. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > NÁPOJE, DRINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 341 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,35 ďalšie >>

NÁPOJE, DRINKY

Vianočný punč



POTREBNÉ PRÍSADY

1l vína, 1l dźúsu/ ja som použila jablkový/, klinčeky, škorica /celá/, pomaranč, jablko, hruška, 1 balíček hrozienok, cukor na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

viď foto...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Alexandra R. (sasenka) ID 4403 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 1.12.2022, 13:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Horúce jabĺčko:)))



POTREBNÉ PRÍSADY

7 dcl jablkového džusu, 3 dcl vody, zmes korenia na varené víno, cukor/med.

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme jablkový džús, vodu a korenie. Privedieme do varu, povaríme asi 1 minútku, odstavíme a necháme chvíľku korenie vylúhovať. Nápoj si doslaďte podľa chuti cukrom alebo medom. A dospelákom odporúčam riadnu kvapku rumu:))))Spojíte príjemné s užitočným, vy si pochutíte a váš byt prevoniate:)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Jana B. (livia123) ID 4682 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 31.12.2010, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Mandľové mlieko



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g mandlí*1/2 l vriacej vody*hnedý cukor alebo med

POSTUP PRÍPRAVY

Tento nápoj chutí teplý aj studený.Je zdrojom vápnika a esenciálnych mastných kyselín.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 14.3.2012, 18:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Horúce jabĺčko



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľké jablko alebo 3 malé*250 ml jablčného džúsu-100%*1,5 l vody*2 sáčiky jablkového čaju*1 zvitok celej škorice*2 badyány* 4 klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

Príjemne zahreje v tejto zime.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (34) posledné: 20.10.2012, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Punč



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept je síce na Vianočný punč, ale zohreje aj teraz po lyžovačke. Už je tu niekoľko receptov na punč, ale ja robím takto.

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si :1/2 dl (pozor nie pol litra) veľmi silného čierneho čaju, ktorý necháme rovrieť s 2 ČL cukru, 5-6 ks klinčekov, a kúsok škorice. Varíme asi 5 minút. Pridáme 4 dl červeného vína, a zohrejeme, kým sa nevytvorí pena. Potom prilejeme 1 a 1/2 dl rumu, vlastne umu alebo tuzemáku :-) šťavu z dvoch pomarančov a jedného citróna. Odložíme z ohňa a nalievame do pohárov, do ktorých sme nakrájali na malinké kocky podľa chuti jabĺčka, mandarinky, ananás ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 1.12.2022, 13:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

SIRUP Z ČIERNYCH RÍBEZLÍ



POTREBNÉ PRÍSADY

čierne ríbezle, cukor, voda, kyselina citrónová

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté, odstopkované ríbezle odšťavíme na odšťavovači alebo ovocnom lise. Na liter ríbezľovej šťavy, pridáme liter vody, 1,5 kg cukru a lyžičku kyseliny citrónovej. Zohrejeme na teplotu 40-50 stupňov, kým sa cukor nerozpustí a nalejeme do fliaš. Odložíme na tmavé a chladné miesto, najlepšie do chladničky.

Sirup bez varenia si uchováva všetky dôležité látky ako Vitamín C a P, bioaktívne flavonoidy, pektíny, resveratrol, antioxidanty a éterické silice. Pôsobí močopudne, potopudne, proti hnilobe, artritíde, hnačke, skorbutu, posilňuje žalúdok. Vďaka obsiahnutým antioxidantom je prevenciou voči demencii a starnutiu buniek, tkanív, orgánov a organizmu. Komplex flavonoidov s účinkom na cievy označovaný nesprávne ako vitamín P, má (najmä v kombinácii s obsiahnutým či dodaným vitamínom C) ochranný vplyv na bunky, orgány, cievy a zvýšenie hladiny antioxidantov. Bioaktívne flavonoidy pôsobia s obsiahnutým aj dodaným vitamínom C väčšinou synergicky (znásobuje sa účinok spoločným pôsobením obsiahnutých látok ).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.6.2014, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Osviezujuca bazova malinovka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg krystaloveho cukru, 1 kg citronov, 8-10 hlavok bazoveho kvetu, 10 l vody

POSTUP PRÍPRAVY

Z 1/2 kg cukru si spravime karamel, vlejeme ho do 10 l studenej vody, prisypeme zvysok cukru, bazove kvety. Dva citrony nakrajame na kolecka a zvysne vyzmykame do vody aj s duzinou. Nechame odstat 24 hodin, precedime, dame vachladit a mozeme podavat. Na zdravie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Miriam B. (MiaLia) ID 12273 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 21.5.2009, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Kofeínová bomba na horúce letné dni :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

Nescafé, Poriadne vychladená Coca Cola, citrón, med alebo škoricový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Skvelý nápoj na horúce letné dni ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 27.4.2011, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Lahodná horká čokoláda,která zahřeje na těle i na duši



POTREBNÉ PRÍSADY

5 dcl mléka (polotučné) 20 dkg hořké čokolády (nejlépe s 80% kakaa) 1/4 lžičky skořice na špičku nože chilli vnitřek z jednoho vanilkového lusku 1 lžička maizeny 1 dcl dobrého rumu nebo cognac alternativně: 2,5 dcl smetany na šlehání 1 lžíce vanilkového moučkového cukru 1 ztužovač

POSTUP PRÍPRAVY

Do rendlíku nalijeme mléko a přidáme všechny ostatní suroviny kromě maizeny a alkoholu. Dáme na plamen a za stálého prošlehávání metličkou přivedeme skoro k varu. V šálku rozmícháme alkohol s maizenou a vlijeme do směsi v rendlíku. Vrátíme na plamen a za stálého šlehání necháme tekutinu jen "zdvihnout" a hned odstavíme. Ještě minutku šleháme. Nalijeme do předehřátých šálků (nejlepší jsou z úplně tenkého porcelánu na nožičce) a do každého šálku vyklopíme lžíci ušlehané smetany.
Kdo má rád sladkou čokoládu, bude si muset malinko přisladit. Nám ale nejvíc chutná kombinace voňavé, prakticky nesladké horké čokolády s jemně sladkou ušlehanou smetanou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Ovocné a zeleninové šťavy z odšťavovača



POTREBNÉ PRÍSADY

Naše obľúbené. Potrebný je odšťavovač a ovocie/zelenina podľa receptu.

POSTUP PRÍPRAVY

Number 1: Džús zo zeleru, mrkvy a jabĺk ( 3x zeler, 4x mrkva, 3x jablko)

Number 2: Džús z červenej repy, pomaranča a zázvoru ( 2x červená repa, 4x pomaranč, 1cm zázvoru)

Number 3: Džús z červenej repy, jabĺk, mrkvy a zázvoru: (1x červená repa, 2x jablká, 4x mrkva, 1cm zázvoru)

Number 4: Džús zo zeleru a hrozna: ( 5x zeler, 400g hrozna)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Maťuš K. (rybajz) ID 32678 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 1.1.2017, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 341 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,35 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu