končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Porova polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY jeden por,cibul,tri mrkvy,jeden petržlen,5-6 zemiakov,olej,sol,vegeta,jednu kocku zeleninoveho bujonu,posekanu petržlenovu vnať(bud čerstvu,sušenu,ale mrazenu :-) ) POSTUP PRÍPRAVY pripravim očistenu a umytu zeleninku, na oleji spenime cibulku, pridame por a chvilu podusime,pridame mrkvu,petržlen a zeleninku osolime, podlejeme vodou a prikryte dusime zhruba 5 minut, podlejeme vodou ,pridame bujon,zemiaky.Po uvareni zemiakov polievku dochutime vegetou, a petržlenovou vnaťou je vyborna naučila som sa ju od svokry :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 17.5.2011, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
MINESTRONEPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mrkva,Zeler,Petržlen,Zemiaky,Cibuľa (červená alebo biela),Čerstvé alebo konzervované paradajky,Paradajkový pretlak, Mleté čierne korenie,Bobkový list,Bazalka (môže byť aj sušená, Rasca, Soľ, 1 lyžica balzamikového octu alebo citrónovej šťavy, Uvarená ryža, Parmezán, 1 lyžička dochucovacej pasty Sambal Badjak Vegetar alebo Sambal Badjak POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame si zeleninu, zemiaky, cibuľku. V hrnci si na oleji dobre popražíme pokrájanú cibuľu, pridáme koreňovú zeleninu, zemiaky. Okoreníme, pridáme rascu, bobkový list, bazalku a malú lyžičku dochucovacej pasty Sambal Badjak alebo Sambal Badjak Vegetar(pozor, nie veľa, inak sa stratí originálna chuť) a chvíľu ešte pražíme. Zalejeme vodou, osolíme, prípadne dokoreníme a varíme. Nastal správny čas na pridanie paradajok, môžu byť čerstvé, nič sa však nestane, ak budú konzervované. Ak pridávate čerstvé paradajky je potrebné pridať paradajkový pretlak. Pri konzervovaných vylejete šťavu z konzervy do polievky. Práve paradajky dajú polievke osviežujúcu kyslosť. Polievka sa nevarí dlho, stačí 15-20 minút, pretože praženie urýchlilo mäknutie zeleniny. V predposlednom kroku pridáme nakrájanú (neošúpanú) cukinu. Varíme pár minút tak, aby sa nám cukina nerozpadla. V závere polievku dochutíme soľou, balzamikovým octom (doporučujeme), či citrónom. Polievku odstavíme a v dlani si rozmrvíme ešte bazalku a posypeme s ňou polievku. Pred servírovaním do taniera vložíme trochu uvarenej ryže a polievku posypeme nastrúhaným parmezánom alebo iným syrom. Aj keď vás to bude lákať, nepridávajte žiadne mäso, párky, či vegetu - prebili by ste tú úžasnú kyselkavo osviežujúcu chuť zeleniny, paradajok a byliniek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Denis Č. (adec01) ID 164460 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Falošná gulášovka - rýchlaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 6 nožičiek párkov (najlepšie sú pre celiatikov do tých nemôžu napchať múku), 3-4 stredné zemiačky, soľ, majorán, drvená rasca, červená paprika, trošku oleja a samozrejme voda. Kyslá smotana pre tých čo majú radi polievky na kyslo. POSTUP PRÍPRAVY Na troške oleja osmažíme na koliekska pokrájané párky (nevadí ak zostanú trošku prichytené na dne po doliatí vodou sa pekne vareškou odlúpnu). Pridáme na kocky pokrájané zemniačky, posolíme dáme majoránku a mletú rascu, trošku pošmažíme a na koniec pred pridaním vody pridáme červenú papriku aby nezhorkla. Po zaliatí vodou dobre premiešame a vareškou oškriabeme dno hrnca aby sa nepripieklo (ostane horká). Varíme do zmeknutia zemiačkov. Podávame s chlebíkom a kto má rád na kyslo môže si dochutiť kyslou smotanou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Ing. Dagmar F. (113Danka) ID 43332 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Výborná polievka - rassolníkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bravčové mäso, maslo (olej), cibuľa, mrazená alebo čerstvá zelenina na polievku (mrkva, petržlen, zeler...), zemiaky, soľ, vegeta (bujón), kyslé uhorky + šťava, smotana na varenie + hladká múka, kôpor na dochutenie. POSTUP PRÍPRAVY Možno tu podobný recept je, ja ho mám od skvelých kuchárok zo školskej jedálne. Na masle popražíme cibuľku pokrájanú na kocky, pridáme mäso, posolíme a dusíme do polomäkka. Potom prídáme zeleninu, zemiaky, bujón a varíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme nakrájané kyslé uhorky + šťavu podľa chuti, zahustíme múkou rozšľahanou v smotane a na záver dochutíme kôprom a ešte soľou podľa chuti. Ja to robím od oka (šťavu z uhoriek aj zahustenie podľa potreby). Prajem dobrú chuť, je to výborné, moja najobľúbenejšia polievka :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lenka B. (lienky2) ID 10770 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Šošovicová polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 100 g šošovice 4-5 zemiakov 1 menšiu cibuľu 4 bobkové listy soľ mleté čierne korenie 1/2 litra mlieka 2 lyžice hladkej múky 2 dcl sladkej smotany 1 lyžičku cukru 4 cl octu 2 párky POSTUP PRÍPRAVY Šošovicu premyjeme a dáme variť do studenej vody. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a bobkové listy. Keď je šošovica mäkká, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a uvaríme. Osolíme. Z mlieka a múky si pripravíme zátrepku, ktorú vylejeme do polievky. Necháme prevrieť, pridáme cukor a ocot, ktorý lejeme po hrnci, aby sa polievka nezrazila. Napokon pridáme smotanu a polievku odstavíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Žofia V. (gigi33) ID 41570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka z tekvicovej alebo cukinovej dužinyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Vydlabaná dužina z tekvice alebo cukiny, mrkva, petržlen, zeler, cesnak, cibuľa, zeleninový bujón, celé korenie, prípadne soľ, vegeta. POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu alebo cukinu klasicky vydlabeme, ja to robím lyžicou. Jadierka aj s dužinou pokrájame na menšie kúsky - asi na 3-4 cm. Tekvicu a cukinu potom spracujeme ako chceme. Dužinu vložíme do horúcej vody, pridáme zeleninu, cesnak, cibuľu, zelerovú alebo petržlenovú vňať, celé korenie. Dochutíme zeleninovým bujónom. Keď je zelenina uvarená, vyberieme ju, polievku precedíme a ešte podľa potreby dochutíme. Polievka je perfektná. Stačí do nej pridať pečienkové halušky a je na nerozoznanie od mäsovej. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Helena Č. (Eminababa) ID 54700 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 7.9.2012, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
kapustnicaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kyslej kapusty, susene hribiky, jemne pikantna klobaska, 2 bobkove listy, 5 zrniecok cierneho korenia, 3 zrnka noveho korenia (kto chce moze dat aj rajcinovy pretlak) a ked je uvarena, dochutime kyslou smotankou POSTUP PRÍPRAVY vsetko dame spolu varit a ked su hribiky a klobaska hotove, odstavime z ohna, dochutime kyslou smotanou a papame :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Kristína S. (kristinast) ID 22409 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hráškový krém s usmaženou slaninkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://www.hrncekoverecepty.sk/2016/06/hraskovy-krem-s-osmazenou-slaninkou.html POSTUP PRÍPRAVY http://www.hrncekoverecepty.sk/2016/06/hraskovy-krem-s-osmazenou-slaninkou.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Silvia F. (CapsLock) ID 184015 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Koprova polievkaPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY baby potrebujem surne recept mam koprovu polievku dakujem ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marcela B. (padinishop) ID 629 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
porova polievka-rychla a superPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY por-vela,taveny syr-bambino,lunex...,kocka zeleninoveho bujonu,biele korenie,maslo,rozky,olej ,cesnak POSTUP PRÍPRAVY na kolieska nakrajany por dame dusit na masle,ked je stava vydusena,zalejeme ju vyvarom,rozpustime v nej syr-miesaj metlickou,oprazime si na kolieska rozky,ktore potom natrieme cesnakom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) silvia m. (sisa844) ID 29259 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 18.7.2012, 14:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |