. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 678 (zobrazuje sa 671-678)<< predošlé 1,.,63, 64, 65, 66, 67, 68

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Vajickovy s kukuricou



POTREBNÉ PRÍSADY

12 vajicok 2 konzervy kukurice 320g jogurt husty 100 g majolka sol a MČK na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si vajíčka, ošúpeme, pretlačíme do misy pridame zcedenu kukuricu. Jogurt a majolku zmiesame ochutime solou a korenim a pridame k vajickam s kukuricou.Riadne premiesame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana P. (zuzula86) ID 172068 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Kurací šalát s medovou zálievkou a parmezánom



POTREBNÉ PRÍSADY

Šalát: Rukola, baby špenát, kľudne aj ľadový šalát ale ja som použila tieto dva druhy. Zálievka: Med, soľ, horčica, citrón, balzamikový ocot, Mäsko: kuracie prsia, soľ, grilovacie korenie, olivový olej, parmezán, bagetky

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava šalátu: poriadne som umyla baby špenát a rukolu následne som ich usušila vložila do misy a zaliala troškou olivového oleja. Potom som si pripravila zálievku do menšej misky som dala medík, trošku soli, šťavu z citróna (z jednej polovičky citróna) dve menšie lyžicky balzamikového octu, a lyžičku horčice premiešala som to poriadne a vliala do šalátu. Mäso som nakrajála na rezančeky, osolila, dala grilovacie korenie a poliala som to jemne olivovým olejom. Dala som poriadne rozpáliť panvicu a opekala som to tam dozlatista.V tescu som kúpila také bagetky, ktoré ešte treba doma upiecť v rúre cca 8 min. tak tie som prerezala na polky a hodila do rúry, to bola ako príloha k šalatiku. Na vrch samozrejme nemohol chýbať nastrúhaný parmezán. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Barbora H. (barčinka13) ID 99147 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Tuniakový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

2 tuniakové konzervy Eva v rastlinnom oleji 1 hlávkový šalát 1 cibuľa šalotka 20 cherry paradajok rukola Podravka Natur šalát soľ korenie olivový olej šťava z citróna

POSTUP PRÍPRAVY

Šalát natrháme na stredne veľké kúsky, cibuľu nakrájame na tenké prúžky, cherry paradajky na polovičky a rukolu necháme celú. Všetko zľahka premiešame a dochutíme soľou, korením a podravkou Natur šalát. Pokvapkáme citrónovou šťavou a polejeme olivovým olejom. Nakoniec tuniaka EVA jemne rozmrvíme vidličkou a vmiešame do šalátu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

eva s. (evaso12) ID 300787 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Výborný šalát z reďkoviek, čerstvého feniklu a uhorky



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 6 reďkoviek, 1 fenikel, polovica uhorky, 1 kopcovitá ČL cukru, 2 PL ryžového octu, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja (prípadne olivového), strúhaný cca 3 cm kúsok zázvoru

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame - uhorku na polkolieska, reďkovku na kolieska a fenikel nakrájaný na polmesiačiky. Suroviny na dresing dobre zmiešame a dresingom prelejeme zeleninu, premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Osviežujúci jablkovo - zelerovo - feniklový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

Šalát (4 porcie) : 1 veľká buľva feniklu alebo 2 malé, štvrtina veľkej buľvy zeleru, 1 jablko Dresing: šťava z 1 a pol citróna, 2 ČL medu, 1 ČL dijonskej horčice, 2 PL olivového oleja, soľ, čerstvo mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... opäť a zasa recept z blogu od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... a opäť výborný ... netradičný a osviežujúci šalátik aj napriek tomu, že vzhľadovo nič moc - ale chuť vám to vynahradí ... fenikel umyjeme, rozrežeme zvislo na polovicu, prípadne na štvrtiny a potom ho nakrájame na plátky aj s vňaťou. Zeler očistíme a nakrájame na veľkosť zápaliek. Jablko rozrežeme na štvrtiny, vyberieme jadierka a nakrájame na plátky. Zmiešame všetky ingrediencie na dresing, vlejeme k pokrájaným surovinám a dobre premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Výborný šalát s marinovanými mäsovými rezancami



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na jednu porciu : 100g listov miešaného šalátu, 1 mrkva, 1/4 limety, olivový olej, 200 g bravčovej panenky, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 PL sójovej omáčky, 1/2 ČL sušeného cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčovú panenku nakrájame na pásiky a zalejeme marinádou z olivového oleja, limetovej šťavy, soli, korenia, sójovej omáčky a sušeného cesnaku - marinujeme v chlade 30 minút, potom opečieme na rozpálenom oleji na panvici do mäkka (je to rýchle - cca 5 minút), medzitým si z očistenej mrkvy škrabkou naškrabeme pásiky (môžeme napariť - ja som dala surové), pridáme k natrhaným šalátovým listom, osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom (cca 1 PL) a limetovou šťavou, premiešame, pridáme opečené mäsko a podávame ... je to tip na výbornú ľahkú večeru či ľahký obed

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2015, 8:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Skvelý Waldorf šalát s hruškou



POTREBNÉ PRÍSADY

4 porcie : polovica menšieho buľvového zeleru, 2 kúsky stopkového zeleru, 2 hrušky, 3 PL kyslej smotany, 3 PL majonézy, 1-2 hrste vlašských orechov (celé alebo sekané), citrónová šťava, trstinový cukor, biele korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Očistený buľvový zeler a hrušky bez jadierok nakrájame škrabkou na tenučké plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a by nezhnedli. Stopkový zeler očistíme a nakrájame na tenšie kúsky. Majonézu zmiešame s kyslou smotanou, dochutíme cukrom, soľou, korením a citrónovou šťavou. Do misiek dáme zeler, hrušky, posypeme vlašskými orechmi (mali by byť celé alebo nahrubo sekané, ja som tentoraz využila zvyšok mletých). Pokvapkáme zálievkou alebo ju podávame osobitne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

TEST



POTREBNÉ PRÍSADY

test

POSTUP PRÍPRAVY

test

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Simona D. (uzivateldiamant) ID 333301 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 678 (zobrazuje sa 671-678)<< predošlé 1,.,63, 64, 65, 66, 67, 68
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu