½ balíčka. Sóda bikarbóna ....1 kávová lyžička. Žĺtka.....................2 kusy . Mlieko..................4 – 6 polievkových lyžíc. Biela poleva na zdobenie: Bielok......1 kus Práškový cukor.....150gramov Kyselina citrónová....1/2 kávovej lyžičky rozmiešaná vo vode Práškový cukor 10-krát preosejeme a postupne pridávame do vyšľahaných bielkov. Potom pridáme kyselinu citrónovú a ešte 5 minút šľaháme. POSTUP PRÍPRAVY Všetky tieto suroviny dáme do veľkej nádoby a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do celofánu a necháme 1 deň (24 hodín) stáť v chladničke. Potom cesto vyberieme a na mierne pomúčenej doske vyvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm. Formičkami vykrajujeme medovníčky, ktoré pred pečením potierame vodou a po upečení (teda ešte horúce) natrieme žĺtkom rozmiešaným s troškou vody. Keď sú perníčky vychladené ozdobíme ich bielou polevou, ktorú si dáme do mikroténového sáčka, kde si v rohu urobíme malilinký otvor. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Slávka B. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2008, 13:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Smotanová torta s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Čo potrebujeme: 3 tégliky kyslej smotany, 200 gramov piškót, 2 polievkové lyžice džemu (jahodový, ríbezľový...), vanilínový cukor, 2 polievkové lyžice kakaa, práškový cukor, zavárané alebo čerstvé ovocie (mandarínky, banán), alobal a hlboká miska. POSTUP PRÍPRAVY Postup prípravy Tortovú formu vystelieme alobalom a na dno poukladáme piškóty. Zalejeme ich téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali podľa chuti práškový cukor (asi 2 polievkové lyžice) a vanilkový cukor. Na smotanu uložíme mandarínky. Navrch poukladáme ďalšiu vrstvu piškót a zalejeme ju téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali džem. Na túto vrstvu uložíme kolieska banánov. Znovu poukladáme vrstvu piškót a zalejeme ich posledným téglikom smotany ochutenej kakaom s práškovým cukrom. Celú zmes uložíme na 12 hodín do chladničky. Stuhnutú smotanovú tortu vyberieme z formy, zbavíme alobalu, dáme na plytký veľký tanier, ozdobíme šľahačkou, kakaom alebo ovocím. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Slávka B. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 22.9.2006, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nepečený BEBE zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY 3 balíčky BeBe keksov, 1 zlatý klas, 1 vanilkový cukor, 250g masla (Hera, smetol,..), 1 žĺtok, 150g prášk. cukru, strúhaná čokoláda na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Zlatý klas s vanilkovým cukrom uvaríme v 350 ml vody, necháme vychaldnúť. Vymiešame maslo s cukrom a 1 žĺtkom dopenista a potom obe časti - pudingovú aj maslovú zmiešame, aby vznikol hladký krém. Potom na alobale spájame postupne BeBe keksy s krémom - zliepame. Nakoniec povrch zákusku potrieme krémom po celom povrchu a posypeme strúhanou čokoládou, príp. kakaom, už sme skúsili aj mleté orechy - bolo to super. Zabalíme do alobalu a uložíme stuhnúť do chladničky. Vo finále krájame šikmo a vzniknú pekné pásikované rezy. Ozdobíme šľahačkou. My takto urobíme 2 zákusky - kvôli lepšej skladovateľnosti v chladničke. P.S. A najradšej máme v tomto koláčiku BeBe cereálne...;-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Lucia B. (Lucynka) ID 1395 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 22.3.2009, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Superplnka do medových rezovPOTREBNÉ PRÍSADY 2 lyžičky kávy, 2 dcl vody, 2 dcl mlieka, 60 g hladkej múky, 50 g masla, 60 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, polievkovú lyžicu Cery, 80 g varovej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme 2 dcl kávy, pridáme 2dcl mlieka s rozmiešanou múkou a uvaríme hustý krém. Maslo vymiešame s cukrom a primiešame do vychladnutého krému. Na medový plát natrieme plnku, preložíme druhým plátom, natrieme lekvárom, preložíme tretím plátom, natrieme zbytkom plnky, preložíme štvrtým plátom. Koláč polejeme horúcou čokoládou a dáme vychladnúť do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Petra V. (Petrah) ID 3403 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.10.2014, 16:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový koláč sypanýPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 hrnčeky hrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva,1 vanilkový cukor Plnka: 4x tvaroh (teda 1kg), 0,5 litra mlieka, 4 celé vajcia 1x vanilkový cukor (ak chce niekto sladší tak viac cukru) POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie na cesto zmiešame, nachystáme si zvlášť plnku ktorú tiež zmiešame .Zoberte si plech alebo nejakú vyššiu formu , na dno vysypeme polovičku cesta (teda múky) na to vylejeme celú plnku a opäť posypeme zbytkom zmiešanej múky na vrch poukladáme plátky masla a pečieme na 180 asi tak 40minút. Do plnky môžete dať aj hrozienka, orechy...na čo máte chuť je vynikajúci- Pozor nie je moc sladký. Dobrú chuť!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 10.7.2008, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BuchtičkyPOTREBNÉ PRÍSADY polohrubá múka - 1kg · droždie - 2 kocky · prášok do pečiva - 1 balíček · žĺtka z vajec - 3ks · mlieko - 0,5l · olej - 3dl · soľ (do kvásku pridať 3 polievkové lyžice cukru) POSTUP PRÍPRAVY 1. zo surovín vymiesiť cesto 2. z vymieseného bochníka cesta ušúlať valec a ten rozdeliť na šesť rovnakých častí 3. každú zo šiestich rovnakých častí rozvalkať na kruh a ten rozdeliť na osem rovnakých častí 4. do každej z ôsmich častí pridať na vonkajší okraj plnku (napr. slivkový lekvár), potom zvinúť 5. hotové naplnené a zvinuté buchtičky poukladať na plech a nechať kysnúť asi 1 hodinu, potom piecť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária K. (Dadka) ID 61 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia,4 lyžice polohrubej múky,4 lyžice práškového cukru, 50 ml oleja, 2 lyžice kakaa,1/2 balíčka prášku do pečiva(PDP) Krém:250 g čokolády na varenie,250 ml šlahačkovej smotany POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov šlaháme sneh, po chvíli pridáme cukor a vyšlaháme do tuha.Primiešame žĺtky, múku s PDP, kakao a olej. Vymastíme a pomúčnime tortovú formu, dáme do nej cesto a upečieme. Ja robím korpus deň vopred, je potom lepší, nechám ho cez noc v chladničke. Na druhý deń si urobím krém:čokoládu nastrúham do misky, smotanu zohrejem(nesmie vrieť) a zalijem s ňou postrúhanú čookládu a miešam až kým sa čokoláda rozpustí.Nechám vychladnúť.Potom vyšlahám na krém(asi 1 minútu). Keď sa mi nechce robiť krém, kúpim si od Dr.Oetkera -Krémová náplň čokoládová(je tiež dobrá). Korpus prekrojím na tri časti, medzi ktoré natriem krém.Krémom natriem i boky torty. Na vrch torty nalejem čokoládovú polevu(roztopím čokoládu na varenie a pridám trochu oleja, aby potom poleva nepraskala)a nožom ju rozotrem po vrchu torty.Nechám v chlade zaschnúť a buď dozdobím, alebodám oblátku s obrázkom, ktorá sa dáva na vrch torty. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana D. (Janka+4) ID 189 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláčik pre najmenšíchPOTREBNÉ PRÍSADY 70 g BIOšpaldovej krupice 2 veľké jablká 3 plátky masla + trošku na vytretie misky hrsť hrozienok polievkovú lyžicu slnečnicových semienok POSTUP PRÍPRAVY Hrozienka zalejeme vodou a necháme 20 minút stáť, potom vodu zlejeme. Jablká očistíme, na jemno nastrúhame, zmiešame s krupicou. Pridáme hrozienka a slnečnicu. Maslom vytrieme zapekaciu misku (priemer 15 – 20 cm), na jej dno položíme 3 tenšie plátky masla a pripravené cesto rovnomerne roztrieme po celom dne. Pečieme v predohriatej rúre na 200 stupňov C 3 minúty, znížime teplotu na 180 stupňov C a pečieme ešte asi 15 – 20 minút. Super koláčik pre detičky, najmä pri návštevách, kde sa podávajú rôzne koláče,chipsy a iné, čo by dieťatko nemalo,takto bude mať svoj vlastný zdravý a chutný koláčik :) je možné samozrejme pridať aj iné ovocie. hrušky, slivky.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PANAMA TortaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 15 dkg mandlí alebo orechov, 3 dkg strúhanky,7vajec, 10 dkg prášk.cukru, 3 rady varovej čokolády Plnka: 14 dkg. masla, 10dkg.cukru, zstatok varovej čokolády , 1celé vajce POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky +cukor vymiešať ,postupne pridávať roztopenú čokoládu(nie horúcu -daj si na tanier čokoládu a zalej trochu vlažnej vody -potom zlej vodu)postupne pridávaj orechy a nakoniec tuhý sneh z bielkov (vymaž a vysyp formu strúhankou) a peč stredne 180C aj 40 min.(pomalšie) Nakoniec po upečení nechaj vychladnúť prichystanou plnkou naplň tortu Plnka sa robí nad parou. Je to vynikajúca torta, je síce drahšia ale zaručene s nej nič neostane (recept mám od sestry z Viedne a je odskúšaný ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ema S. (majlus) ID 749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 18.6.2008, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodovo-tvarohová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Krém: 2x 250 g tvarohu /danone-bez tuku/ 250 ml smotany na šľahanie 1 vanilkový cukor 3 PL kryštálového cukru 4-6 plátkov želatíny 2 PL jahodového lekváru 2 konzervy jahôd Piškóta: 6 vajíčok 150 g polohrubej múky 180 g práškového cukru 1 KL prášku do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Piškóta/piškótové cesto/: Žĺtka oddelíme od bielok.Žĺtka výšľaháme s 90 g pr.cukrom,bielka vyšľaháme s druhou polovicou cukru a pridáme k múke a ku kypriacemu prášku.A upečieme.Upečenú piškótu necháme vychladnúť a potom ju rozdelíme na polovicu a obidve strany natrieme jahodovým lekvárom. Krém: Vyšľaháme si smotanu na šľahanie do husta,potom ju pomaly pridáme do tvarohu,postupne pridáme cukor vanilkový a kryštálový,2 PL lekváru a na záver pridáme jahody.Pár si možeme nechať na ozdobu..Želatínu rozpustíme podľa návodu a vlažnú ju vlejeme pomaly do tvarohového krému.A môžme ňou natrieť piškótu,a ozdobiť si ju ako myslíme alebo akú máme náladu.Mala by stáť aspoň 5-6 hodín.Síce ak to vydržíme. Táto torta sa dá spraviť z hocijakého iného ovocia napr.bannán,broskyňa,mandarinky atď. Dobrú chuť praje Deni. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 16.4.2006, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 6901-6910) | << predošlé 1,.,686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693 ďalšie >> |