končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 176 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,18 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Naša prvá hrnčeková vianočkaPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Podľa receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrncekova-vianocka-fotorecept/28561-recept.html\r\n\r\nMôj tip: Po upečení potrieť rozpusteným maslom, ostane krásne lesklá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 4.2.2014, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Šišky plnené domácim černicovým lekváromPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Diana T. (Dindi) ID 33492 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 24.2.2010, 8:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Moravské koláčePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kysnuté cesto, 3 druhy plniek u nás v obchode majú tieto koláče pod týmto menom, no možno sa volajú inak... POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 7.6.2010, 15:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Viedenske rezyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY piskota: 4 cele vajicka, 25dkg praskoveho cukru, 1 vanilkovy cukor, 125 ml oleja, 125 ml mlieka, 30dkg polohrubej muky, pol balicka kypriaceho prasku. 1.plnka: 1 napoj v prasku rozmiesat v 1 litre vody, 2 zlate klasy, 6 lyzic cukru, toto dat v mierne vychladnutom stave na vychladene piskotove cesto 2.plnka: ktoru dame hned na prvu plnku tj 1 kysla smotana v nej vymiesat dva smetafixy a pridat slahackovu smotanu a 2 lyz. praskoveho cukru 3.vrstvu tvori < 3 balicky dlhych coop piskot namacat do 2,5dl pomarancoveho dzusu do ktoreho este pridame trochu rumu. nakoniec vyzdobyt cokoladou. prajem dobru chut OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) katarina H. (katkah1983) ID 136761 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 9.4.2010, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
ŽemľovkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY upiekla som ju podľa ID33802 /Evulqa/ ja som ju robila z dvoch vianočiek, zmenila som akurát to, že jabĺčka neboli čerstvé, ale sterilizované nastrúhané z letných zásob a nedala som hrozienkáa pridala čoko ++++++je vynikajúca, všetkým odporúčam vyskúšať.................... moja je síce hodne roztečená, mali by byť vidieť vrstvy, no krájala som ju veľmi horúcu, tvarohovo-pudingový krém nebol ešte dostatočne stuhnutý, ale boli sme nedočkaví ++++++ aj foto je len tak ledabolo urobené, lebo aj ja som hneď chcela ochutnať, tak sorry za aranžmán POSTUP PRÍPRAVY xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 28.1.2011, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Palacinky s nutelovo-tvarohovou plnkou a jahodovou polevouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Palacinky: 600 ml mlieka, 1 vajce, štipku soli, 4-5 PL cukru a hladkú múku Plnka: nutelu, tvaroh, vanilkový cukor 2x, 2 KL 10% smotany Poleva: jahody môžu byť aj z konzervy, cukor POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, vajca, cukru, soli a múky si vymiešame palacinkové cesto. Na rozpálenej panvici upečieme tenké palacinky. Medzitým si pripravíme jahody s cukrom, ktoré rozmixujeme. Tvaroh rozmiešame s vanilkovým cukrom a smotanou na hladký krém. Vymiešaný tvaroh dáme do chladničky, aby sa neroztekal. Hotovú palacinku potrieme nutelou a tvarohom. Preložíme, na tanieri posypeme práškovým cukrom, polejeme jahodovou polevou a ozdobíme. Prajem Vám dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Mária L. (marylue1) ID 149240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 21.11.2010, 10:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
hrnčekový koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček krystalovy cukor, 2 hrnceky polohrubá muka, 1 prasok do peciava, 1 vanilkový cukor, 1 dcl olej, 1 hrncek mlieka, 2 vajcia + čučoriedky POSTUP PRÍPRAVY vsetky suroviny zmiesame - vylejeme na plech posipeme čučoreidkami a pecieme ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jemne palacinkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2oo g muky, 2 vajcia, 3 dl mlieka, 3 dl vody (mineralky), stipka soli, lyzicka cukru, pol deci oleja (cca 12 ks) POSTUP PRÍPRAVY Panvicu naolejovat, len pred pecenim prveho kusu, potom uz netreba... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Henrieta C. (henina) ID 87360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 21.6.2012, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
PudingošPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Recept podľa Martina P. (Mata406) ID 48300 a zapletená podľa Beata A. (bijaa) ID 71519 POSTUP PRÍPRAVY Do pudingu som dala normálne maslo rajo. Veľmi dobre to chutí. Veľmi dobrý recept Martinka :DD Ďakujem OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana L. (zuzika21) ID 20369 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 1.2.2012, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
francúzsky koláč tarte tatinPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY sedím v práci a robím ponuky na rauty a hľadám typický francúzsky koláč...a pri hľadaní som natrafila na jeden úúúúžasný recept, nie len recept, ale aj samotný popis, písal ho chlap :o) a stojí za to aspoň si ho prečítať :o))). samotný koláč myslím nebude až tak problematický, podľa názvu si nájdete aj iné receptíky aj s návodom na tuhé cesto. čítajte a bavte sa ako ja :o), už sa teším, kedy ho vyskúšam! POSTUP PRÍPRAVY 1. Správna panvica alebo hrniec. Voľba je dôležitá. Malo by to byť niečo približne 24cm v priemere a s "trochu vyšším okrajom". Dá sa použiť hocičo - ja používam nerezovú panvicu s vyšším okrajom (a nerezovou rúčkou - bez plastov, aby sa to dalo dať do trúby).2. 125g masla, 125g cukru, šťava z 1 citrónu, "kilečko" jabĺk = cca 6-7-8ks, kyselejšie mám radšej.3. nejaké cesto, v princípe je jedno aké. Francúzi dávajú dnes už štandardne plátok lístkového cesta. Dá sa použiť akékoľvek krehké cesto, no ale kto bude pripravovať 100-150g akéhosi cesta. Obvykle použijem tretinu lístkového. Cesto je principiálne nepodstatné a slúži viacmenej ako jedlá podložka. (Originálna receptúra obsahuje aj návod na cesto, ale o tom to skutočne nie je.)Postup:1. Jablká olúpeme, nakrájame na štvrtiny. Jadrá tiež vykrojíme. Zbytočne sa s tým nepipleme. Do malej misky vytlačíme šťavu z 1 citrónu.2. Rozpustíme na panvici (v hrnci a pod.) maslo, chrstneme cukor, rozhrabneme niečím, aby to nebola jedna kopa. Trochu stiahneme plameň, aby to hneď nezhorelo.Od tohoto momentu už nepotrebujeme varešky a vidličky. Ruky stačia.3. Kus jablka vždy "vyčvachtáme" v citróne a začneme ukladať na panvicu. Systém ukladania je dôležitý. Na spodok idú jablká "vypuklým dole", potom medzi ne rozmiestnime vrstvu ukladanú opačne - vypuklým hore. Princíp je, aby boli jablká husto uložené a neboli medzi nimi zbytočne veľké medzery.4. Pridáme plyn - "stredný plameň". Jabĺk sa už nedotýkame, nešťucháme do nich. Čakáme. 10 minút sa nebude diať nič, potom to začne dobre voňať a okolo 15. minúty nám začne bublajúce maslo hustnúť a začne "ľahko meniť farbu a chuť". Prvé známky karamelizácie. Priebežne ochutnávam malou lyžičkou.5. V tejto fáze to celé šupneme do trúby vyhriatej na 200stC, ale nie horkovzduch. Doporučujem klasiku zhora-zdola. Približne na 15 minút.6. Teraz rozvaľkáme placku z cesta. Trochu väčšiu ako forma/panvica. Lístkové sa dobre vaľká (je to spisovne?) vínovou flašou.7. Jablká vyberieme, plácneme na ne zhora cesto. Prečnievajúci okraj cesta "tam tak zašmodrcháme" naspäť pod okraj jabĺk. Zbytočne sa s tým nepárame, pretože to je pekelne horúce. Urobíme 2-3 diery do cesta. Nie mikro! Aspoň také, ako malíček.8. Šupneme to naspať do truby, ešte asi tak na 15-20 minút.9. Vyberieme a necháme (presne) 10 minút chladnúť. A teraz to treba preklopiť na nejakú tácku, podnos alebo niečo podobné. Klasický postup - priložíme tácku zhora a otočíme o 180 stupňov. Chce to "švung a eleganciu". Inak bude karamel a maslo všade. Toto sa samozrejme na 99% nepodarí, koláč nebude vypadať tak ako na obrazkoch z časopisov. To nevadí. Odpadlé jablká upravíme do správnej polohy vidličkou a tvárime sa, že všetko je OK a nič sa nedeje. Skutočne sa nič nedeje. Pri Tarte Tatin nejde o formu, ale o chuť. Podávame ešte teplé. Mne to chutí aj studené.Variácie sú - bez masla pripraviť karamel - toto je ale náchylné na pripálenie. A práve maslo dodáva jedinečnú chuť. Kombinácia masla, karamelu, jabĺk a citrónu je na tom najskvelejšia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ludmila Z. (lili73) ID 46537 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 16.2.2012, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 176 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,18 ďalšie >> |