. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.085 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,109 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Super osviežujúci koláč s čerstvými jahodami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept je môj obľúbený, perfektný korpus mám od kamarátky odvtedy iný na takýto typ múčnika ani nepoužívam. Svieži tvarohový krém - keď sa vymixuje chutí ako termix , čerstvé alebo aj zavárané jahody, a červená želatína Dr. Oetker. MŇAAAAAAAAM korpus: 6 PL polohrubá múka, 1 PL kakao, 6 PL kryštál.cukor, 6 PL mlieko, 6 PL olej, 2 vajíčka, viac ako 1/2 prášok do pečiva tvarohová plnka: 250 g tvaroh, 1/2 masla, 75 g práškový cukor, 1 vanilkový cukor, trošku rumu, 2 x tortové želé červené Dr. Oetker (urobíme presne podľa návodu!!!!!!!!!!), ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na korpus dôkladne zmiešame SPOLU!!! a ručne v hlbokej mise. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný vrúbkovaný plech a pečieme asi na 200 st. C cca 15-20 minút. Treba odsledovať.
Tvaroh s maslom, práškovým cukrom, vanilkovým cukrom poriadne rozmixujeme v mixéri alebo ručným šľahačom a dáme asi za vrštek rumu. Krém natrieme na vychladnutý koláč. Ja to zvyknem dať na 10 minút už natreté na korpuse do mrazničky. Potom vyberiem uložím ovocie - s jahôdkami je najnajsuper:-) a na vrch vylejeme 2 želatíny červené Dr. Oetker presne podľa návodu (ten netreba podceňovať- vlastná skúsenosť)

DOBRÚ CHUŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Jarmila P. (sebusik) ID 15928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 31.5.2012, 14:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Obrátený orechový koláč


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Papier na pečenie, 2 hrste kryštálového cukru, 2 hrste sekaných(mletých)orechov, 100-150 g masla, piškótové cesto ako ste zvyknuté robiť :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi rýchly koláč na nedeľné popoludnie...:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

andrea o. (hillary) ID 61659 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 15.5.2013, 13:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nutelová torta s banánmi ♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajíčka\r\n 3 lyžice kryštál. cukru\r\n 3 lyžice oleja\r\n 3 lyžice polohrubej múky\r\n 2 ploché lyžice kakaa\r\n 250 g gréckeho jogurtu\r\n 250 g jemného mäkkého tvarohu\r\n 4 lyžice nutelly\r\n 1 balík želatínového stužovača za studena Dr. Oetker\r\n 4 banány\r\n nastrúhaná čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

http://angiebakes.com/2013/10/04/nutellova-torta-s-bananmi/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 31.10.2013, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sacher torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250 g makkeho masla /HERA,no moze byt aj obycajne/.... 190g krystal.cukru..... 2 vanilky...... 250g polohr.muky..... lyzica nastruhanej citronovej kory...... par kvapiek rumovej aromy..... 3 - 4 polievkove lyzice kakaa....pol caj.lyzicky soli.......1 prasok do peciva, pol prasku do pernika...... 4-5 celych vajec.........275g roztopenej cokolady na varenie plus lyzica oleja a lyzica sipkoveho dzemu.......cokoladova poleva /podla skusenosti mozem odporucit taku, ktora nestvrdne,aby sa nelamala pri krajani/........mlieko......dzem /marhulovy, alebo akykolvek podla chuti, ja som dala slivkovy/, original Sacher torta by mala byt s marhulovym.....

POSTUP PRÍPRAVY

Skusala som upiect Sacher tortu, ktoru milujem, podla roznych receptov, no neviem preco, nikdy to nebolo
ono, bud podla vnutri surova alebo mi po vychladnuti splasla, tak som si recept upravila podla seba a konecne som upiekla svoju oblubenu torticku. Cukru si dajte kazdy podla chuti.
Tu je postup, pouzila som klasicku tortovu formu:
1.Makke maslo rozmixujeme s cukrom, praskom do peciva, stipkou soli, citronovou korou a rumovou aromou, najmenej 8 minut.
2.Pridame vajcia, kazde vajce pridame az ked to predosle je dobre vmixovane v zmesi.
3.Pridame, postupne, preosiatu polohr.muku po lyziciach. Vznikne nam tuha zmes.
4.Pridame kakao a nad parou rozpustenu cokoladu, pocas mixovania.
5.Ak je zmes prilis husta, co zrejme bude, pridame asi deci, max 2 deci mlieka.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Zuzana C. (Zuzanka1985) ID 132815 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 17.11.2011, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Roláda ktorá nepraská


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Kokosová s pribináčikovým krémom a jahodami... posypaná kokosom

POSTUP PRÍPRAVY

Doteraz, ked som robila roládu, všade bolo písané..... za horúca stočíme a po vychladnutí naplníme ....
trt bačkorin... vždy, ked som ju vychladnutú odtáčala, bola prelomená !!! A toto je taký recept, čo sa nezatáča za tepla, ale nechá sa vychladnúť taká rovná.
Vyšľahať 6 bielkov, štipku soli... pridávať potom 14 dkg jemného kryštálového cukru. Ked je vyšľahané, pridáme 6 žĺtkov a jemne 8 dkg hladkej múky. Natrieme na plech vystlaný papierom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °a pečieme 7 - 10 minút. Vˇždy použijeme hladkú múku !!! A NEPEČIEME dlhšie ako 10 minút !!!!!
Vyberieme z rúry, necháme vychladnúť, pripravíme si plnku podľa svojej chuti, natrieme, zrolujeme, obtrieme plnkou ešte povrchu, prizdobíme a DOBRÚ CHUT !!!!!!
Pribináčik plnku robím zo šľahačky, Olé kokosové, poch.smotana a jemnučký tvaroh. Ked dávam rastlinnú šľahačku, nedávam stužovač, ten pridám iba v tom prípade, že použijem normálnu 33 °- tnú šľahačku.
Cukor dávam asi 2 pol.lyžice. Výborné to je s mrazeným ovocím z Lidlu. !!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

jarmila v. (jarčav) ID 45293 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 13.11.2015, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

skalický trdelník na plechu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

NA CESTO: *250ml mlieka *2PL rumu *3PL rozpusteného masla *štipka soli *3 žĺtky *400g polohrubej múky *8PL cukru *1 bal. sušené droždie NA POTRETIE CESTA: *1rozšľahaný bielok NA POSYPANIE CESTA: *200g nasekaných vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4193&user=1976

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Lucia M. (molucia) ID 25475 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 27.1.2020, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Eskimo rezy...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Robím rovnako ako je tento receptik: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42851 je excelentný, len mám pár vychytávok, ktoré doplním...

POSTUP PRÍPRAVY

Pudingy varím v 1/2 litri mlieka, ale do mlieka dávam ešte 5 PL kryštálového cukru... puding dávam vychladnúť do studenej vody a počas chladnutia dosť často premiešavam, aby nevznikla "koža"... maslo /hera/, kyslá smotana a puding by mali mať približne rovnakú teplotu, aby sa krém nesekol a najskôr vyšľahám maslo s práškovým cukrom riadne a postupne prišľahávam puding a až nakoniec smotanu a ešte riadne prešľahám...a koláčik polievam celý čokoládou: 80g varovej + 50g mliečnej + 4 PL oleja - spolu rozpustiť nad parou, nechať ochladnúť na izbovú teplotu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 23.12.2013, 17:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodové osvieženie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Jahody, 250g jemný tvaroh, 250g kyslá smotana, vanilkový cukor, kryšt. cukor, prášk. želatína

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže máme tento rok bohatú úrodu jahôd, tak okrem džemu, zmrazenia, jedenia napriamo buď celé alebo popučené s cukrom, dávam ich do bublaniny, pod šľahačku alebo ako dnes čistá improvizácia s tvarohom a kyslou smotanou.

1♦ asi do 1a pol dcl mlieka si dáme napučať želatínu, mala som cca 2PL, čo myslím že aj zodpovedá 20g, teda jednému sáčku želatíny... po 10 minútach prihrejeme na sporáku alebo v mikrovlnke do tepla, aby sa rozpustila-nevariť! necháme vychladnúť dovlažna
2♦ tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, ochutíme vanilkovým cukrom a osladíme podľa chuti kryšt. cukrom
3♦ pridáme pokrájané jahody a rozpustenú želatínu, premiešame
4♦ dáme do formy vystlanej foliou, môžme prekladať piškotami alebo keksami alebo necháme len samotnú zmes
5♦ dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny, ja som to asi po hodine šupla do mrazničky, takže to bolo také polozmrzlinové fajnové chladné osvieženie na tieto horúce dni :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 14.7.2013, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

slivkový koláč


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

2 vajicka, hrncek krystalovy cukor, pol hrnceka oleja, hrncek mlieka,2 hrnceky polohrubej muky, prasok do peciva vymiesat a dat na vymasteny plech...slivky prekrojit a dat reznou castou hore a poukladat na cesto..posypat skoricovym cukrom a potom uz len na vrch dat posypku / pomliet orechy a zmiesat s praskovym cukrom/..a upiect..rychle a vyborne ...ps. skusala som dat aj cernice, ....maliny,... a na to orechy s cukrom ....alebo do zakladneho cesta cely mak a na vrch ovocie a posypku.. a je to vyborne.:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 17.10.2015, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jemný jablkovo-orechový koláčik


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec,400g kryštálového cukru,1 vanilíkový cukor,300g hrubej múky,1 PDČ,600g strúhaných jabĺk,100g mletých orechov,ríbezĺový alebo malinový džem,

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilínovým cukrom do tuhej peny cca 10 minút.Striedavo po lyžiciach pridáme preosiatu múku s PDČ ,a postrúhané jablká a nakoniec primiešame orechy .Cesto vylejeme na vymasteny a múkou vysypaný plech a upečieme.Pečiem teplovzdušne na 180 C cca 30min.
Upečený ešte teplý koláčik potrieme džemom a posypeme orechami .
Koláčik je veľmi jednoduchý a hlavne rýchly a je výborný .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Katarína V. (davido) ID 66059 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 26.4.2020, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.085 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,109 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu