končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 56 (zobrazuje sa 51-56) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rybárske rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 8 vajec,28dkg práškového cukru,28dkg mletých orechov,5dkg hrozienok,2PL strúhanky,1/2 práš.do pečiva PLNKA:6 PL vody,10 PL kryštalového cukru,3 dkg kakaa,5 dkg varovej čokolády,25 dkg masla alebo Palmarín,1 vanilka POSTUP PRÍPRAVY Pečieme 2 cestá po 4 vajíčka takže si všetko rozdelíme na polovicu.Žltky s cukrom vymiešame,pridáme zomleté orechy,posekané hrozienka,prášok do pečiva,strúhanku a zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.Pomaly upečieme.PLNKA: Cukor s vodou,kakaom,vanilkou a čokoládou varíme nad parou do zhustnutia.Do vychladnutej hmoty po troche primiešavame maslo a poriadne vymiešame.Plnka je dobrá čokoládová.Spodný plát cesta natrieme plnkou,priložíme druhým plátom cesta a vrch ešte potrieme zvyšnou plnkou.Vrch zákuska polejeme čokoládou.Nám chutí veľmi tak dúfam že bude aj Vám. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 23.2.2014, 20:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Veľkonočný barančekPOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg palmarínu, 6 vajec, 20 dkg praš.cukru, 25dkg hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 5dkg kokosu, šťava a kôra z 1/2 citróna, 5dkg hrozienok, želé cukríky a sekané alebo orechy. POSTUP PRÍPRAVY Viem že už je po velkej noci a už je tu na barančekov viac receptov, ale ešte pridám aj ten svoj. Žĺtky s cukrom a palmarínom dobre vymiešať ,pridať šťavu a kôru z citóna, primiešať dobre vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, múku s práškom do pečiva, kokos, hrozienka, nadrobno narezané želé cukríky, orechy (cukríky a orechy dávam len tak od oka, ja som teraz cukríky ani nedávala). Premiešame a vlejeme do vymastenej a múkou posypanej formy na barančeka. Ja mám keramickú formu , kde treba vymastiť aj vrchný príklop na forme. Takto zakrytého barančeka pečieme pri teplote asi 180 stupňov cca 1 hodinu. Po upečení barančeka hneď ešte teplého vyklopím z formy. Posypujem ho práškovým cukrom, ale môže byť poliatý aj čokoládou. Záleži od vkusu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.4.2011, 18:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slonia slzaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec,6 lyžíc práš.cukru,4 lyžice polohrubej múky,2 lyžice kakaa,štipka prášku do pečiva,PLNKA:1 hera,4 lyžice práš.cukru,2 vanilky,15 dkg mletých orechov,6-7 lyžíc mlieka,2-3 banány POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, múku s praškom do pečiva a kakao. Cesto upečieme na vymastenom plechu pri miernej teplote asi 15min. Horúce cesto vyklopíme na obrúsok a teple hneď preklopíme na polovicu a tak necháme vychladnúť. Heru vymiešame s práškovýma vanilkovým cukrom. Orechy sparíme s horúcim mliekom a vychladnuté primiešame do masla. Vychladnuté cesto rozložíme, vnútornú stranu natrieme plnkou, uložíme naňu banány asi tak v strede, kde sa cesto prehína a opäť prehneme a pritlačíme. Vrch potrieme plnkou a môžme poliať čokoládou alebo posypať mletými orechami. Dobré je trochu ju odložiť do chladu nech stuhne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 18.2.2015, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
GrilážPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 17dkg kryštálového cukru, 17dkg sekaných orechov, 1 salko, 1 hera, 1/2 varovej čokolády ( 5dkg), 3 tortové oblátky POSTUP PRÍPRAVY Kryštálový cukor upáliť na karamel a zaliať rozpustenou teplou herou, premiešať a pridať sekané orechy( ja pridávam aj za hrsť mletých orechov, griláž je tak tuhšia), znova miešať a pridať salko, miešať do zhustnutia a potom odstaviť a pridať polámanú čokoládu. Znova premiešať nech sa čokoláda rozpustí. Keď griláž troška vychladne plníme oblátky. Oblátky sa lepšie plnia s vlažnou grilážou, lebo tepla zvykne vytekať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 15.12.2009, 7:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Bôčiková roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg bravčového bôčika(bez kosti) , 30 dkg diétnej salámy, 5 vajec, 2 dcl mlieka, 2PL vegety, 2 PL oleja, konzervovaná červená kápia, mleté korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Bôčik pomelieme, pridáme mlieko, vegetu, korenie a soľ. Hmotu dobre spracujeme a na niekoľko hodín odložíme do chladničky( najlepšie od večera do rána). Na oleji pripravíme z vajec praženicu, ktorú osolíme. Mäsovú hmotu položíme na čistú vodou navlhčenú utierku a roztlačíme ju rukami na plát velký asi 30x30 cm. Na vrch poukladáme na tenko narezané kolieska salámy. Na salámu rozotrieme praženicu, na praženicu poukladáme na širšie pásy narezanú kápiu. Pomocou obrúska pomaly stočiť do závitku a preložiť na pripravený alobal. Celú roládu zabalíme do alobalu a pečieme na suchom plechu. Piecť v alobale 30 min, potom alobal prestrihnúť a dopiecť nech má vrch pekne pripečený. Vyzerá skvelo a chutí ešte lepšie. Výborná dekorácia na veľkonočnú obloženú misu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.8.2012, 10:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
AMERICKÍ UTOPENCIPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1kg teľacie párky, 3 väčšie cibule NÁLEV: 6 PL oleja, 6 PL octu, 4 PL worcestr. omáčky, 4 PL horčice, 4 PL kečupu, štipka soli 1 tatárska omáčka, 1 majonéza POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvaríme nálev z oleja , octu( kto chce menej kyslý stačí 5 PL), worcestra, horčice, kečupu a soli. Prevaríme a necháme vychladnúť. Nakrájame si teľacie párky na pásiky a do toho 3 cibule na kocky. Zalejeme vychladnutým nálevom a premiešame. Do toho primiešame 1 tatársku omáčku a 1 majonézu a šalát máme hotový. Je výborný len tak z rožkom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2012, 0:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 56 (zobrazuje sa 51-56) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 |