. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína U. (kacena65) ID 86546
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.3.2009
Naposledy: 20.12.2016 16:35
Aktualizácia: 10.5.2014 21:59
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 21
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 55
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 55 (zobrazuje sa 51-55)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6

MÚČNIKY, POHÁRE

Slivkovo-tvarohový koláč Petra Marcina.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto,150 g ovsených vločiek,150 g pomletých vlašských orechov, 500 g tvarohu, 2 škoricové cukry,2 vanilkové cukry, slivkový lekvár , slivky\\r\\nNa posýpku: 1/2 masla,150 g hladkej múky,150 g práškového cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme a natiahneme na plech,potrieme slivkovým lekvárom a posypeme ovsenými vločkami.Do tvarohu vmiešame vanilkový cukor a masu rozotrieme na ovsení vločky.Poukladáme slivky/čerstvé,alebo zavarené/posypeme mletými vlašskými orechmi,škoricovým cukrom a na záver posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 35 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 5.3.2013, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Krehké škvarkové pagáče.



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, asi 1/4 l kyslej smotany,50 g droždia, 2 vajcia do cesta,1 vajce na potretie, 500 g škvariek, soľ, 0,5 dcl.mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

V mlieku rozmrvíme droždie a necháme nakysnút.,Škvarky posekíme, prípadne pomelieme a zmiesime s jednou tretinou múky.Vykysnutý kvások so zvyšnou múkouá, s dvoma vajcami a soľou zmiesime na cesto.Na pomúčenej doske cesto rozvalˇkame a rozotieme naň škvarky. Cesto poskladáme na spôsob listovej obálky.Zložené cesto vyvaľkáme a opať poskladáme. Postup 3x opakujeme.Z cesta formičkou vykrajujeme pagáčiky.Okrúhlym drôteným krájačom na zemiaky u robíme na povrchu každého pagača mriežku.Pagáče uložíme na plech , na ktorý dáme mastný papier.Necháme kysnúť 60 minút.Potrieme ich rozšľahaným vajcom a pečieme v predhriatej rúre na 180 C asi 20-30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 27.3.2016, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Sójové rezance na maďarský spôsob.



POTREBNÉ PRÍSADY

80 g sojové rezance,alebo kocky,0,6l zeleninového vývaru, 2 ks cibule,olej,ml.červená paprika,1 malé lečo,alebo čertvá zelenina/paradajky a paprika/4 strúčiky cesnaku/ja dávam 8 stučikov.cesnaku/,soľ, drvená rasca, majorán a pikantný kečup.

POSTUP PRÍPRAVY

Sójové rezance uvaríme v bujóne, 30 min.scedíme a necháme odkvapkať.Cibuľu opražíme na oleji, pridáme sójové rezance,poprašíme ml.červenou paprikou,pridáme lečo,alebo čerstvú zeleninu,pretlačený cesnak,posolíme a 15 min. dusíme.Dochutíme rascou,majoránom a kečupom. Skúste je to výýýborné!!!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.11.2016, 12:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Trojuholníky z BB sušienok



POTREBNÉ PRÍSADY

48kssušienok BB/t.j. 3 balíčky/ najlepšie tmavé/,2dl šľahačkovej smotany, 25 dkg jemného tvarohu,20dkg neochuteného pomazankového masla,1 stužovač šľahačky,8 dkg kryštal.cukru a podľa potreby ovocie ,želatína a cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Do vyššej nádoby si dáme maslo,tvaroh,vylejeme šľahačku,nasypeme cukor a za stáleho šľahania prisypávame stužovač šľahačky.Je to rychle hotové..Na tacku,alebo pekáč,príp.menší plech,ktorý budeme dávať do cladničky si položíme sušienky a to 3x4 ks namažeme krémom/cca 3 mm/ a takto na seba dáme 4 vrstvy sušienok.Poslednú vrstvu sušienok natrieme už iba málo.Strany pekne zarovnáme.Dáme do chladničky odležať.Asi za 4 hod.by mali byť sušienky zmaknuté.Sušienky nakrájame podľa obrysov a ešte ich rozkrojíme na trojuholníky.Zbytkom krému a úzkym zdobiacim koncom urobíme okraje do ktorých položíme malý kúsok ovocia/ja som použila čučoriedky/ a zalejeme podľa návodu uvarenou želatinou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pruhovaný koláč.



POTREBNÉ PRÍSADY

1x kysnuté cesto Expres Dr.Oetger,pridáme potrebné suroviny podľa návodu 300g polohr.muky 2 PL cukru,150 ml vody 4 pl oleja 1 vajce./alebo si urobíme klasické kysnuté cesto/Náplne: ovocná- 200g pikantného džemu,1-2 PL studenej vody,tvarohová: 250 g tvarohu, 1 vajce 100 ml mlieka 2 PL cukru, 1 van.cukor, maková:100 g pomletého maku, 2 PL cukru,1 van.cukor,100 ml vody,orechová:150 g orechov, 200ml mlieka, 2 PL cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:na cesto preosejeme múku,pridáme cukor,soľ a pomocníka kysnuté cesto a dôkladne premiešame.Pridáme vodu,olej,vajce a pomocou varešky vypracujeme hladké cesto,ktoré sa nelepí na steny nádoby. Plech vymastíme tukom. Cesto roztlačíme na plech rukou namočenou vo vode.Náplne vložíme do mikroténových vreciek s jedným odstrihnutým rohom. V pravidelných šikmých pruhoch náplne nastriekame na cesto,vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.10.2009, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 55 (zobrazuje sa 51-55)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu